Közélet

Jó reggelt, Szeged - Az autóvásárlás érdekli a nagycsaládokat

Jó reggelt, Szeged - Az autóvásárlás érdekli a nagycsaládokat

2019. február 13., szerda
Jó reggelt, Szeged - Az autóvásárlás érdekli a nagycsaládokat
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében a családtámogatás fejlesztésére helyezte a hangsúlyt.A nyártól hatályba lépő kedvezményekkel a nagycsaládosok élete is könnyebb lesz. A szegedieket a kedvezményes autóvásárlás érdekli a leginkább.

Török Krisztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökségi tagja elmondta, hogy a vasárnapi évértékelő óta folyamatosan cseng az egyesület telefonja, az érdeklődők azt kérdezik, hogyan tudják igénybe venni a kedvezményeket. – Hétfő délelőtt közel negyvenen hívták a NOE szegedi irodáját.

Mindenki az autóvásárlásról érdeklődött,

ugyanis most először van ilyen, hogy hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány. A legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak – mondta Török Krisztina.

Korábban már többször is beszámoltunk róla

, hogy Odessza városrészben április óta áldatlan állapotok uralkodnak. A felújítási munkálatok következtében a városrész utcái és közterei feltúrva állnak, munkavégzést pedig csak elvétve lehet látni. – Visszahelyezték a Csanádi utcai buszmegállót, mondván, hogy készen van, de szerintem nem ez korántsem igaz, mivel a járda még mindig le van zárva. Ha most babakocsit tolva lemegyek az úttestre úgy, hogy se egy terelő, se lassítótábla nem jelzi az autósoknak, hogy fokozott figyelemmel legyenek a gyalogosok miatt, könnyen nagy baj történhet. Gratulálok a vállalkozónak, ha elütnek valakit,akkor ő fog érte felelni –

írta egy felháborodott lakos a Szegeden láttalak Facebook-csoportban.

Egy dóci asszony gyermekét segítette világra a szegedi mentésirányítás telefonos utasítások segítségével.

Hétfőn éjjel Dócról érkezett hívás a szegedi mentőkhöz, egy asszony telefonált, akinél megindult a szülés.A mentésirányító hölgy azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsiját is elindította, ha felgyorsulnának az események.

Amíg az egységek úton voltak, Furák Ildikó higgadtan, maga elé képzelve az eseményeket, folyamatosan diktálta az apukának a lépéseket telefonon.

Korábban megírtuk, hogy több parkolóhely is megszűnt az Ifjúsági ház előtti buszmegálló áthelyezésével. Kiderült, hogy lenne lakossági igény a megállóhely áthelyezésére, csak éppen nem ott, ahol azt az önkormányzat gondolja.

Mint azt korábban megírtuk

, a nagy buszmegálló-felújítási láz áldozatául esett az Ifjúsági Ház trolimegállója, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, a párját pedig a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében megszűnt a Belvedere előtti parkoló, és ez kellemetlenséget okozott néhány autósnak. A párkapcsolaton belüli erőszakmentes kommunikáció témájáról szóló előadással szerdán este elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonharmadik szemesztere –

tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.