Közélet

Az újszegedieknek is elegük van felújításokból

Az újszegedieknek is elegük van felújításokból

2019. február 12., kedd
Az újszegedieknek is elegük van felújításokból

Ezúttal a Csanádi utcai buszmegálló felújítása verte ki a biztosítékot.

Korábban már többször is beszámoltunk róla

, hogy Odessza városrészben április óta áldatlan állapotok uralkodnak. A felújítási munkálatok következtében a városrész utcái és közterei feldúrva állnak, munkavégzést pedig csak elvétve lehet látni.

Mint arról beszámoltunk,

a közbeszerzés nyertese egy szegedi konzorcium volt, amely 175 napra vállalta a munkát, tehát az átadóra december közepén került volna sor. Ehhez képest február közepén még leginkább egy kalandparkra emlékeztet az újszegedi városrész. Az odesszaiak számára az egyik legneuralgikusabb pont a Csanádi utcai buszmegálló, ahol reggelente mindig egy kisebbfajta tömeg várja összezsúfolódva a lezárt járdaszakaszon a trolit. Mivel a járdát lezárták és egy kerítéssel körbevették, így a gyalogosok kénytelenek az úttesten át megközelíteni a megállót és ez a reggeli csúcsforgalomban olykor veszélyes is lehet.

Decemberre ígérték, hogy kész lesz, ehhez képest február közepén még sehogy se áll a buszmegálló a Csanádi utcában. (Fotó: Kovács Ferenc)

„Újszeged, én így szeretlek! Visszahelyezték a Csanádi utcai buszmegállót mondván, hogy készen van, de szerintem nem ez korántsem igaz, mivel a járda még mindig le van zárva. Ha most babakocsit tolva lemegyek az úttestre úgy, hogy se egy terelő se lassító tábla nem jelzi az autósoknak, hogy fokozott figyelemmel legyenek a gyalogosok miatt, könnyen nagy baj történhet. Gratulálok a vállalkozónak, ha elütnek valakit ő fog érte felelni.” – írta egy felháborodott lakos a Szegeden láttalak Facebook-csoportban. A kommentszekcióban többen is kifejezték nem tetszésüket a felújítási munkálatokkal kapcsolatban. Az egyik hozzászóló azt nehezményezte, hogy a munkások nevetgélve reagálnak az őket ért kritikákra.

Újszegeden egyébként nem csak az Odessza városrész felújítása keseríti meg a lakók életét: a

liget

átadását

szintén decemberre ígérték

, azonban

még mindig nem tudni

, hogy mikor lesz kész. A szegediek egy része azonban megunta a bénázást,

és birtokba vette a város tüdejének számító parkot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.