Magyar Idők: tizenegy éve tudunk az őszödi beszédről

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Ma tizenegy éve annak, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori MSZP-s kormányfő Balatonőszödön elmondott, hírhedt beszéde – írja a Magyar Idők. A trágár fordulatokkal tarkított önleleplező monológ a szocialisták zárt frakcióülésén, 2006 májusában hangzott el, a kiszivárogtató személyére azóta sem derült fény. Tovább »

Székelyföldi gazdák és elöljárók tüntetnek Bukarestben a mindennapossá vált medvetámadások miatt

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

Székelyföldi gazdák, közbirtokossági és önkormányzati vezetők vonultak szerdán a bukaresti környezetvédelmi minisztérium épülete elé, hogy a hatóságok sürgős közbelépését követeljék a térségükben mindennapossá vált medvetámadások megfékezése érdekében. Tovább »

Elbarikádozott ünnep – ellehetetlenítették a tüntetést, kizárták a szegedieket a díszközgyűlésről + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 28 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj011kf

Tüntetést nem, csak sajtótájékoztatót tartottak a díszközgyűlés előtt, ugyanis a Széchenyi teret és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó Bálint jogász arra szólította fel Botka Lászlót, mondjon le, vagy azonnal kezdjen tárgyalásokat azokkal, akiket az elmúlt években figyelmen kívül hagyott, így például a Szeviép-károsultakkal, a Cserepes sori piacosokkal vagy épp a Mars téri piac kereskedőivel. Tovább »

Szeged Napján tüntetni fognak a károsultak – tanúmeghallgatások a Szeviép-perben (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. május 8., hétfő · 19 hozzászólás

szeviep_per001kf

Szeged Napján tüntetnek a Szeviép-károsultak, és várhatóan az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is meghallgatja az ügyben érintetteket, hogy felgöngyölítsék a politikai szálakat – jelentette ki Szabó Bálint a Szeviép-ügy hétfői tárgyalási napja előtt. A Szegedi Járásbíróságon ezúttal is tanúmeghallgatásokat tartottak, ketten közülük nem jelentek meg. Tovább »

Szegedi Fidesz: Nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet

2017. április 12., szerda · 62 hozzászólás

ceu_tuntetes_szeged30_gs

A szegedi Fidesz közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza, egyetlen egyetemet sem zárt be a polgári kormány. A helyi elnökség a figyelmet, hogy az utóbbi években jelentősen növelték a felsőoktatásra fordított összegeket. Nyitottak a vitára, de az uszítást elutasítják. Tovább »

Szegedi tüntetés a felsőoktatási törvény ellen – Zászlóburleszk és feloszló tömeg (FRISSÍTVE)

2017. április 12., szerda · 92 hozzászólás

ceu_tuntetes_szeged13_gs

A 400-500 főt megmozgató tiltakozás a Tanulmányi és Információs Központnál kezdődött s a Fidesz helyi székházánál ért véget. A beszédek a TIK-nél hangoztak el, a Victor Hugo utcára már csak matricaragasztgatás, hazaárulózás és egy, a vezető tüntetők főszereplésével elkészült, burleszkfilm forgatása maradt. Tovább »

Az államfői hivatal előtt tüntettek a felsőoktatási törvény kihirdetése után

2017. április 11., kedd · 16 hozzászólás

Áder János

A Köztársasági Elnöki Hivatal előtt tüntettek hétfő késő este, miután Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, és az megjelent a Magyar Közlönyben. Tovább »

A felsőoktatási törvény módosítása ellen demonstráltak Budapesten (FRISSÍTVE)

2017. április 9., vasárnap · 34 hozzászólás

Áder János

A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a Közép-Európai Egyetem (CEU) “ellehetetlenítése” elleni, Parlament előtt tartott tüntetésen résztvevők. A demonstrálók arra hívták fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. Tovább »

