Orbán: a kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben (FRISSÍTVE)

2017. július 18., kedd · 38 hozzászólás

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait. Tovább »

Lehetséges, hogy nem lesz meg a szerb miniszterelnök-jelölt parlamenti támogatása

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

A kormányzó Szerb Haladó Párton (SNS), illetve a kormánykoalíción belül sincs egyetértés abban, hogy a szerb elnök a legmegfelelőbb embert kérte-e fel Ana Brnabic közigazgatási miniszter személyében a kormányalakításra, így kétséges, hogy meglesz-e a jelölt kellő parlamenti támogatása. Tovább »

Orbán: amíg én vagyok a miniszterelnök, addig áll a kerítés a déli határon

2017. június 12., hétfő · 27 hozzászólás

Orbán Viktor

Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben, ahol a lezárult nemzeti konzultációról adott számot, amelyet az eddigi legsikeresebbnek nevezett. Tovább »

Blogstar: Józanság és a nemzeti érdek

2017. április 8., szombat · 9 hozzászólás

ivoviz_kut

A kormány és miniszterelnöke ismét bebizonyította, megvan benne a kellő józanság és belátás, és ha az emberek érdekei úgy kívánják, a kukába tudja dobni egy-egy korábbi rendelkezését, elismerve: hibázott – írja a Blogstar. Tovább »

Nézőpont: Orbán toronymagasan vezet, Botka picit népszerűbb, mint Gyurcsány

2017. január 26., csütörtök · 13 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Botka László a teljes felnőtt népesség és a baloldali szimpatizánsok körében is népszerűbb a kormányfőjelöltek versenyében, mint Gyurcsány Ferenc. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közvélemény-kutatás eredményei szerint Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök újrázását többen támogatják, mint ahányan a szóba jöhető összes jelöltet együtt. Tovább »

Binszki: „Botka vagy miniszterelnökként megy el politizálni az országgyűlésbe, vagy itt marad polgármesterként”

2017. január 20., péntek · 40 hozzászólás

01_botka_mti

A szegedi DK önkormányzati képviselőjét kérdeztük Botka László miniszterelnök-jelöltségéről. Binszki József szerint Botkának a kampány miatt nem kell lemondania a polgármesteri tisztségről. Úgy gondolja, a szegedi MSZP-s politikus számára csak a miniszterelnökség elfogadható, ha nem nyer, nem marad a parlamentben. Úgy számol, áprilisra eldől, hogy Botka lesz-e az MSZP mellett a DK kormányfőjelöltje is. Tovább »

Még Gyurcsányt is kétszer annyian javasolták miniszterelnöknek, mint Botkát

2017. január 10., kedd · 49 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

A TV2 hétfő reggeli műsorában beszélgettek a baloldali összefogásról. Már a műsor elején előkerült Botka László neve. Stumpf András újságíró a baloldal paródiaműsorában egy szórakoztató résznek látja Botka bejelentkezését a miniszterelnök-jelöltségért folyó versenybe. A Mokka megkérdezte nézőit arról is, hogy ki lehetne a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A három lehetséges alternatíva közül a szegedi polgármestert gondolták a legkevésbé jó választásnak a szavazók. Tovább »

Az RMDSZ megszavazza a Grindeanu-kormányt

2017. január 3., kedd · Hozzászólok

sorin_grindeau_b

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megszavazza a Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormányt a bukaresti parlamentben – közölte Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden, miután a megbízott miniszterelnök és a koalíciós pártok vezetői találkoztak az RMDSZ-frakcióival. Tovább »

Románia: Grindeanu alakíthat kormányt, Csongrád megye számára is új esély nyílhat

2016. december 30., péntek · 10 hozzászólás

sorin_grindeau_b

Klaus Iohannis román államfő megbízta a kormányalakítással Sorin Grindeanu volt távközlési minisztert, a december 11-i választások nyomán alakult PSD-ALDE szociálliberális parlamenti többség miniszterelnök-jelöltjét – közölte pénteken a román elnöki hivatal. Tovább »

Orbán: 2017 a lázadás éve lesz

2016. december 15., csütörtök · 17 hozzászólás

Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint 2017 a lázadás éve lesz: a középosztály és a nemzetek lázadásáé, amit körbefon a politikai korrektség, az elszigetelés és a megbélyegzés elleni szellemi lázadás. A miniszterelnök a 888.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy Donald Trump megválasztásával a “karakteresebb, vagányabb” politika ideje jön el. Tovább »

Orbán: 1,6 százalékos emelés, 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

2016. november 29., kedd · 5 hozzászólás

Novák Katalin; Orbán Viktor

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után. Tovább »

Orbán Viktor: Vegyük le végre a féket Szegedről, hadd repüljön!

