Közélet

Áll a víz a csúszással átadott, kátyús, felújított Tisza Lajos körúton

Áll a víz a csúszással átadott, kátyús, felújított Tisza Lajos körúton

2019. április 10., szerda
Áll a víz a csúszással átadott, kátyús, felújított Tisza Lajos körúton

A nemrégiben felújított Tisza Lajos körúton visszatérő problémát okoz a megfelelő vízelvezető rendszer hiánya. A legutóbbi komolyabb esőzést követően az Aradi vértanúk terén „áradt” a Tisza Lajos körút, most a Nagyáruház mögötti szakaszon keletkezett egy óriás pocsolya.

Legutóbb február elején áradt a Tisza Lajos körút,

akkor az Aradi vértanúk terén lévő szakaszán állt meg úgy a víz, hogy állóhelyből másfél métert kellett volna ugrani ahhoz, hogy szárazon átérjünk a zebrán. Most a Nagyáruház mögötti gyalogátkelőnél keletkezett kisebbfajta tó. Olvasónk nem értik, hogy a több hónapig tartó felújítás során miért nem alakítottak ki jobb vízelvezető rendszert.

Megáll a víz az úttest szélén a Tisza Lajos körúton.

- Én nem tudom, hogyan tervezték ezt az utat, de egészen elképesztő, hogy egy komolyabb esőzés után így megrekedt a víz az aszfalton. Biztos a nagy csúszás miatt már nem maradt idő normális vízelvezető rendszer kialakítására. Amondó vagyok, hogy jobb lett volna, ha bele sem kezdenek ebbe a felújításba, ugyanis eddig több bosszúságot okozott, mint amekkora előny származik belőle – panaszkodott Károly.

Még mindig ott tátong a kátyú

Korábban megírtuk

, hogy két hónappal az átadást követően már ott éktelenkedett a Tisza Lajos körút Dugonics téri szakaszán egy óriás kátyú. A hatalmas kráter még a mai napig elválaszthatatlan részét képezi az aszfaltnak.

Válaszok nélkül

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy a Tisza Lajos körút felújításakor miért nem úgy alakították ki az utat, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot egy komolyabb esőzés, a cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.