Közélet

Telefonon vezette le a szülést egy szegedi mentésirányító

Telefonon vezette le a szülést egy szegedi mentésirányító

2019. február 12., kedd
Telefonon vezette le a szülést egy szegedi mentésirányító

Egy dóci asszony gyermekét segítette világra a szegedi mentésirányítás telefonos utasítások segítségével.

Hétfő éjjel Dócról érkezett hívás a szegedi mentőkhöz, egy asszony telefonált, akinél megindult a szülés.

A mentésirányító hölgy azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsiját is elindította, ha felgyorsulnának az események.

Amíg az egységek úton voltak, Furák Ildikó higgadtan, maga elé képzelve az eseményeket, folyamatosan diktálta az apukának a lépéseket telefonon.

Az édesapa rendkívül együttműködő és talpraesett volt, és épp a mentőegységek megérkezése előtt világra is segítette saját gyermekét.

Furák Ildikó, aki akkor este a mentésirányítást vezette, még sosem vezetett le szülést, pláne telefonon keresztül. Az esemény annyira meghatotta, mind a mentésirányítót, mind az anyukát, hogy könnyekig hatódtak, amikor meghallották felsírni az újszülöttet. Az édesanyát végül az esetkocsi, az egészséges kisfiút pedig az újszülött rohamkocsi szállította kórházba. Az Országos Mentőszolgálat jó egészséget kíván a babának és a mamának egyaránt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.