2014. október 7., kedd · 84 hozzászólás

orban_viktor01_gs

Szeged a lefojtott energiák városa, ahol a helyi Fidesz nem volt képes megszólítani a lakótelepeken élőket – nyilatkozta a Telin TV-nek Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke úgy értékelte, Kothencz János személyében megfelelő polgármesterjelöltje van a városnak, aki képes megújítani a szegedi jobboldalt is. Tovább »

Vélemény: Gordon csillaga leáldozóban?

2013. augusztus 10., szombat · 12 hozzászólás

A nyári meleg azonban, úgy tűnik, változást hozott a libás Gordonnak is becézett, egykoron szebb napokat látott, politikus karrierjének alakulásában, egyben pedig „befutási” esélyeit illetően is.

Tovább »

Orbánt a szavazók 32, Bajnait 19 százaléka látná szívesen kormányfőként

2012. november 30., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktort a szavazók 32 százaléka, míg Bajnai Gordont 19 százaléka látná szívesen miniszterelnökként a Századvég novemberi közvélemény-kutatása szerint, amelynek eredményéről a cég pénteken tájékoztatta az MTI-t. Az adatok azt mutatják, hogy némileg csökkent a bizonytalanok aránya és növekedett a választási hajlandóság.
Tovább »

Századvég: Orbánt a választók 26, Bajnait 15 százaléka látná kormányfőként

2012. október 31., szerda · Egy hozzászólás

A választók 26 százaléka Orbán Viktort, 15 százaléka Bajnai Gordont, 5 százaléka Mesterházy Attilát míg 3 százaléka Gyurcsány Ferencet látná szívesen Magyarország kormányfőjeként a Századvég október végén készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint.
Tovább »

Orbán Viktor: A cselekvőképesség most a fő érték!

2012. május 27., vasárnap · 22 hozzászólás

2014-ben én úgy akarok az emberek elé állni, hogy azt mondhassam, ebben az országban aki dolgozni akar, az vagy a magángazdaságban vagy a Startmunka-program rendszerében igenis tud dolgozni. Más szóval, aki akarja, munkából tartja el családját – mondta a SZEGEDma.hu-nak a miniszterelnök.
Tovább »

Orbán: Magyarország felkészült az uniós elnökségre

2010. november 17., szerda · 2 hozzászólás

Semmilyen belpolitikai nehézség sem hátráltatja majd a 2011 első félévében esedékes magyar európai uniós elnökséget – jelentette ki a miniszterelnök szerdán Brüsszelben, ahol a magyar kormány az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélést.
Tovább »

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket

2010. október 16., szombat · 2 hozzászólás

Benyújtotta a jövő évi adótörvényeket a kormány az Országgyűlésnek. A jogszabálycsomag 2011-től bevezeti az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert, 16 százalékos adókulccsal. A jövő évi adóváltozásokkal a három gyermekes családok járnak a legjobban – olvasható a HírTv honlapján.
Tovább »

A kormány a bankok után további szektorokra is kiterjeszti a válságadót

2010. október 13., szerda · Egy hozzászólás

A bankok után a kereskedelmi láncokra és a távközlési cégekre is kiveti a válságadót a kormány, az energetikai szektor terhe pedig megmarad. A magánnyugdíj-pénztári kifizetéseket 2011 végéig felfüggesztik – jelentette be a miniszterelnök két nappal az adótörvények parlamenti benyújtása előtt.
Tovább »

Orbán: három feladat vár Magyarországra az EU-elnökség során

2010. október 12., kedd · Hozzászólok

A 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökségnek az energiabiztonság, Horvátország csatlakozása az unióhoz és egy egységes romaintegrációs program megalkotása lesznek a prioritásai – jelentette ki Orbán Viktor miután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság elnökével. Jose Manuel Barroso a pécsi jubileumi rektorkonferencia díszvendége volt – tette közzé a HírTv honlapja.
Tovább »

Orbán Viktor: lejárt a neoliberális kísérletezés ideje

2010. szeptember 18., szombat · Hozzászólok

Mindenki felé demonstrálni kell, hogy lejárt a neoliberális kísérletezés ideje, amikor is megpróbálták az államot kiszorítani a gazdaság működésének felügyeletéből – hangsúlyozta Orbán Viktor az Európai Parlament néppárti frakciójának pénteki budapesti rendezvényén. A miniszterelnök szerint a piac mindenhatósága és önszabályozása csak egy elmélet, az állam szerepe pedig maga a valóság.
Tovább »

