Gyermekeit félti a városvédő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ifj. Szilágyi Árpád évek óta szélmalomharcot vív az önkormányzattal a Karolina iskola bejáratának biztonságosabbá tételével kapcsolatban.

A Karolina iskola bejárata előtt csupán egy leharcolt lánc védi az autósoktól a gyerekeket. A láncot tartó oszlopokat csak a szentlélek tartja, az egyik pár napja ki is dőlt. A városvédő Ifj. Szilágyi Árpád mindkét gyermeke a Karolina Iskolába jár, ezért minden követ megmozgat annak érdekében, hogy biztonságosabbá tegyék a bejáratot.

Ifj. Szilágyi Árpád szerint nem nyújt kellő biztonságot a leharcolt lánc a Karolina iskola bejáratánál. Fotó: Kovács Ferenc

 

– Tavaly pár száz méterre innen, a Rákóczi utcában kisodródott egy autó, a balesetben egy vétlen járókelő meghalt. Ugyanez bármikor megtörténhet itt is, ezért rendkívül fontos lenne, hogy biztonságosabbá tegyék az iskola bejáratát – mondta Ifj. Szilágyi Árpád. Hangsúlyozta, ez a kis láncocska nem nyújt megfelelő védelmet a gyermekek számára.

Szilágyi szerint egy magasabb sövény megoldást jelenthetne a problémára. Elképzeléseiről készíttetett egy látványtervet, amit eljuttatott az önkormányzathoz, a városvezetők azonban műemléki védelemre hivatkozva elutasították a javaslatát.

Ifj. Szilágyi Árpád által készíttetett látványterv a Karolina iskola bejáratáról.

– A józan ész azt diktálja, hogy a biztonság fontosabb, mint a műemlékvédelem. Évek óta szélmalomharcot vívok az önkormányzattal, sajnos eddig nem történt változás. Nem ragaszkodom a saját elképzelésemhez, beérném egy masszívabb szalagkorláttal is, a városvezetés azonban a füle botját sem mozdítja ebben az ügyben

– fogalmazott.

Még nehezebb lesz megállni

Korábban megírtuk, hogy már évek komoly problémát okoz a parkolóhely hiány a Szentháromság utca végén, a Szent Ferenc utcában. A Karolinába járó gyerekek szülei attól tartanak, hogy a fásítás miatt reggelente még nehezebb lesz majd megállni.

– Remek kezdeményezésnek tartom, hogy fákat ültetnek az utcában, ugyanakkor attól tartok, hogy ez tovább fokozza a reggeli közlekedési káoszt az iskola körül. Tudniillik, ha a fák közé bokrokat is ültetnek, akkor csak és kizárólag a buszmegállóban lehet majd kitenni a gyerekeket, és ez reggelente így is komoly logisztikai feladat elé állítja a szülőket – fogalmazott egy neve elhallgatását kérő olvasónk, akinek a kislánya a Karolinába jár.

Előző sztori

Ismét beteg gyerekeket vidítottak fel a szegedi bohócdokik

Következő sztori

Különleges fotókiállítás nyílik a Szegedi Dóm Látogatóközpontban