Médiaháború adófizetői milliókból

2017. szeptember 23., szombat · 21 hozzászólás

Kiverte a biztosítékot a közgyűlési ellenzéknél, hogy az önkormányzat által kiadott, s jellemzően csakis a baloldali városvezetés álláspontját szajkózó Szegedi Tükörben fognak a jövőben hirdetni csak a város cégei. Azt mondják, elvtelen a Botka-propagandát a szegedi adófizetőkkel megfizettetni. Tovább »

Közgyűlés: titok maradt, mennyibe kerül a szegedi adózóknak az MSZP-s propaganda + FOTÓK

2017. szeptember 22., péntek · 64 hozzászólás

Merthogy Botka László nem árulta el a jobboldali képviselők kérdésére, mennyit költ a város a Szegedi Tükör című propagandalapra, és fizetett-e abban a reklámcikkekért az MSZP. A 76-os és a 13-as busz mellett demonstrálni szándékozó szegedi lakosokat nem engedték fel a karzatra a biztonságiak. A balliberális városvezetés nem enged a buszügyben, de a sztori gennyesedését mutatja, hogy Móraváros Botka-párti képviselője is az alpolgármester ellen szavazott. Tovább »

A szentmihályiakért és a móravárosiakért interpellál Haág Zalán

2017. szeptember 19., kedd · 15 hozzászólás

A tömegközlekedés legutóbbi jelentős átalakítása révén megváltozott a 76-os járat útvonalának, illetve megszűntek a 13-as és 13A-s járatok. A lakossági panaszok nyomán a körzet képviselői a busztársasággal közösen javaslatot készítettek, részint erről kérdezi interpellációjában a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője Nagy Sándor alpolgármestert. Tovább »

Szabó Bálint: Újabb bűnöző Botka körül

2017. szeptember 6., szerda · 13 hozzászólás

Testi sértéssel vádolta meg Szabó Bálint jogász a férfit, miután arcon vágta és lökdöste, mindezt a szegedi közgyűlés ülésén kamerák kereszttüzében. Hegyeshalmi Tibor, a közterület-felügyelet vezetője nem ismerte el a cselekményt, így hosszadalmas bírósági eljárásra számíthatunk.

Botka László bűnözőkkel veszi körül magát – jelentette ki Szabó Bálint jogász a Szegedi Járásbíróság előtt, mondván újabb, a szegedi önkormányzathoz köthető személy áll a bíróság elé. Botka László ügyvédje, Czeglédy Csaba mára börtönben ül, Szeged polgármesterének helyettesét, kabinetfőnökét és a címzetes főjegyzőt a VIP-parkolóperben vádolták meg, most pedig a közterület-felügyelet vezetője, Hegyeshalmi Tibor is a bíróságon kötött ki – közölte a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Testi sértés, személyes szabadság esetleges korlátozása, illetve tettleges becsületsértés miatt tett ellene feljelentést Szabó. „A márciusi közgyűlésen Botka László személyes utasítására előbb fizikailag inzultált, majd arcon vágott, végül pedig hátralökött. Ezt kép- és hangfelvételek bizonyítják. Azt várom el, hogy ismerje el a bűncselekményt, kérjen nyilvánosan bocsánatot, harmadrészt pedig azonnali hatállyal távozzon pozíciójából” – összegzett a jogász. Arra szólította fel Botka Lászlót, hogy hagyja békén Szegedet, a szegedieket, és „építse nyugodtan vagy éppen verje szét saját pártkarrierjét és pártját”.

Hegyeshalmi Tibor egyébként a 2010-es helyhatósági választásokon MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt volt, később a párt megyei sporttagozatának elnöki posztját töltötte be. A Simon Gábor vezette országos éhségmenet dél-alföldi, illetve Csongrád megyei menetét vezette, egy időben Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sofőrje is volt, míg jelenleg a közterület-felügyelet vezetője.

A Polgármesteri Kabinet már a sajtótájékoztató előtt közleményben reagált, azt írták, hogy valótlanságokat állít Szabó Bálint, a márciusi közgyűlésen ő követett el jogszabálysértést a közgyűlés munkájának megzavarásával, illetve leszögezték, hogy a közterület-felügyelet munkatársai a jogszabályok betartása mellett jártak el.

