Közélet

Jó Reggelt Szeged! - Padot sajátítottak ki a hajléktalanok a Kárászon

Jó Reggelt Szeged! - Padot sajátítottak ki a hajléktalanok a Kárászon

2019. március 21., csütörtök
Jó Reggelt Szeged! - Padot sajátítottak ki a hajléktalanok a Kárászon

Ismét kellemetlen élményekről számoltak be olvasóink a belvárosi hajléktalanhelyzet miatt. Egyikük, egy egyetemista lány nem ülhetett le, mert egy férfi kisajátított egy egész padot a belvárosi sétálóutcán, helyét pedig a közelben elszórt szeméttel jelölte meg. A helyzet már vélhetően a Mekiben is változást kényszerített ki – meglepődhet, aki a gyorsétterembe lép.

Szinte nem múlik el nap, hogy ne kapnánk olyan levelet a szegedi hajléktalanokról. Hol a város közterén az

arra sétálók szeme láttára dolgát végző

fedél nélküliről kapunk hírt, hol pedig a

belvárosi szórakozóhelyet összepiszkító

, vagy a

turkálóban ruhákat válogatókról írnak nekünk

. Az önök segítségével elkészíthettük a

Szeged hajléktalan térképét

is, ami félő hogy bővülni fog a közeljövővőben. A világ közel 100 országából, több mint 1200 résztvevő érkezik a nyár végén Szegedre, a gyorsasági kajak-kenu világbajnokságra. Az esemény azért igazán különleges, mert nagyrészt ezen a versenyen dől el az olimpiai kvóták sorsa. A tét tehát hatalmas, ugyanis Tokióba Szegeden keresztül vezet minden leendő bajnok útja.

Aki önkéntesnek jelentkezik, az az életre szóló élményen kívül, számos juttatást is kap.

Szegedről 2200 regisztráció érkezett előzetesen a Teszedd! programra, melynek keretében országszerte önkéntesek szednek szemetet egy héten keresztül kormányzati támogatással. A városból több iskola tanulógárdája kollektíven csatlakozott az akcióhoz, de nyílt csoportokba is lehet online jelentkezni,

így például a Petőfitelepen szombaton szedik össze a hulladékot.

Dankó Pista is megénekelte, hogy nem fúj a szél, nem forog a dorozsmai szélmalom.

Szeptembertől azonban végre újra teljes értékű lesz Dorozsma ikonikus jelképe, ami hétmillió forintból kap új vitorlát.

A lehangoló statisztika szerint minden másnap “összeakad” egy troli vagy villamos egy autóval Szegeden.

Szerencsére a súlyosabb esetek ritkák, de még a kisebb balesetek is elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel.

Csaknem 200 troli- vagy villamosbaleset volt Szegeden tavaly. Ez a szám azért lehet ilyen magas, mert a legforgalmasabb csomópontok mindig azok az utak, ahol a trolik és a villamosok is járnak.

Lázár János országgyűlési képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknél tett látogatást tegnap, amiről a közösségi oldalán számolt be.A rövid Facebook-bejegyzés szerint Lázár 500 kilométernyi vasútfejlesztésre tett javaslatot a kormányfő számára. Mint írta, “ezt a déli vasútvonalat a következő 8-10 évben szeretnénk megvalósítani. Vajon mit szólnak ehhez a déli határ mellett élők?”

Sajnos ez sem Szeged. Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AGegymilliárd eurós (313,7 milliárd forint) beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában – jelentette be az agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón Mosonmagyaróváron. Nagy István mérföldkőnek nevezte a beruházást, mert a 330 hektáron megvalósuló fejlesztéssel az Agrárminisztérium azon céljai valósulnak meg, hogy versenyképessé váljon a magyar mezőgazdaság és széles körben elterjedt legyen a precíziós technológia. Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.