Kubatov Gábor: Az európai parlamenti képviselők közel harmada Soros megbízható embere + FOTÓK

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

kubatov_gabor_nemzeti_konzultacios_est39_gs

Soros György szerint évente egymillió migránst kellene befogadni Európába, erre az amerikai üzletember 240 milliárd forintot fordítana – mondta Kubatov Gábor a kedd esti, szegedi nemzeti konzultációs fórumán. A Fidesz alelnöke leszögezte: ha ez megtörténik, akkor a kontinens sorsa megpecsételődik. Tovább »

Ujhelyi István mosolya Kálmán Olga szerint sem őszinte

2017. május 23., kedd · 16 hozzászólás

egyenesen

Még a Hír TV sztárműsorvezetője számára is érthetetlen, kiket zárna ki Botka László a baloldal választási listájáról, és Ujhelyi István sem adott rá választ, kik azok a szocialisták, akik felelősek lehetnek azért, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett 2010-ben.

„A 2010-es kudarc főszereplőinek, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika
megtestesítőinek háttérbe kell vonulniuk. Ezek a politikusok nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as országos választási listáján” – írja miniszterelnök-jelölti programjában Botka László. Szeged szocialista polgármestere nem fejti ki bővebben, kire vagy kikre utalt ezzel a gondolatmenettel, mely már csak azért is érdekes, mert maga is 1994 óta aktív szereplője az MSZP-nek, egyebek mellett parlamenti képviselőként 2002 és 2010 között a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány valamennyi nemzetrontó intézkedését megszavazta, sőt, sajtóhírek szerint Gyurcsány egyik legfontosabb szövetségese volt Medgyessy Péter megbuktatásában, a 2004-es kormányfőcserében.

Az országos sajtóban az elmúlt tíz nap során sokan sokféleképpen értékelték ezt a botkai programelemet, és abban konszenzus alakult ki, hogy a jelölt-jelölt megkezdte a párton belüli kvázi „tisztogatást”, ám nem sikerült semmiféle konkrétumot kicsikarni azzal kapcsolatban, pontosan mely szereplőkre is célozhatott a polgármester. Szekeres Imre utalt egyedül arra, hogy az üzenet elsősorban Gyurcsány Ferencnek szólhat, ami egészen pikáns kijelentés, tekintve, hogy a DK egyelőre távol áll attól, hogy Gyurcsány-mentes közös listát állítson az MSZP-vel, márpedig ez Botka egyik korábban ismertetett, és azóta is szinte minden héten elmantrázott alapfeltétele.

Hétfőn este a Hír TV Egyenesen című műsorában Kálmán Olga egyenesen a szegedi MSZP másik arcától, Ujhelyi István egyenesügyi európai parlamenti képviselőtől próbálta (csak így, egyenesen) megtudakolni, kinek és mit kellett elkövetnie ahhoz, hogy egyenesen rákerüljön a Botka-listára. Ám nem kapott egyenesen választ, és akkor még finoman fogalmaztunk. Ujhelyi a percekig tartó, néhol zavarosnak és keszekuszának tűnő verbális adok-kapok során azt igyekezett bizonygatni, hogy az MSZP miniszterelnök-jelölt-jelöltje alapvetően két tételt fogalmazott meg. Tézisei valának: nem hozhatják vissza a 2010 előtti világot, illetve soha nem látott és a nagyközönség számára is szokatlan rendet kell vágni az MSZP-ben, azaz aki „innentől nem képes megérteni, hogy egy rossz mondat vagy rossz politikai akció is segítheti Orbán Viktor hatalomban maradását, az kockáztatja a 2018-as listán való szereplését”.