A sajtótájékoztatón kiosztott közleményre reagálva Szabó kijelentette, hogy semmilyen módon nem zavarta meg a közgyűlés munkáját. Visszautasította, hogy Botka László folyamatosan hazugnak és provokátornak nevezi őt, s emlékeztetett, hogy személyiségi jogi pert indított a szocialista városvezető ellen.

A Szegedi Járásbíróságon a Hegyeshalmi nem ismerte el a bűnösségét, így a magánvádas eljárásban bírósági tárgyalást tűznek ki.

Közgyűlés: menzaügyben párbajoztak, Botkát Czeglédyvel és a Rolexszel támadták

2017. június 23., péntek · 48 hozzászólás

kozgyules_varosi11_gs

“Botka László nem férfi, hanem gyáva nyúl” – Szabó Bálint jogász így vezette fel a közgyűlést. A leghevesebb vita a közétkeztetési díjak emeléséről folyt, a jobboldal azt firtatta, miért támogatja a baloldali városvezetés a lakossági érdekekkel szemben a vállalkozót, míg a szocialisták a minimálbér-emelést hibáztatták. Az MSZP miniszterelnök-jelöltjét kerítésszaggatónak is minősítették, és támadták ügyvédje, az előzetesbe került Czeglédy Csaba ügyével. Tovább »

Közgyűlés: élőlánc védte Botkát Szabó Bálinttól, nem lesz sípálya Vértón + FOTÓK

2017. április 28., péntek · 103 hozzászólás

varosi_kozgyules005kf

Botka Lászlót testükkel védték a biztonsági őrök Szabó Bálinttal szemben, akit erőteljesen ellökdöstek a polgármester közeléből. A Fidelitast pedig kizárták a karzatról, melyre csak városházi dolgozókat engedtek be. Azért döntések is születtek: Herczeg Tamás újabb öt évre a szabadtéri igazgatója lett. Tovább »

Az igazságtétel csak a szavak szintjén fontos Botka Lászlónak – A szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. április 1., szombat · 21 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az országos kampánykörútján az igazságtételt és a szegények megsegítését hangoztató Botka Lászlót bírálta a közgyűlési ellenzék, mondván ezen gondolatok és szavak mindössze az MSZP kampányszlogenjei, Szegeden ugyanis nincs látszatja. Az ellenzéket a balhés közgyűlés értékelésére kértük, illetve a DK-s Binszki Józsefet leszavazott indítványa kapcsán kérdeztük. Tovább »

Közgyűlés: húszezresek szálltak, egyenruhások érkeztek – Botka nem vette át a Szeviép-károsultak petícióját, Szabó Bálintot rendőrökkel vitették el

2017. március 31., péntek · 77 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Súlyos balhéval köszöntött be a szegedi tavasz: az MSZP-s polgármester igyekezett a Fideszre kenni a Szeviép-botrányt, a károsultak petícióját nem volt hajlandó átvenni, az őket képviselő Szabó Bálint jogászt rendőrökkel bilincsben vitették el. Tovább »

Binszki József: A DK gyengítése a baloldali városvezetés célja

2017. február 16., csütörtök · 16 hozzászólás

binszki_sajtaj01_KF

„Megszűnt a közgyűlés egyetlen szuverén és autonóm bizottsága, innentől a többségi szavazógép rendszere fog itt is működni” – értékelte portálunknak Binszki József, hogy a baloldali többség lecserélte a DK által delegált két külsős bizottsági tagot. Tovább »

Szalámitaktika és demokráciadeficit – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. február 11., szombat · 15 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az MSZP és a DK szegedi harcát érdeklődve figyeli a közgyűlési ellenzék, többen Botka László hatalmi logikájának megbicsaklásáról beszélnek. Az értékelésekből az is kiderült, hogy nem nézik jó szemmel, hogy saját maguknak és a cégvezetőknek fizetésemelést szavaztak meg, miközben a baloldalon arról szónokoltak, hogy milyen sok szociálisan rászoruló él Szeged városában. Tovább »

