Balhé

Az illegális gyorsulási versenyes cikk miatt megfenyegették az újságírónkat

Az illegális gyorsulási versenyes cikk miatt megfenyegették az újságírónkat

2018. szeptember 15., szombat
Az illegális gyorsulási versenyes cikk miatt megfenyegették az újságírónkat

Egyesek burkoltan, mások konkrétan megfenyegették újságírónkat az illegális gyorsulási verseny kapcsán készült cikke miatt.

Fenyegetések

Olvasóinktól több olyan üzenetet is kaptunk kifejezetten az

illegális gyorsulási versenyt taglaló cikk

szerzőjének, Nikolényi Gábor Viktornak címezve, amelyben az illetők kifejezik nem tetszésüket az írás kapcsán. Ezek közül voltak olyanok, amelyek azzal a felhívással végződtek, hogy jobban teszi a szerző, hogyha ezek után fokozottan vigyáz magára. De kaptunk egy olyan üzenetet is melyben konkrétan, megfenyegették őt és a családját.

Nem vélemény cikkről van szó

Az említett cikk nem az újságírónk egyéni véleménye, hanem az egyik neve elhallgatását kérő, a versenyen jelen lévő olvasónk elmondása alapján készült. Szerettünk volna teljesebb képet kapni a jelenségről, ezért is kerestük fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot,

akiktől sajnos nem kaptunk kielégítő válaszokat ez ügyben.

A biztonság a legfontosabb

A cikkünkben említett eset is bizonyítja, hogy könnyen balesethez vezethet egy-egy ilyen verseny. Ez alkalommal szerencsére nem történt személyi sérülés, de

a közelmúltban például halálos kimenetelű balesettel végződött egy hasonló illegális gyorsulási verseny Budapesten

. Éppen ezért fontos, hogy rendezett, biztonságos és zárt keretek között rendezzék az ilyen futamokat, hiszen adott esetben egy ember élete múlhat ezen.

Hivatalos versenypálya lehet a megoldás

Ahhoz, hogy sikerüljön legális és ellenőrzött keretek közé szorítani ezt a „sportot”, az első lépés egy kifejezetten az ilyen versenyek lebonyolítására alkalmas, hivatalos versenypálya lehetne. Hogy az önkormányzat tervez-e ezzel kapcsolatban lépéseket tenni azt egyelőre nem tudjuk, mindenesetre az ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a városvezetésnek, azonban cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk rájuk válaszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.