Parkolóhelyek szűntek meg a buszmegálló áthelyezés miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy buszmegálló felújítási láz áldozata lett az Ifjúsági Ház előtti trolimegálló, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, míg a párját a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében eltűntek a Belvedere előtti parkolóhelyek. Nem ez az egyetlen dolog, ami félresikerült a buszmegálló felújítások kapcsán.

Buszmegálló anomáliák Szegeden

A tavalyi év többek között a buszmegálló felújításról szólt Szegeden. A városvezetés sikerként propagálta a megállók felújítását, ugyanakkor a projekt leginkább a csúszások és a félresikerült dolgok miatt képezte a közbeszéd tárgyát.

Nyáron a feldúrt megállók többségénél nem lehetett látni aktív munkavégzést. Júniusban, arra a kérdésre, hogy miért nem látni munkásokat a felújítás alatt álló buszmegállóknál, Botka László polgármester azt az érdekes magyarázatot adta, hogy azért mert köt a beton.

Hangzatos főcím hirdette a Szegedi Tükör novemberi számában, hogy határidőre az összes felújított buszmegálló elkészült a városban. Ezzel szemben több helyen is egy hónapos csúszás történt.

Az uniós forrásból megvalósuló beruházásokat szeptember 24-én kellett volna befejezni. Ehhez képest az ingyenesen terjesztett Botka Lászlóhoz kötődő lap a címoldalán hozta, hogy határidőre elkészült minden. Majd erre a belső oldalon ráerősítve leírták, hogy október 24-én megtörtént a műszaki átadás átvétel.

Önkormányzati bojkott

November közepén kezdték el felújítani a Dugonics téri buszmegállót. Mint arról beszámoltunk, a protokollal ellentétben nem kaptunk közleményt az önkormányzattól az akkori forgalmi rend változásokkal kapcsolatban. A közlemény csak az önkormányzat által fenntartott és működtetett szeged.hu-n jelent meg – a delmagyar.hu-n sem találtunk erről cikket. Ezáltal sokan nem értesültek arról, hogy kiveszik a forgalomból a buszmegállót.

Jó lövés, bedobás: mellé ment a pad a megállóban

A Dugonics téri buszmegálló az elmúlt hetekben is a közbeszéd tárgyát képezte: érdekes módon a padot nem a fedél alá helyezték, hanem attól kissé távolabb. Ezt orvosolandó, pár nappal később odébb tolták a padot, hogy még véletlenül se legyen összefüggésben az a megállóval.

Mi a hiba a képen?

Áthelyezték a megállót, de miért?

A nagy buszmegálló felújítási láz áldozatául esett az Ifjúsági Ház trolimegállója, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, a párját pedig a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében megszűnt a Belvedere előtti parkoló, és ez kellemetlenséget okozott néhány autósnak.

A buszmegálló miatt megszűnt a korábbi parkolóhely. (Fotó: Kovács Ferenc)

– A Glattfelder Gyula téren dolgozom, korábban rendszeresen a Belvedere előtt parkoltam, de mióta áthelyezték a megállót kénytelen vagyok a Huszár Mátyás rakparton hagyni az autóm – kezdte olvasói levelét Nagyváradi Andor. – Számomra érthetetlen, hogy miért kellett átköltöztetni a megállókat, ugyanis ezzel csak azt érték el, hogy az a néhány autós, aki mindig a Belvedere előtt hagyta az autóját, most kénytelen új parkolóhely után nézni. Igazán kíváncsi vagyok, hogy mivel indokolják az áthelyezést – panaszkodott.

Az új buszmegállók kapcsán feltűnik, hogy még nem látták el a város szerte elterjedt digitális utastájékoztató rendszerrel. Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy miért helyezték át a megállókat, valamint azt is, hogy mikor szerelik fel a digitális kijelzőket, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Nincs még kijelző a megállóban. (Fotó: Kovács Ferenc)
Előző sztori

Tabutémáról nyílt kiállítás Vásárhelyen

Következő sztori

Száraz aljnövényzet égett Csongrádon