Szeged

Már kétszázezren kértek segítséget a Gondosórával

Már kétszázezren kértek segítséget a Gondosórával

Szegeden is népszerű a szépkorúak körében

Márton Andrea
2024. április 25., csütörtök
Már kétszázezren kértek segítséget a Gondosórával

Gondosóra programról tartott előadást az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban Német Ferenc, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

 

Az eseményen elmondták, hogy a program indulása óta 200 ezer közvetlen segítségnyújtás történt az okosórákon keresztül, és több mint tízezer életet sikerült megmenteni. A diszpécserek pedig már több mint 15 ezer órát beszéltek az órát használókkal. A legidősebb Gondosóra felhasználó pedig 107 éves.

A rendezvényen részt vett Fülöp László, a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje, aki elmondta, hogy édesanyjának és anyósának is van már Gondosórája.

 

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett, magyar állampolgárság és belföldi bejelentett lakcím esetén alanyi jogon hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy a felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket nem csak vészhelyzet esetén.

Az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek (kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát, vagy opcionálisan szociális gondozó stb.) bevonásával. A segítségnyújtás nem csak kizárólag vészhelyzet esetén elérhető, hanem hétköznapi, egyszerűbb problémákban is gyors támogatást jelent. Korszakváltás a biztonság terén és mérföldkőnek számít az idősgondozásban: 

nagy segítség a felhasználóknak, de biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának és hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető.

A Gondosóra programra való jelentkezés ingyenes, a szolgáltatás pedig havidíjmentes és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.