Közélet

Útfelújítás szegedi módra: csúszások, lezárások, dugók, porfelhők

Útfelújítás szegedi módra: csúszások, lezárások, dugók, porfelhők

2018. november 16., péntek
Útfelújítás szegedi módra: csúszások, lezárások, dugók, porfelhők

Hosszú ideje nem telik el úgy nap, hogy ne kapnánk egy-egy olvasói levelet, amely az útfelújítások okozta áldatlan állapotokat taglalja.

Mint azt már megírtuk

, utolsó fázisába lépett Szegeden, a Szilléri sugárúti körforgalom építése, a kivitelezők szerint ezt csak úgy tudják megoldani, ha szombattól hétfőig napközben nem lehet majd behajtani a sugárútra. Ehhez képest már pénteken se lehetett közlekedni rajta.

Mi a késés oka? Hát a Szilléri sugárút!

- Önöknél olvasom rendszeresen, hogy a Szilléri sugárúti körfogalom átadása mennyit késik. Türelmes ember vagyok, még magukra is morogtam egy keveset, amiért ilyen türelmetlenek, de hát azért mindennek van határa – kezdi olvasói levelét Verőczi Kálmán.

Péntek reggeli közlekedési káosz a Szilléri sugárúton.

- Ma reggel már nem lehetett közlekedni a Szillérin, holott hivatalosan csak a hétvégén zárják le az utat. Iskolába menet, ha valaki késik, akkor már szinte kötelező hivatkozási alap a Szilléri sugárút, és

a vicc az, hogy terület önkormányzati képviselője, és a teljes városvezetés lapít. Egy szót nem szólnak arról, hogy mikor lesz kész, és hogy egyáltalán miért késik az egész.

A munkások röhögnek, amikor a munka befejezéséről érdeklődtem. Egy megtörtént eset: A 10-es trolival a Csillag tér - Klinikák út közel 40 percesre nyúlt valamelyik nap, mert a Szillérit és a Tisza Lajos körutat is renoválják! Ez kész vicc!

Tessék végre komolyan venni az itt lakó embereket és ne a feneküket mentsék a torony alatt – zárta gondolatait.

Homokvihar a körúton

Korábban azt is megírtuk

, hogy az önkormányzat augusztusi közleményében az áll, hogy októbertől várhatóan mindkét irányban használható lesz a Tisza Lajos körút. A felújítás jelenlegi állapotát elnézve, ez az állítás jövő októberre még igaz is lehet. Az elmúlt napokban viszont belehúztak, egyre több munkagépet látni, amely miatt

naponta változik az áthaladási lehetőség

a Tisza Lajos körút és a Szentháromság utca kereszteződésében. Az érezhetően aktívabb munkavégzés következtében állandósult porfelhő keletkezett az SZTK előtt, ami rendkívül megnehezíti az egyébként is nehéz sorsú betegek életét. https://youtu.be/qXtNP9gbQ8Y - Felháborító, hogy egész nap ezt a port kell belélegeznünk! Nem elég, hogy a munkagépek, és a feltúrt aszfalt miatt nehezebb bevenni az SZTK-t, mint a komáromi várat, még azzal is meg kell küzdeniük a betegeknek, hogy sivatagiakhoz hasonló homokvihar dúl nap, mint nap. Ez már tényleg több a soknál – fakadt ki nekünk egy neve elhallgatását kérő orvos. - Pár órára hagytam csak az autómat a Szentháromság utca elején, de mire visszatértem, már ujjnyi vastagságban állt rajta a por. Ráadásul egy vicces kedvében levő illető még egy nyomdafestéket nem tűrő üzenetet is írt a szélvédőmre. Elhiszem, hogy ez a nagy porolás az építési munkák velejárója, de valahogy megoldhatnák ezt a problémát – panaszkodott Kovács Szilárd, bolti eladó. - Rendszeresen járok Budapestre, ahol általában a Népligethez szoktam megérkezni. Amikor építették az új Telekom székházat a Groupama Aréna mellett, folyamatosan locsolták az útra eső homokot, hogy ne szálljon a levegőbe. Igazán példát vehetnének erről a szegedi útépítők – osztotta meg velünk megoldási javaslatát Ádám, a 23 éves egyetemista.

Titkolózik az önkormányzat

November 5-én közérdekű adatigénylés keretében szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy várhatóan mikorra készülnek el az útfelújításokkal. A közérdekű adatigénylésre vonatkozó jogszabály értelmében, 15 napon belül kötelesek választ adni, azonban mostani cikkünk megjelenéséig még mindig nem kaptunk válaszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.