Közélet

Kormányalakítás árnyékában szegedi közgyűlési ülés

Kormányalakítás árnyékában szegedi közgyűlési ülés

2009. április 3., péntek
Kormányalakítás árnyékában szegedi közgyűlési ülés

Rendes ülést tart pénteken 9 órától Szeged Város Közgyűlése. A Gyurcsány Ferenc lemondása után és a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltsége körül kialakult rendkívüli helyzet, illetve az egyre súlyosbodó gazdasági válság várhatóan rányomja majd bélyegét az ülésre.

A Fidesz

csütörtöki sajtótájékozatóján

már jelezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy

Botka László

(MSZP) polgármester, országgyűlési képviselő támogatni kívánja

Bajnai Gordon

miniszterelnökségét, illetve átgondolatlan megszorító intézkedéseit. Az ellenzéki frakció a szegedi regisztrált munkanélküliek számának folyamatos emelkedése, valamint a helyi kis- és mikrovállalkozások támogatásának elmaradása miatt is bírálta a város első emberét, ezek a témák minden bizonnyal a közgyűlésen is szóba kerülnek. A napirenden egyébként egyebek mellett egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói, a képviselők tiszteletdíjáról és költségtérítéséről szóló rendelet módosítása, az önkormányzat 2008. évi zárszámadása, 2008. évi egyszerűsített beszámolója, valamint a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2009. évi üzleti tervei szerepelnek. A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete közben 10 órától demonstrációt tart a városháza előtt az előrehozott választások érdekében. A közgyűlés üléséről - ahogy olvasóink már megszokhatták - tudósításban számolunk majd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.