Simicska Lajos sztárigazolása, szegény jó Kálmán Olga többször nekifutott, hogy kihúzza Ujhelyi István ügyeletes brüsszeli Magyarország-feljelentgetőből, hogy vajh milyen kritériumok alapján és pontosan ki határozza meg, hogy mely szocialista politikusok számítanak „bűnösnek” a Fidesz-kétharmadban. Vajon elég, ha rajta szerepeltek a 2010-es MSZP-listán, netán pártfunkciót kellett viselniük? Mi kell ahhoz, hogy valaki a szocialisták korábbi – idézet Ujhelyitől – „bukott politikáját” szimbolizálja? Még azt is nekiszegezte vendégének, hogy érzi, vajon ő maga – mint korábbi parlamenti képviselő, sőt államtitkár (később országgyűlési alelnök) – elősegítette-e a Fidesz 2010-es kétharmadát. Egyenes válasz azonban természetesen nem érkezett, hiába erősködött a műsorvezető, hogy magán az MSZP-n belül is gőzerővel folyik a találgatás.

Az EP-képviselő legfrappánsabb egérútjai között szerepelt a „nem lesz kódmegfejtő négyzetrács, ahol nevek esnek ki”, de leginkább afelé próbált terelni, hogy Botka fent is idézett útmutatása valamiféle „szimbolikus mondat”, no meg mindez „nem lényegi kérdés”.

Ez azonban már Kálmán Olgának is sok(k) volt. „Nekem nem tűnik őszintének a mosolya” – rántotta le a leplet – akarva-akaratlanul nemcsak Ujhelyi Istvánról, hanem az egész saját csapdájában vergődő, „se veled, se nélküled” baloldalról. Arról a baloldalról, ahol úgy tűnik, a vén Európába a Maldív-szigeteken keresztül vezet az út. Ahol napbarnított mélytengeri búvárok Rolex órával a csuklón, luxusterepjáróból tennének fene nagy szociális igazságot, és fizettetnék (szegény) gazdagokat.

Hiába, a szocialista mimika már csak ilyen, nem változik. Időtlen.

ujhelyitanu24
Ujhelyi István 2009-ben a Zuschlag-per tárgyalásán is megizzadt

Botka próbál beelőzni: a városházán jelentette készre az ELI-t a hivatalos avató előtt egy nappal

2017. május 22., hétfő · 34 hozzászólás

botka_laszlo_gs

Azzal indokolta Botka László, hogy a városháza sajtószobájában jelentette be az ELI lézerközpont elkészültét egy nappal az ünnepélyes átadó előtt, hogy az elmúlt tíz évben a lézeres kutatóközponttal kapcsolatos minden fontos mérföldkőről a polgármesteri hivatal épületében adtak tájékoztatást. A szocialista városvezető úgy értékelt, hazánk tekintélye megtépázott, ezért is jelentősnek tartja, hogy ilyen pozitív hír lesz hazánkról. Tovább »

Kormánypártok: egyértelművé vált, hogy Botka Lászlónak van takargatnivalója + VIDEÓ

2017. május 22., hétfő · 5 hozzászólás

hollik_istvan04_gs

A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben. Tovább »

Gátat vetett az MSZP és a DK a Botka elleni vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak + VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2017. május 22., hétfő · 26 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules01_gs

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki a jogi bizottság ülésén, ahol bár napirendre vették a Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatos fideszes kezdeményezést, ám a grémium hatfős baloldali többsége leszavazta azt. A DK-s bizottsági elnök szerint szakmai döntés született, Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint viszont az MSZP-s polgármesternek takargatnivalója van. Tovább »

MSZP: az elnökség és a választmány is támogatja Botka miniszterelnök-jelöltségét (FRISSÍTVE)

2017. május 20., szombat · 29 hozzászólás

Botka László

A szocialista párt elnöksége és választmánya is egyhangúlag támogatta szombaton, hogy Botka László szegedi polgármester legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje – jelentette be a két testület vezetője Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

2017. május 18., csütörtök · 18 hozzászólás

fidesz_sajttaj006kf

A helyi Fidesz azzal indokolta meg ezt a lépést, hogy az utóbbi hetekben kiderült, Botka László vagyonnyilatkozatából több tétel hiányzott. Azt remélik, hogy a szocialista többség is partner lesz ebben, ugyanis az MSZP-hez köthető jogi bizottsági tagok szavazata nélkül nem indulhat meg a vizsgálat. Tovább »

Következő oldal »