Szegedi közgyűlés: Botka folytatja a DK kinyírását – fura személycserék a jogi bizottságban + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. február 10., péntek · 60 hozzászólás

varosi_kozgyules003kf

Előbb Szentistványi István, most Binszki József, azaz a Demokratikus Koalíció közgyűlési képviselete alól golyózta ki a külsős bizottsági tagokat a szocialista polgármester, aki szerint az ezekről a kérdésekről folyó vita “ócska provokáció”. Egyre élesebb a Botka kontra DK háború Szegeden, kérdés, milyen hatása lesz ennek az országos baloldali összefogásra. Amúgy a városatyák elfogadták Szeged 2017. évi költségvetését. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

SZMSZ-sértés balról, kivonulás jobbról – a balhés évzáró közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Nem okozott meglepetést a 2016-os esztendő utolsó közgyűlése az ellenzéki képviselőknek, portálunknak arról nyilatkoztak többek között, már megszokták, hogy a városvezetés a saját szabályait is áthágja, ha az szolgálja a céljait, mint ahogy az sem újdonság, hogy egy ellenzéki képviselőnek még csak jó ötlete sem lehet, csakis a baloldalnak. Tovább »

Szegedi közgyűlés: karácsony előtt is egymás torkának ugrottak + FOTÓK

2016. december 16., péntek · 40 hozzászólás

varisi_kozgyules18_gs

A szocialisták botrányt provokáltak az iskolák működtetése állami átvételének kapcsán, a fideszes képviselők erre elhagyták az üléstermet az év utolsó közgyűlésén. Döntöttek a 25 ezer forintos szülési támogatás bevezetéséről, az elektromos autók ingyenes parkolásáról viszont nem is tárgyaltak. Tovább »

A fűben gördeszkázástól a rosszindulaton át a szociális érzéketlenségig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. november 12., szombat · 7 hozzászólás

parkszabadsag01_gs

Törvényességi észrevételek mögé bújtatja szociális érzéketlenségét a városvezetés és életszerűtlen szabályozással keserítik meg a szegediek életét – mondják az ellenzéki képviselők, akiket szokás szerint értékelésre kértünk fel. Tovább »

Közgyűlés: Szabadok-e a szegedi közterek? – fent vitatkoztak, lent igazoltattak + FOTÓK

2016. november 11., péntek · 41 hozzászólás

kozgyules_varosi30_gs

Botka szerint senki nem korlátozza a szegedieket. A Széchenyi téren közben a szabad közterekért demonstráltak, majd az akcióban részt vevő civileket rendőrök igazoltatták, és szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellenük “köztulajdon beszennyezése” (krétarajz a szökőkút oldalán) miatt. Tovább »

Migráció, kvóta, népszavazás – vitaest a szegedi közgyűlési pártok részvételével

2016. szeptember 26., hétfő · 25 hozzászólás

migransok_0913_06_gs

Szeptember 30. a vita napja. A SZEGEDma.hu meghívta a szegedi közgyűlés pártjait – három jobb- és három baloldali szervezet képviselőjét várjuk a Millenniumi Kávéházba, hogy bemutassa saját és pártja álláspontját a migrációs helyzetről, a népszavazásról. Miként látják a szegedi politikusok a bevándorlást a referendum előtt két nappal? Erre hamarosan választ kapunk. Tovább »

Szentistványi szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az ivóvíztisztító projekt ügyében + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 4 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Elsősorban az ivóvízprojekt és a zöld felületi mutatók kérdése került az érdeklődés középpontjába a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Az önkormányzat szerint nem lehetséges az, hogy a mostani előírásokat követve növeljék a zöld területeket, mert túl magas elvárásokat fogalmaz meg a szabályzat. Tovább »

Elkótyavetyélt vagyon, háromperces szakaszon öt perc késés – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. június 25., szombat · 6 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

Hatalmas vívmány a kiskertes övezetek beépíthetőségi arányának növelése, a tömegközlekedés átalakítása, a városi lakáspolitika és ingatlangazdálkodás viszont totális kudarc – állítják a pénteki közgyűlésről nyilatkozó ellenzéki képviselők. Tovább »

Közgyűlés: antidemokraták, neokommunisták és Kohári-díjas feljelentések + FOTÓK

2016. június 24., péntek · 25 hozzászólás

kozgyules_varosi04_gs

Büntetőfeljelentést tettek Botka László ellen különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával a Ligetfürdő-üzletrész értékesítése kapcsán. A városvezetés állítja: nem történt vagyonvesztés. A nyári szünet előtti utolsó rendes ülésen rózsaeső hullt, majd heves szócsata folyt a szemétszállításról, a zöld területekről és a polgármester demokráciafelfogásáról is. A kiskertes övezetek beépíthetőségének emelése kapcsán viszont teljes volt a konszenzus. Tovább »