Sípolással fogadták Juhász Pétert Szegeden + FOTÓK

2017. március 21., kedd · 18 hozzászólás

egyutt_sajttaj006kf

Az Együtt új elnöke tartott ma sajtótájékoztatót Szegeden. Szóváltásba keveredett az ellene tüntetőkkel, videóra vette a vitatkozást. Nem jutottak közös nevezőre, a tiltakozók szerint az ünnepet tette tönkre március 15-én sípolásával, Juhász Péter állítja: csak Orbán Viktor beszédét. A sajtótájékoztató után lapunknak beszélt a 2018-as választási terveikről és arról, hogyan nem tárgyalt Botka Lászlóval pártelnökként. Tovább »

A tíz évvel ezelőtti kórházvédő demonstrációra emlékeztek Hódmezővásárhelyen

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt tíz évben több mint 6,5 milliárd forint fejlesztés valósult meg a hódmezővásárhelyi kórházban – közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester az alföldi városban csütörtökön, sajtótájékoztatón. Tovább »

Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt

2017. február 2., csütörtök · 3 hozzászólás

PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember csütörtök este Budapesten; az ellenzéki párt képviselői szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szövetsége zsákutca, Magyarország helye Nyugaton van. Tovább »

Tízezrek vonultak utcára Barcelonában a függetlenségi párti politikusok védelmében

2016. november 13., vasárnap · Hozzászólok

A helyi csendőrség szerint 80 ezren vettek részt vasárnap Barcelonában azon a békés demonstráción, amelyet a bírósági eljárás alá vont katalán függetlenségi politikusok, elöljárók melletti kiállás jegyében hirdettek meg civil szervezetek. Tovább »

Többezres tüntetés kezdődött Marosvásárhelyen a felekezeti iskola védelmében

2016. november 12., szombat · Hozzászólok

Több ezer ember gyűlt össze – a szervezők kérésére könyvvel a kezében – szombat délután a marosvásárhelyi Vársétányon, hogy a magyar felekezeti oktatásért tüntessen, és tiltakozzon a római katolikus gimnázium ellehetetlenítése, igazgatójának, Tamási Zsoltnak a meghurcolása ellen. Tovább »

Tiltakozó kárpátaljai autósok zárták le a Csap-Záhony határátkelőhelyet Magyarország irányában

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

Külföldi rendszámú személygépkocsik kárpátaljai tulajdonosai zárták le hétfő délután a Csap-Záhony közúti határátkelőhelyet Magyarország irányában, azt követelve az ukrán hatóságoktól, hogy hosszabbítsák meg a külföldi rendszámú autók jelenleg öt napra korlátozott ukrajnai tartózkodási idejét. Tovább »

Százan tüntettek Szegeden – nem tetszik az új igazgató a deákos diákoknak + FOTÓK

2016. augusztus 30., kedd · 81 hozzászólás

deak_tuntetes009kf

Ezért augusztus 30-ra tüntetést szervezett az egyik tanuló. Eredménytelen pályázat után nevezték ki egy évre a tanári kar által nem támogatott külsős jelöltet, Faragó Klárát. Tovább »

Elégtelent kapott a kormány, a helyi Fidesz pedig feketepontokat a szegedi tanártüntetésen + FOTÓK

2016. június 11., szombat · 71 hozzászólás

tanartuntetes25_gs

Az ország összes iskolájából csapják ki a Fideszt – ezt szavazta meg az a mintegy százötven demonstráló, akik a Tanítanék Mozgalom tanévzáró tüntetéséhez csatlakozva a Klauzál téren gyűltek össze. A követelések nem változtak: a KLIK megszüntetését, tan- és tankönyvszabadságot szeretnének, valamint, hogy az iskolák kerüljenek vissza az önkormányzatokhoz. A dominánsan helyi baloldali politikusok felszólalásait felsorakoztató rendezvény végén a résztvevők fekete pontokat ragaszottak a helyi Fidesz-iroda kirakatába, de jutott a szegedi KDNP-nek is. Tovább »

Megszüntette az ügyészség a nyomozást Szabó Bálint ügyében (FRISSÍTVE)

