Egyetem

Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

2019. február 12., kedd
Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

A párkapcsolaton belüli erőszakmentes kommunikáció témájáról szóló előadással szerdán este elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonharmadik szemesztere - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Az új szemeszterben a tudomány sokszínűségét mutatja meg az SZTE egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő előadás-sorozata - közölte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. A szerda esténként az egyetem tanulmányi és információs központjában pódiumra lépő 11 oktató közül nyolc az egyetem négy karát - állam- és jogtudományi, bölcsészet- és társadalomtudományi, Juhász Gyula pedagógusképző, valamint természettudományi és informatikai - képviselő oktató és kutató, hárman pedig vendégek. A szemesztert nyitó - a házasság hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó - előadást tartó Rambala Éva is vendégként érkezik az SZTE-re, a szakember a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ munkatársa. Az SZTE Szabadegyetem új szemeszterének további tíz témája közül négy szorosan kötődik a természettudományokhoz, de szó esik az irodalomról és a színházról, a filozófiáról és a történelemről, valamint a kisebbség és a többség kérdésköréről is. Az érdeklődők megismerkedhetnek a többi között a magyar matematikai nyelv kialakulásával, a középkori egyházi bíráskodással vagy a vallás és tudomány kapcsolatával. Az előadás része az SZTE Szabadegyetem tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte. A közönség kérdéseket tehet fel, az előadások pedig - a korábbi szemeszterekhez hasonlatosan - utólag megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.