Hatalmi arrogancia, kicsinyes bosszú és az önkritika hiánya – a szegedi közgyűlés ellenzéki olvasata

2016. május 28., szombat · 10 hozzászólás

kozgyules_varosi27_gs

A pénteki közgyűlésen üzent az ellenzéknek Botka László szocialista városvezető: aki kritizálja, nem menekülhet bosszújától, szankciókra számíthat – többek között ezt szűrte le a közgyűlési ellenzék, melynek tagjait ezúttal is értékelésre kértük fel. Tovább »

Közgyűlés: Botka visszahívta Tanács Esztert, Nógrádi lemondott a kutyakomédia miatt – transzparenserdő a díszteremben + FOTÓK

2016. május 27., péntek · 34 hozzászólás

kozgyules_varosi12_gs

Elég volt, el a kezekkel Esztertől és a demokráciától! – üzenték civil demonstrálók Botka Lászlónak, ám a polgármester, az MSZP és az Együtt kitartott Tanács Eszter lemondatása mellett. A Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője a kutyakomédia kapcsán visszaadta pénzügyi bizottsági tagságát, és jelezte, képviselőcsoportja nem asszisztál ehhez az antidemokratikus cirkuszhoz. Tovább »

Közgyűlés: Botka lesöpörte a kvótaellenes kezdeményezést, Binszki lebolsevikozta Orbánt + FOTÓK, VIDEÓK

2016. április 15., péntek · 86 hozzászólás

varosi_kozgyules22_gs

Smart City koncepciója már van Szegednek, de a kötelező kvótát elutasító határozata továbbra sincs, pedig nemcsak a mágnesvasút közeledik, de a migránsok is egyre érkeznek – újabb rövid, velős közgyűlésen vagyunk túl. Tovább »

A következő öt évben is Fogas Ottó vezetheti a Móra-múzeumot + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. április 13., szerda · 4 hozzászólás

kult_biz007kf

Szerdai ülésén a jelenlegi direktor, Fogas Ottó jelentkezését támogatta a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára kiírt pályázat kapcsán a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság.
Tovább »

Az eskü és a valóság: a szocialisták azt hiszik, bármit megtehetnek? – a szegedi közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik olvasatában

2016. február 13., szombat · 34 hozzászólás

kozgyules_varosi44_gs

Öt óvodát zárnak be Botka Lászlóék, ezreléknyi módosítást sem engedtek a költségvetési előterjesztésben, és a szegedi papucs megmentése sem érdekelte őket. Tovább »

Közgyűlés: hiába tiltakoztak a szülők, Botka-lakat kerül öt szegedi óvodára + FOTÓK

2016. február 12., péntek · 81 hozzászólás

kozgyules_varosi63_gs

A komoly szülői és ellenzéki ellenállás sem segített, a szocialisták keresztülvitték az óvodabezárások ügyét. Elfogadták a város költségvetését, díszpolgárrá választották Csapó Benő professzort. Tovább »

Szegedi közgyűlés: nem rabolták egymás idejét karácsony előtt + FOTÓK

2015. december 18., péntek · 8 hozzászólás

varosi_kozgyules15_gs

A várt viták ezúttal elmaradtak, a városatyák tiszteletben tartották az ünnep közelségét. Módosították a lakbérrendeletet, a költségvetést, elfogadták az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, döntöttek a múzeumigazgatói pályázat kiírásáról. Tovább »

Szegedi közgyűlés: Új cégvezetőket választottak a dzsihádisták és a Szeviép-ügy árnyékában + FOTÓK

2015. november 20., péntek · 37 hozzászólás

varosi_kozgyules12_gs

Személyeskedésekkel tarkított vita dúlt az önkormányzati cégek korábbi és jelenlegi gazdálkodása, valamint a migrációs válság Szegedet érintő hatásai kapcsán. Tovább »

Cinizmus és a semmittevés politikája – a közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik olvasatában

