Közélet

Éjfélkor dübörögnek a légkalapácsok a Szillérin - ennyit a csendrendeletről

Éjfélkor dübörögnek a légkalapácsok a Szillérin - ennyit a csendrendeletről

2018. október 10., szerda
Éjfélkor dübörögnek a légkalapácsok a Szillérin - ennyit a csendrendeletről

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Szilléri sugárút lakói éjjelente nem tudnak aludni, a nagy zajjal járó munkálatok miatt. A probléma azóta is fennáll, a lakosok folyamatosan panaszkodnak, az önkormányzat viszont nem válaszol arra a kérdésre, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok. Joggal vetődik fel a kérdés: a csendrendelet miért nem vonatkozik az építkezésekre?

Dübörögnek a légkalapácsok

Múlt héten beszámoltunk róla,

hogy a Szilléri sugárút lakói éjjelente nem tudnak aludni, a nagy zajjal járó munkálatok miatt.

A probléma azóta is fent áll, szerda reggel a Szegeden láttalak Facebook-csoportban panaszkodtak a lakosok a hangos építkezésre.

Nesze neked csendrendelet

Szeptemberben

életbe lépett a csendrendelet

amely - néhány rendezvénytől eltekintve - a közterületen szervezett eseményeken, valamint a vendéglátó-ipari egységek teraszain és kerthelyiségeiben korlátozza a hangosítás használatát hétköznapokon este 10-től, hétvégén pedig éjféltől.

A rendelet azonban a nagy zajjal járó útépítésekre nem vonatkozik.

Haág Zalán, a KDNP közgyűlési frakcióvezetője a csendrendelettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "ésszerűtlen, jogszerűtlen és célszerűtlen,

a szabályozás valódi célja, nem az, hogy a lakosság nyugalmát szolgálja, hanem, hogy bizonyos vállalkozásokat kiszorítson a piacról, másokat pedig helyzetbe hozzon".

Hozzátette: fennáll a veszélye, hogy szelektív lesz az önkormányzat bírságolási gyakorlata. Haág felvetése igaznak bizonyult, az elmúlt napokban többen is arra panaszkodtak, hogy nem tudnak aludni éjjelente a Szilléri sugárúton zajló útfelújítás miatt. Ha valóban a lakosság nyugalmát szolgálná a csendrendelet, akkor nem dübörögnének éjfélkor a légkalapácsok - vélelmezzük.

Öt napja nem tud válaszolni az önkormányzat

A nagy zajjal járó éjszakai munkálatok miatt még múlt hét pénteken megkerestük az önkormányzatot kérdéseinkkel, de azóta sem bírtak ezekre válaszolni. Arra lettünk volna kíváncsiak elsősorban, hogy várhatóan mikor fejezik be a Szilléri sugárúti körforgalom építését, vagyis meddig kell még tűrniük a lakóknak.

Napközben alig látni munkásokat a Szilléri sugárúton, a munkások éjjel hozzák be a lemaradást? (Fotó: Kovács Ferenc)

A kivitelező KÉSZ Kft.-nél afelől érdeklődtünk, hogy napközben miért nem látni folyamatos munkavégzést a Szilléri sugárúton, cikkünk megjelenéséig azonban ők sem válaszoltak. Amint reagálnak, frissítjük a cikket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.