Közélet

Ismét változik a belvárosi forgalom

Ismét változik a belvárosi forgalom

2018. augusztus 28., kedd
Ismét változik a belvárosi forgalom

Ha valaki azt hitte, hogy ezen a héten nem változik meg a közlekedés a belvárosban, nagyobbat nem is tévedhetett volna. A rakpartot csak hétfőn nyitják meg a forgalom előtt, de legalább októbertől mindkét irányban használható lesz a Tisza Lajos körút az önkormányzat szerint.

Meglehetősen buddhista felfogásban alakul az autós közlekedés a Tisza Lajos körút felújításának környékén, hiszen nem nagy túlzás azt mondani, hogy a kiskörúton belül az egyedüli állandó lassan a változás lesz. Legutóbb alig két hete

írtunk

változásról, de alapvetően mindenki

elégedetlen

a felújítások ütemével és a közlekedési káosszal. A keleti filozófiából erősen táplálkozó forgalomszervezés újabb epizódjában holnaptól aZrínyi utcába és a Jókai utcába nem hajthatnak be a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépjárművek, ennek oka a személygépjármű forgalom elősegítése. A Zrínyi utca a Somogyi utca felől nem lesz zsákutca. A Jókai utcából a Tisza Lajos körútra balra lehet majd kanyarodni a Hősök kapuja felé. A Tisza Lajos körúton tovább lehet majd haladni az Árvízi Emlékmű felé és jobbra is el lehet kanyarodni a Boldogasszony sugárút felé. A változásokat az alábbi térképen lehet látni.

Ezen kívül a Somogyi utcában megszűnik a hétvégére vonatkozó behajtási tilalom, mindkét irányból. A feloldás később változhat a Tisza Lajos körút forgalomkorlátozásának függvényében. A rakpartot hétfő reggel nyitják meg az autós forgalom előtt. A körút várhatóan októbertől lesz használható mindkét irányban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.