Nézőpont: az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

2017. október 22., vasárnap · Egy hozzászólás

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Botka irányította a helyi MSZP-irodából a meghekkelt délmagyaros tüntetést

2017. október 21., szombat · 19 hozzászólás

Gyér érdeklődés mellett gyertyagyújtást tartottak pénteken este a Délmagyar “függetlenségének” elvesztése felett keseregve. A demonstráción megjelent szocialista városházi képviselők és a helyi MSZP szatellitszervezetének, az Összefogás Szegedért prominenseinek felszólalása egyértelművé tette, honnan fúj a szél. A Fidelitas le is csapta a magas labdát, ők egy ötletes molinó kifeszítésével tudatták a megjelentekkel: a Délmagyar sosem volt független Botkától és az MSZP-től, és személyi összefonódások biztosítják az olajozott Botka-propaganda terjesztését. A SZEGEDma.hu tudja, az akciót Botka László a két utcára lévő helyi MSZP-irodából irányította. Tovább »

Szabó Bálint: Nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét

2017. október 18., szerda · 33 hozzászólás

Interjút készített a 888.hu Szabó Bálint jogásszal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjével, aki hétről hétre számonkéri Botka Lászlón korrupciós botrányait. A szegedi jogvédő szerint elképzelhető, hogy jövő ilyenkor már nem Botka lesz Szeged polgármestere, tehát még a 2019-es önkormányzati választások előtt távozik székéből – írja a hirado.hu. Tovább »

Magas rangú rendőrtiszteket vesztegethettek meg Szegeden

2017. október 13., péntek · 14 hozzászólás

Vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a szegedi parkolóbotrány magas rangú rendőri érintettjei ügyében. Tovább »

Farkasházy Tivadar vérig sértődött, majd jókorát rúgott Botkába

2017. október 13., péntek · 5 hozzászólás

A humorista júniusban a HírTV műsorában jelentette be Kálmán Olgának és minden érdeklődőnek, hogy idén nem lesz szárszói találkozó, ami a baloldali értelmiség találkozója. Nem Farkasházy fáradt bele, mondta akkor, az ellenzék annyira megosztott. „Nem tudom a kertet annyi részre felparcelláztatni, hogy minden ellenzéki pártnak jusson egy csík belőle” – írja a hvg.hu. Tovább »

Magyar Idők: még mélyebbre süllyedhet az MSZP

2017. október 13., péntek · 2 hozzászólás

Keményen támadta a Jobbikot és az LMP-t az MSZP elnöke, aki szerint Szél Bernadettnek még azok az előnyei sincsenek meg, mint Botka Lászlónak. Molnár Gyula ugyanakkor saját pártja állapotáról is lesújtóan fogalmazott, és elismerte, hogy a magyar emberek jelentős része Orbán Viktorban nem lát diktátort – írja a Magyar Idők. Tovább »

Botka bukásának igaz története: biztos befutó hely az MSZP listáján – 5. rész

2017. október 12., csütörtök · 22 hozzászólás

A SZEGEDma.hu cikksorozatban tárta fel Botka bukásának történetét. Korábban megírtuk: Botka bukásához hozzájárult, hogy Tarjányi Péter volt magasrangú rendőrnyomozó kész tények elé állította Botkát, vagy lemond azonnal, vagy napvilágra hozza azokat az információkat, amik örökre véget vetnek a politikai karrierjének. A SZEGEDma.hu arról is beszámolt, ügyészségi források szerint P. László a Szeviép-botrányban vádalkut kötött és Ujhelyi István MSZP-s politikust nevezte meg a Szeviép-pénzek eltüntetésének kulcsfigurájaként. Ezzel közvetlenül Botka környezete is érintetté vált a hatalmas korrupciós ügyben. Harmadik cikkünkben olvasóink elé tártuk: Botka bukásának hetén egy budapesti MSZP elnökségi ülésről Botka és Ujhelyi hisztérikusan és sértetten elviharzott. Ugyanezen a héten pénteken pedig késő éjszakába nyúló válságstábot tartottak a Szegedi Városházán. Hétfői kínos bukása után kedden Molnár Gyula pártelnök befutó listás hellyel próbálta vígasztalni Botka Lászlót. Botka bukásának igaz története – 5. rész. Tovább »

48 órás ultimátumot kapott Botka László – Lemondását várják civilek

2017. október 11., szerda · 39 hozzászólás

Nem politikai összeesküvések áldozatává vált Botka László, hanem saját korrupciós ügyeibe bukott bele – szögezte le Szabó Bálint jogász sajtótájékoztatóján. Kijelentette, 48 órás ultimátumot ad a polgármesternek arra, hogy felálljon székéből, ha ezt nem teszi meg, akkor méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene. Tovább »

