Közélet

Sokadik nekifutásra talán végre elkészül a már átadott Szilléri sugárút

Sokadik nekifutásra talán végre elkészül a már átadott Szilléri sugárút

2019. március 12., kedd
Sokadik nekifutásra talán végre elkészül a már átadott Szilléri sugárút

Nem csak a Tisza Lajos körút, hanem a Szilléri sugárúti csomópont felújítása is csúszik. Az építkezés nyáron álmatlan éjszakákat okozott a környékbeli lakosoknak, elméletileg novemberben megtörtént a műszaki zárás, ugyanakkor az átadás óta már többször is javításra szorult a járda.

Tavaly nyáron, napi szinten több tucat olvasói levelet kaptunk, melyben arra panaszkodtak, hogy a Szilléri sugárút lakói

éjjelente nem tudnak aludni a nagy zajjal járó munkálatok miatt

. Az építést kivitelező cég közleménye szerint, a

munkások éjjelente gyorsabban tudták végezni a feladatukat,

ráadásul az ilyenkor mérsékeltebb lakossági teherrel járt. Több hetes csúszással, végül novemberben átadták az utat.

Nem sokkal az átadást követően viszont néhány munkás csákánnyal felverte a frissen átadott járdát.

Olvasóink szerint kincset kerestek az úriemberek. A napokban ismételten feltúrták a járdát az említett csomópontban. A legérdekesebb az égészben, hogy maguk a munkások sem tudják, hogy ez miért volt szükséges.

Ismételten feltúrták a járdát a nem rég átadott Szilléri sugárúton.

- Tegnap olvastam önöknél, hogy milyen sokat csúszott a Tisza Lajos körút felújítása, és hogy még mindig javítgatják az aszfaltot. Szeretném jelezni, hogy a Szilléri sugárúton is hasonló a helyzet – kezdte olvasói levelét Barthos Lászlós, nyugdíjas buszsofőr. - Nyáron éjjelente nem bírtunk aludni, mert akkor bontották a betont, napközben pedig szinte egyáltalán nem lehetett látni munkavégzést, így nem csoda, hogy rengeteget csúszott ez a beruházás is. A körúthoz hasonlóan, most itt is feltúrták a friss utat.

A legérdekesebb az egészben, hogy maguk a munkások se tudják, hogy miért kell ennyiszer feltúrni a járdát. Tegnap megkérdeztem őket, és nem tudtak érdemi választ adni

– tette hozzá. Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy mi indokolta a járda ismételt feltúrását, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Még több építkezést ígér az önkormányzat

Mint arról beszámoltunk,

még több építkezést ígért Botka László 2019-re.

“A beruházásaink döntő része időben elkészült” – fogalmazott a Botka László polgármester a Közéleti Kávéházban. Nem tudjuk, hogy melyik beruházásra gondolt a polgármester, ugyanis

a Tisza Lajos körút

és a Szilléri sugárúti csomópont mellett,

a buszmegállók felújítása

, valamint

a liget rekonstrukciója

is jelentősen csúszott, sőt utóbbit még a mai napig nem adták át hivatalosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.