2015. szeptember 25., péntek · 4 hozzászólás

kozgyules03_gs

Mondhatni, a megszokott mederben zajlott a közgyűlés, Botka László a kormányt támadta a migráció kapcsán, míg a baloldal a Fidesztől, a KDNP-től, a Jobbiktól és az LMP-től kapott kritikákat. Ez utóbbi négy párt képviselőjét rövid közgyűlési értékelőre kértük fel. Tovább »

Közgyűlés: Botka a Koránról, Haág az önkormányzati cégek városházi vezérléséről + FOTÓK

2015. szeptember 25., péntek · 17 hozzászólás

kozgyules07_gs

A polgármester a kormányt támadta az illegális bevándorlás ügyében, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik pedig a szegedi baloldalt ostorozta a közgyűlésen. Kiírták az új cégvezetői pályázatokat. Tovább »

Szegedi közgyűlés: kommunistázással és migránsozással vonultak nyári szünetre + FOTÓK

2015. június 26., péntek · 17 hozzászólás

kozgyules21kf

A nyári szünet előtti közgyűlésen módosították a város költségvetését, de döntöttek arról is, hogy nem támogatják az Ortutay-kollégium átnevezését. Ez a napirendi pont váltott ki heves “kommunistázást”, illetve az illegális migránsokról voltak viták, továbbá – igaz nem volt napirenden – de szóba került a szőregi gyermekorvosi rendelő ügye is. Tovább »

Közgyűlés után: sajátos demokráciaértelmezésről, arrogáns ülésvezetésről beszél az ellenzék

2015. május 9., szombat · 3 hozzászólás

kozgyules_varosi01_gs

Nógrádi Tibor szerint politikai ejtőernyős került az óvodák igazgatójának pozíciójára, míg Haág Zalán a baloldal sajátos demokráciaértelmezését firtatta. Tóth Péter elfogadhatatlannak tartja a szőregi gyermekorvosi rendelő bezárását, míg Szentistványi István a szocialisták szociális érzékenységét hiányolta. Ellenzéki politikusok véleményezték a pénteki közgyűlést. Tovább »

Közgyűlési kettős mérce: óvodákra oktrojált SZDSZ-es igazgató, biznisznácizó polgármester + FOTÓK

2015. május 8., péntek · 58 hozzászólás

kozgyules_varosi26_gs

Hiába a szakma véleménye, a baloldal Botka László vezetésével leszavazta az óvodák eddigi igazgatóját. A városvezető még a karzatról véleményt nyilvánító óvónőket is megfeddte. Kettős mércére, antidemokratikus eljárásra mutatott rá a Fidesz-L.É.T., a KDNP, a Jobbik és az LMP. Botka – aki oldalról surrant az ülésterembe, mert nem akart találkozni a Szeviép-ügyben petíciót hozó Szabó Bálinttal – nem adott magyarázatot a piros trolik “rázós” ügyére, csak a bírálóbizottságra mutogatott. Tovább »

Felszámolást kezdeményez a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ellen az önkormányzat (FRISSÍTVE)

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Felszámolási eljárást kezdeményez az önkormányzat a SZEHŐ ellen – hangzott el a pénzügyi bizottság reggeli ülésén. Amennyiben a közgyűlés támogatja, város a kormányzathoz is fordul azért, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítsék a társaságot a hitelezők és fogyasztók védelme érdekében. Tovább »

Szegedi Jobbik: „Quaestorosodna” az IKV (FRISSÍTVE)

2015. május 6., szerda · 8 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf

Brókertevékenységre terjesztené ki működését az IKV Zrt., ami Tóth Péter szerint egyet jelent egy szegedi Quaestor-üggyel, s ezt a Jobbik – kiváltképp az elmúlt hónapok brókerbotrányai miatt – nem támogatja. Tovább »

Botka és Tóth szópárbaja után hozzájárultak: az IKV végzi a hőszolgáltatást Szegeden + FOTÓK

2015. április 10., péntek · 38 hozzászólás

kozgyules01_gs

Az egyik fél a Fidesz és a Jobbik, a másik az MSZP és a Fidesz közös felelősségét firtatta a Szegedi Hőszolgáltató Kft. működésének, szolgáltatásának ellehetetlenülésében. A város számára hátrányos döntésekről, vagyonvesztésről, különös hitelfelvételekről vitatkoztak, majd jóváhagyták az Energetikai Hivatal határozatát: április 16-tól az IKV Zrt. veszi át a szegedi távhőszolgáltatást, ehhez pedig 800 milliós tagi kölcsönt nyújt az önkormányzat. Tovább »

