Az MSZP benyújtotta a 13. havi nyugdíj bevezetését tartalmazó javaslatát

2017. május 19., péntek · Egy hozzászólás

Az MSZP benyújtotta a jövő évi költségvetéshez a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot, az intézkedés költsége 272,5 milliárd forint lenne – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

A Fidesz kiáll a nyugdíjasokért

2010. február 1., hétfő · 27 hozzászólás

bodo_nyugdijasok „Tetteiről az embert, tetteiről a pártot. Az MSZP az elmúlt nyolc évben, ha akarta volna, megvédhette volna az időseket” – jelentette ki Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselő a hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Fidesz nem engedi, hogy a szocialista párt tovább sújtsa intézkedéseivel a nyugdíjasokat.
Tovább »

Kósa Lajos: Megszűnt a józan ész Magyarországon

2009. május 13., szerda · Hozzászólok

kosalajos


A Polgári Esték vendége volt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki határozott fellépést sürget a Bajnai-kormány által tervezett ingatlanadóval szemben. A Fidesz alelnöke az általa rossznak, képtelenségnek és gazemberségnek minősített törvényjavaslaton kívül beszélt a pécsi időszakos polgármester-választás hatásairól és a szocialista politikusok magukat az MSZP-től függetlenként feltüntető viselkedéséről. Tovább »

A Tisztelt Ház megszavazta a megszorító csomagot

2009. május 11., hétfő · Hozzászólok

Illusztráció: Gémes Sándor

megszoritas


A hétfőn az Országgyűlés megszavazta az idei adócsomagot, amely tartalmazza az áfaemelést, az szja alsó sávhatárának emelését és a munkáltatói járulék csökkentését – írja az mno.hu. A döntés értelmében az áfakulcs 25 százalékra nő. Megszűnik a 13. havi nyugdíj is. Ehelyett bevezetik a nyugdíjprémiumot, amely először akkor jár majd, ha a gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot. Tovább »

A magyarok fele a Bajnai-program ellen

2009. április 23., csütörtök · Hozzászólok

Illusztráció: Gémes Sándor

A Bajnai-kormány által bejelentett válságkezelő intézkedések nem arattak osztatlan sikert a magyar lakosság körében – számolt be róla a Magyar Nemzet. A Szonda Ipsos által megkérdezettek fele szerint ez a program nem oldja meg a magyar gazdaság problémáit. A válaszadók pozitívumként értékelik az állami vezetők fizetésének csökkentését, viszont a cselekvési terv egyes elemeit – szocpol felfüggesztése, 13. havi nyugdíj megszüntetése, ingatlanadó bevezetése – teljes mértékben elutasítják. Tovább »

Kormányalakítás árnyékában szegedi közgyűlési ülés

2009. április 3., péntek · Hozzászólok

Rendes ülést tart pénteken 9 órától Szeged Város Közgyűlése. A Gyurcsány Ferenc lemondása után és a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltsége körül kialakult rendkívüli helyzet, illetve az egyre súlyosbodó gazdasági válság várhatóan rányomja majd bélyegét az ülésre. Tovább »

Van rá igény!?

2008. december 3., szerda · Hozzászólok

A dolgok jelen állása szerint a 13. havi közalkalmazotti bér – bármilyen szintű – megvonása a társadalom egyfajta kollektív büntetéseként fogható fel a közszférában dolgozókkal szemben. Az így állami szinten megspórolt pénz viszont kevesebb, mint amennyit a rendszerek “gatyába rázása” hozhatna. Minden marad a régiben, “néhányan” rosszabbul járnak, “nem kevesen”munkahely nélkül maradnak, de a “túlélők” egzisztenciális félelme “kussban tartja majd” azokat, akik pontosan tudják, hol, min lehetne változtatni.

Tovább »

Fidesz: Botka megcsonkította a 13. havi nyugdíjat

2008. november 27., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi kormánypárti egyéni országgyűlési képviselők 13. havi nyugdíj ügyében a keddi parlamenti ülésen leadott szavazatairól, valamint a kormányzati megszorításokkal összefüggésben benyújtott ellenzéki indítványról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Fidesz szegedi frakciója. Tovább »

Fidesz-KDNP: Egyre csak mélyül a szociális válság

2008. november 25., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Botka Lászlónak színt kell végre vallania, hogy Gyurcsány-párti szocialista országgyűlési képviselőként vagy felelős városvezetőként gondolkodik-e az önkormányzatokat, a közalkalmazotti-köztisztviselői szférát és a nyugdíjasokat fenyegető megszorításokkal kapcsolatban – hangzott el a szegedi Fidesz és KDNP immár szokásos közös keddi sajtótájékoztatóján. Hüvös László és Kalmár Ferenc frakcióvezetők feliratban hívnák fel a kormány figyelmét az egyre mélyülő szociális válság veszélyeire. Tovább »