Áll a víz a csúszással átadott, kátyús, felújított Tisza Lajos körúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemrégiben felújított Tisza Lajos körúton visszatérő problémát okoz a megfelelő vízelvezető rendszer hiánya. A legutóbbi komolyabb esőzést követően az Aradi vértanúk terén „áradt” a Tisza Lajos körút, most a Nagyáruház mögötti szakaszon keletkezett egy óriás pocsolya.

Legutóbb február elején áradt a Tisza Lajos körút, akkor az Aradi vértanúk terén lévő szakaszán állt meg úgy a víz, hogy állóhelyből másfél métert kellett volna ugrani ahhoz, hogy szárazon átérjünk a zebrán.

Most a Nagyáruház mögötti gyalogátkelőnél keletkezett kisebbfajta tó. Olvasónk nem értik, hogy a több hónapig tartó felújítás során miért nem alakítottak ki jobb vízelvezető rendszert.

Megáll a víz az úttest szélén a Tisza Lajos körúton.

– Én nem tudom, hogyan tervezték ezt az utat, de egészen elképesztő, hogy egy komolyabb esőzés után így megrekedt a víz az aszfalton. Biztos a nagy csúszás miatt már nem maradt idő normális vízelvezető rendszer kialakítására. Amondó vagyok, hogy jobb lett volna, ha bele sem kezdenek ebbe a felújításba, ugyanis eddig több bosszúságot okozott, mint amekkora előny származik belőle – panaszkodott Károly.

Még mindig ott tátong a kátyú

Korábban megírtuk, hogy két hónappal az átadást követően már ott éktelenkedett a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán egy óriás kátyú. A hatalmas kráter még a mai napig elválaszthatatlan részét képezi az aszfaltnak.

Válaszok nélkül

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy a Tisza Lajos körút felújításakor miért nem úgy alakították ki az utat, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot egy komolyabb esőzés, a cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Előző sztori

Hat év börtönt kapott egy szerb drogcsempész Szegeden

Következő sztori

Idén több mint ötvenezer diák vehet részt a Határtalanul! programban