2016. június 3., péntek · 17 hozzászólás

szabo b1

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette azt a garázdaság vétsége miatt indult nyomozást, amely a Szegedi Polgármesteri Hivatalban történt petíció átadással összefüggésben Szabó Bálint ellen indult – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Rabosított ünnep: Szabó Bálint bilincsben – Botkát nem érdekli több mint 7000 szegedi aláírása (FRISSÍTVE)

2016. május 20., péntek · 59 hozzászólás

cserko_szabo_tuntetes33_gs

“Ez a bilincs nem azt jelképezi, hogy Szabó Bálintot rabosították, hanem azt, hogy száz szegedi kereskedő és ugyanennyi család keze van megkötve hónapok óta” – jelentette ki Szabó Bálint a Széchenyi tér és a Károlyi utca sarkán tartott sajtótájékoztatóján. A jogi képviselő kezét ezúttal nem rendőrségi bilincs fonta körbe, hanem egy maga által elhozott utánzat. Botka László a szabadságról szónokolt Szeged Napján, miközben rendőrségi sorfallal zárták az ünnepségről a Cserepes sori kereskedőket, és minden demonstrálót videóra is vettek az egyenruhások.
Tovább »

Szeged Napja alkalmából nemcsak ünnepség, hanem tüntetés is lesz

2016. május 19., csütörtök · 47 hozzászólás

demonstracio_cserko17_gs

Az előbbit Botka László vezeti, az utóbbit Botka László ellen szervezik. A szervező szerint nem csak a Cserepes sori piac sorsa a tét, hanem az emelkedő parkolási és tömegközlekedési díjakból, a növekvő helyi adókból is elegük van a város lakóinak. Tovább »

Cserepes-botrány: előállítással végződött az autós felvonulás, hét órán át tartották Szabó Bálintot a rendőrségen + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 17., kedd · 77 hozzászólás

szabo b1

Azt kérik Botka Lászlótól a Cserepes sori kereskedők, hogy tegye semmissé felmondásukat – ezért vonultak a városházához kedden. Képviselőjük, Szabó Bálint megpróbált beszélni a polgármesterrel, ezúttal sem járt sikerrel, és a rendőrök elő is állították a jogászt, míg a városháza előtt várakozó piacosokat igazoltatták az egyenruhások. A Jobbik képviselője már politikai megfélemlítést emleget. Szabó Bálintot hét órán át tartották benn a rendőrségen. Tovább »

Pénzbüntetésre ítélték Toroczkai Lászlót az IMF elleni demonstráció miatt

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

toroczkai_sajttaj01_gs

Kényszerítés kísérlete miatt 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán elsőfokú, nem jogerős ítéletében Toroczkai László jobbikos politikust, Ásotthalom jelenlegi polgármesterét a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi missziója elleni 2012. március 15-én lezajlott demonstráción történtek miatt.
Tovább »

Betelt a pohár – Tüntetéssorozat a Cserepes sori piacért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 9., hétfő · 43 hozzászólás

demonstracio_cserko17_gs

Másfél hónapja hiába próbálnak Botka László MSZP-s városvezetővel vagy a többségi tulajdonos önkormányzat más megbízottjával érdemben tárgyalni a Cserepes sori piac kereskedői, zárt ajtók fogadják őket. Ezt megelégelve, határozatlan idejű demonstrációsorozatot hirdettek a piacosok hétfőn délelőttől a városháza elé, hogy a torony alatt is észrevegyék végre őket. Petíciójukat délelőtt nem tudták átadni sem a polgármesternek sem a jegyzőnek, ám kora délután kénytelen-kelletlen átvette a dokumentumot Botka László. Tovább »

A PDSZ iskolánként felügyelné a diákokat a figyelmeztető sztrájk alatt

2016. április 9., szombat · Egy hozzászólás

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmánya szombaton megerősítette április 15-re tervezett kétórás figyelmeztető sztrájkról szóló szándékát, ugyanakkor jelezte: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnökének “diktátumát” figyelembe véve arra kérik az iskolákat, hogy reggel 8 és 10 óra között biztosítsák a diákok felügyeletét. Tovább »

Következő oldal »