Nézőpont Intézet: az emberek elégedettek az új kormány eddigi munkájával

2010. június 23., szerda · 20 hozzászólás

Tízből hét emberhez eljutott a miniszterelnök gazdasági akciótervének a híre – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 60 százalékának pozitív véleménye van a 29 pontról, és a válaszadók 69 százaléka szerint a csomag alkalmas lehet a gazdaság talpra állítására.
Tovább »

Bajnai–Fico: Szlovákia sajnálja a Sólyom-incidenst

2009. szeptember 10., csütörtök · Hozzászólok

11 pontos nyilatkozatot fogadott el a magyar és a szlovák miniszterelnök Szécsényben – számolt be a csúcstalálkozóról a Magyar Nemzet. Tovább »

Bajnai nem lesz miniszterelnök-jelölt 2010-ben

2009. szeptember 10., csütörtök · 6 hozzászólás

A miniszterelnök egy televíziós interjúban ismét megerősítette, hogy nem akar jövőre miniszterelnök-jelölt lenni – számolt be a Magyar Nemzet. Bajnai Gordon 2010 áprilisa után politika helyett inkább a családjával szeretne több időt tölteni. Tovább »

Bajnai: iskolabezárás és kaszinóügy

2009. július 28., kedd · 7 hozzászólás

A miniszterelnök az önkormányzatoktól 2010-ben megvonandó 120 milliárd forintot az iskolák és a kórházak érintése nélkül szeretné előteremteni, de nem zárja ki, hogy mégis lesznek települések, ahol be kell zárni az oktatási intézményeket – számolt be a Magyar Nemzet. A sukorói kaszinó ügyében ugyan vizsgálatot indított, de Bajnai egyelőre nem zárkózik el a projekt megvalósításától. Tovább »

Kormányzati negyed: ki a felelős 10 milliárd elköltéséért?

2009. július 10., péntek · Hozzászólok

A meg nem valósuló kormányzati negyedre eddig 10 milliárd forintot költött el a szocialista kormány, de a mai napig nem került nyilvánosságra, hogy ki a felelős mindezért – számolt be a Magyar Nemzet a Fidesz sajtótájékoztatójáról. Az ügyben indult hűtlen kezelés miatti nyomozás érintheti Gyurcsány Ferencet és több miniszterét is, az ellenzéki párt ezért követeli most a vizsgálat nyilvánosság előtti lefolytatását. Tovább »

Találgatások a leendő Fidesz-kormányról

2009. július 9., csütörtök · 21 hozzászólás

Ma reggel jelent meg egy Fidesz-forrásra hivatkozó lista a stop.hu internetes oldalon, amely az ellenzéki párt győzelme esetén szóba jöhető miniszterek névsorát tartalmazza. Ugyan Orbán Viktor a kormánytagok neveit csak a választás előtt kívánja nyilvánosságra hozni, de az már elemzők szerint is valószínűnek tűnik, hogy pártpolitikusok kisebb arányban fognak szerepelni a leendő kabinetben, mint a saját területükön már bizonyított szakértők. Tovább »

Hiller: Minőségelvű finanszírozást a felsőoktatásban!

2009. július 7., kedd · 6 hozzászólás

Az oktatási miniszter ismét módosítaná a felsőoktatás finanszírozási rendszerét – adta hírül az InfoRádió. Ezúttal 5-10 kiemelt, magas szintű tudományos munkát végző intézményt szeretne a tárca kiemelt normatívában részesíteni. Tovább »

Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán

2009. július 1., szerda · Hozzászólok

A Fidesz politikusainak nőtt, a szocialistáknak pedig csökkent a népszerűségi indexe az előző negyedévi felmérésekhez képest – számolt be a Századvég-Forsense felméréséről a mandiner.hu. Az elmúlt időszak legnagyobb vesztese Szili Katalin, a legnépszerűbb politikus pedig Kósa Lajos lett. Tovább »

Bajnai: Újabb IMF-hitel sem kizárt

2009. június 18., csütörtök · Hozzászólok

A miniszterelnök szerint nem lehet kizárni, hogy Magyarországnak ismét kölcsönt kell kérnie az IMF-től – értesült a Magyar Nemzet. Bajnai Gordon erről az amerikai Dow Jones hírügynökségnek beszélt és leszögezte, hogy kabinetje szigorúan betartja a tervezett szigorú fiskális politikát. Tovább »