Az SZMSZ, a céges ügyek, na és a kommunisták – a közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik szemszögéből

2015. március 27., péntek · 10 hozzászólás

varosi_kozgyules41_gs

A képviselői kivonulással, posztkommunistázással tarkított közgyűlés után a Fidesz-L.É.T. és a KDNP frakciók vezetőit, valamint az LMP-s és jobbikos képviselőket kérdeztük. Minden a négyen úgy értékelték, hogy az SZMSZ módosításával szűkül a mozgásterük, és azt is felvetették, hogy a jövőben eldurvulhat a közgyűlési viták hangneme. Tovább »

Közgyűlés: véderdőbe szoruló családokról, szájból kiesett csöcsről a torony alatt + FOTÓK

2015. március 27., péntek · 82 hozzászólás

varosi_kozgyules0_gs

A Jobbik a történelem szemétdombjára küldené Ságvárit és a posztkommunista DK-t, az LMP szerint a polgármesternek viselnie kell a felelősséget a fenyegető szociális katasztrófáért. Az SZMSZ módosítása ellen tiltakozva kivonult a Fidesz-L.É.T. Mostantól személyes megtámadtatás kapcsán mindig csak az adott napirendi pont vitája végén, egyszer lehet majd szót kérni. Tovább »

A szegedi SZMSZ és a polgármester jobb keze

2015. március 26., csütörtök · 19 hozzászólás

A szegedi polgármester, az országos demokrácia hős védelmezője most mindezt egy olyan lépéssel fejeli meg, mellyel jelentősen korlátozza a helyi demokráciát. Talán azért, mert még a ritka, és amúgy nyilvánvalóan egyenlőtlen nyílt színi vitákból is elege lett?

Tovább »

Közgyűlés: Ha nincs pénztermő fánk, akkor ültessünk – megszületett Szeged 2015-ös költségvetése + FOTÓK

2015. február 13., péntek · 53 hozzászólás

kozgyules31_gs

Személyeskedő vitákkal tarkított ülésen fogadták el a 2015-ös büdzsét, és felemelték a városi cégvezetők fizetését is. Esküt tettek a részönkormányzatok tagjai. Tovább »

Szentistványi: Mindenki jóllakhatott Botka ígéreteivel

2015. január 30., péntek · Egy hozzászólás

szentistvanyiistvan_kozgyules12_gsÍgéretes elképzelésnek tartja a lakásalap, valamint a 400 milliós szociális alap elkülönítését Szentistványi István, Botka László évértékelő beszéde kapcsán ugyanakkor úgy érzi, hogy a polgármester ígérete ellenére nem tudja majd jóllakatni a kecskét úgy, hogy a káposzta is megmaradjon. Tovább »

Botka László évértékelője: 400 milliós alap létesül szociális támogatásokra + FOTÓK

2015. január 29., csütörtök · 58 hozzászólás

polgarmester_evertekelo15_gs

Botka László polgármester a hagyományoknak megfelelően a Közéleti Kávéházban tartott évértékelőt és esztendőnyitót. Azt mondta, Szeged fő üzenete: “a kormány el akarja venni a pénzt a szegényektől, mi ezt nem hagyjuk!” Tovább »

Közgyűlés: kőkemény díjemelések 2015-re – mitől lesz Szeged a baloldal mintavárosa? + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 76 hozzászólás

varosi_kozgyules18_gs

Az év utolsó ülésén elhangzott: a baloldal Szegeden bizonyíthatná kormánnyal szembeni, új logikáját, szociális elkötelezettségét, ehelyett jelentősen emelt számos tarifát, tehát megszorító csomagot tett a karácsonyfa alá. Tovább »

Közgyűlés: új cégvezetőket választottak, megvonták Szentmihály részönkormányzatiságát + FOTÓK

2014. november 21., péntek · 58 hozzászólás

kozgyules_varosi44_gs

Visszavonták a biomassza-erőmű létesítéséhez adott tulajdonosi hozzájárulást, és három kivételével leváltották az önkormányzati cégek vezetőit a városatyák pénteken. Az új stadion építéséhez megadták a zöld lámpát. Tovább »

Következő oldal »