Szili Katalin: Agyonvertek minket

2009. június 8., hétfő · Hozzászólok

A házelnök szerint az MSZP-nek most nem pártértekezletre van szüksége, ahol csak megbeszélik a közelmúlt történéseit, hanem kongresszusra, ahol őszintén szembenézhetnek az európai parlamenti választások eredményével és akár döntéseket is hozhatnak a szükséges változásokról – számolt be róla a Magyar Nemzet. Szili Katalin szerint eljött az ideje a párt megújításának, mivel szavai szerint „agyonverték őket” vasárnap. Tovább »

Csökkennek a miniszteri bérek

2009. május 19., kedd · Hozzászólok

Már júniustól 15 százalékkal csökken a miniszterek járandósága – számolt be az Országgyűlés hétfői döntéséről a Magyar Nemzet. A törvénymódosítás értelmében a miniszterelnök, a kabinet tagjai és az államtitkárok a továbbiakban nem jogosultak jubileumi jutalomra sem. Tovább »

Adományoz-e Bajnai a Hajdú-Bét károsultjainak?

2009. április 28., kedd · Hozzászólok

A Hajdú-Bét károsultjait szeretné támogatni egy gyűjtéssel az Október 23. Bizottság Alapítvány – adta hírül a Magyar Nemzet. A kezdeményezést támogatja a Civil Összefogás Fórum is, amely a jelenlegi miniszterelnököt is felszólította az adományozásra. Tovább »

EU-pénzek osztogatójából titkosszolgálati miniszter?

2009. április 19., vasárnap · Hozzászólok

Bajnai Gordon a szakszolgálatok képviselőinek tiltakozása ellenére is fenntartja (az eddig vidékfejlesztési területen és Gyurcsány kabinetfőnökeként dolgozó) Ficsor Ádám kinevezését a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszteri posztra – értesült a Magyar Nemzet. A konzervatív napilap szombati számában lévő összeállításból kiderül, hogy az Európai Uniótól kapott agrártámogatási pénzeket Ficsor főként MSZP-közeli vezetésű településeknek és szervezeteknek juttatta. Tovább »

Szanyi Tibor: „Sólyom egy paraszt!”

2009. április 19., vasárnap · Hozzászólok

A szocialista képviselő az új miniszterelnök eskütétele után sértette meg Sólyom Lászlót ezekkel a szavakkal – számolt be róla a Magyar Nemzet. A legfőbb közjogi méltóságra korábban már más képviselők is tettek alpári jelzőket. Tovább »

A Jobbik tiltakozik a rendőri túlkapások ellen

2009. április 15., szerda · Hozzászólok

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

A keddi budapesti rendőri brutalitás ellen tiltakozott szerdán a Jobbik szegedi szervezete az SZDSZ városi székháza előtt. Rácz Tibor, a párt alelnöke elmondta, a zsaruk a tüntetésen a Jobbik és a Magyar Gárda vezetőit is meg akarták félemlíteni, Vona Gábor csupán a testőrei segítségével menekült meg a rendőri kegyetlenkedések, túlkapások elől. Tovább »

Megkönnyezték az új miniszterelnököt

2009. április 14., kedd · Hozzászólok

Az Országgyűlés elfogadta a szocialista képviselők által Gyurcsány Ferenc ellen benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítványt és ezzel egy időben megválasztotta miniszterelnöknek Bajnai Gordont – számolt be az ülésről a zoom.hu. Az új miniszterelnök bemutatta leendő kabinetjét és a megszorításokról szóló programját. A Parlament előtt ezalatt a Civil Összefogás Fórum tiltakozott a szabad választásokat megkerülő, pártok közötti alkukon alapuló miniszterelnök-csere miatt. A tüntetők egyes csoportjait a rendőrség könnygázzal oszlatta, mindkét oldalról több sérültet kellett ellátni. Tovább »

Újabb civil demonstráció a fővárosban Bajnaiék ellen

2009. április 14., kedd · Hozzászólok

Mint arról a SZEGEDma.hu korábban már beszámolt, kedden újabb tüntetést tart Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A civilek az Országgyűlés feloszlatását és az előrehozott választások kiírását szeretnék elérni. Tovább »

Az SZDSZ is támogatja Bajnait

2009. április 5., vasárnap · Hozzászólok

A szabad demokraták országos tanácsa az MSZP által javasolt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt és válságkezelő programja támogatásáról döntött – értesült a zoom.hu. Fodor Gábor elnök szerint a liberális párt támogatására mindaddig számíthat az új kormányfő, míg Bajnai a mostani irányvonalát képviseli. Tovább »

Következő oldal »