Botka bukásának igaz története: válságstáb a Városházán – 4. rész

2017. október 11., szerda · 15 hozzászólás

A SZEGEDma.hu cikksorozatban tárja fel Botka bukásának történetét. Korábban megírtuk: Botka bukásához hozzájárult, Tarjányi Péter volt magasrangú rendőrnyomozó kész tények elé állította Botkát, vagy lemond azonnal, vagy napvilágra hozza azokat az információkat, amik örökre véget vetnek a politikai karrierjének. A SZEGEDma.hu arról is beszámolt, ügyészségi források szerint P. László a Szeviép-botrányban vádalkut kötött és Ujhelyi István MSZP-s politikust nevezte meg a Szeviép-pénzek eltüntetésének kulcsfigurájaként. Ezzel közvetlenül Botka környezete is érintetté vált a hatalmas korrupciós ügyben. Harmadik cikkünkben olvasóink elé tártuk: Botka bukásának hetén egy budapesti MSZP elnökségi ülésről Botka és Ujhelyi hisztérikusan és sértetten elviharzott. Ugyanezen a héten pénteken pedig késő éjszakába nyúló válságstábot tartottak a Szegedi Városházán. Botka bukásának igaz története – 4. rész. Tovább »

Botka bukásának igaz története, 3. rész: “férfias” hisztéria az MSZP elnökségi ülésén

2017. október 10., kedd · 25 hozzászólás

A SZEGEDma.hu cikksorozatban tárja fel Botka bukásának igaz történetét. Korábban megírtuk: Butka bukásához hozzájárult, hogy Tarjányi Péter volt magasrangú rendőrnyomozó kész tények elé állította Botkát, vagy lemond azonnal, vagy napvilágra hozza azokat az információkat, amik örökre véget vetnek a politikai karrierjének. A SZEGEDma.hu arról is beszámolt, ügyészségi források szerint P. László a Szeviép-botrányban vádalkut kötött és Ujhelyi István MSZP-s politikust nevezte meg a Szeviép-pénzek eltüntetésének kulcsfigurájaként. Ezzel közvetlenül Botka környezete is érintetté vált a hatalmas korrupciós ügyben. Harmadik cikkünkben olvasóink elé tárjuk: Botka bukásának hetén egy budapesti MSZP elnökségi ülésről Botka és Ujhelyi hisztérikusan és sértetten elviharzott. Botka bukásának igaz története – 3. rész. Tovább »

Botka bukásának igaz története: a Szeviép-vádalku – 2. rész

2017. október 9., hétfő · 20 hozzászólás

A SZEGEDma.hu rendet vág az információs káoszban, és bemutatja Botka bukásának igaz történetét. Vasárnap megírtuk: Butka bukásához hozzájárult, hogy Tarjányi Péter volt magasrangú rendőrnyomozó kész tények elé állította Botkát: vagy lemond azonnal, vagy napvilágra hozza azokat az információkat, amik örökre véget vetnek Botka politikai karrierjének. A SzegedMa ügyészségi forrásokból úgy értesült, P. László a Szeviép-botrányban vádalkut kötött, és Ujhelyi István MSZP-s politikust nevezte meg a Szeviép-pénzek eltüntetésének kulcsfigurájaként. Ezzel közvetlenül Botka környezete is érintetté vált a hatalmas korrupciós ügyben. Botka bukásának igaz története – 2. rész. Tovább »

Fidesz: Gyurcsánynak nyilatkoznia kellene a Czeglédy-ügyben

2017. október 8., vasárnap · 5 hozzászólás

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc, “a baloldal vezére” a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli “átlátszó kölcsönszerződések alapján” az ügyvédet és bűnszervezetét. Tovább »

Botka bukásának igaz története: a terhelő információk – 1. rész

2017. október 8., vasárnap · 11 hozzászólás

Az utóbbi napokban számtalan információ látott napvilágra arról, végeredményben mi okozta Botka László bukását. A SZEGEDma.hu rendet vág a káoszban, és bemutatja olvasóinak, mi vezetett Botka László megbukásához. A bukásban a SZEGEDma.hu információi szerint nagy szerepet játszottak olyan súlyosan terhelő információk, amiket Tarjányi Péter tárt Botka László elé – 1. rész. Tovább »

Robotpilóta vezeti jelenleg az MSZP repülőjét

2017. október 8., vasárnap · 2 hozzászólás

Nem nevezett meg új miniszterelnök-jelöltet az MSZP a Botka utáni első választmányi ülésen. Közben a Jobbik elnöke baloldali szavazókhoz fordult. Kiszelly Zoltán politológus az M1 szombati esti adásában elmondta, lényegében felajánlkozott a szocialista párt a többi ellenzéki párt, főleg a DK felé – írja a hirado.hu. Tovább »

Folytatódik a baloldali miniszterelnök-jelölti casting

2017. október 7., szombat · 2 hozzászólás

Folytatódik a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon – ezúttal Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke szólalt meg a témában, aki azt mondta: stressz és káosz van az MSZP-ben Botka László távozása óta. Közben többek szerint Gyurcsány Ferenc nevethet a végén: a DK elnöke két napja egy rádióinterjúban nem is titkolta, hogy vannak miniszterelnök-jelölti ambíciói. Tovább »

Beindult a miniszterelnök-jelölt casting a baloldalon

2017. október 5., csütörtök · Egy hozzászólás

Ahogy az várható volt, Botka László visszalépése után beindult a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon. Kovács László, az MSZP volt elnöke a Kossuth rádió vendége volt, nevet egyelőre nem mondott, de neki lenne ötlete az alkalmas jelölt személyére. A Fidesz szerint megint bebizonyosodott, hogy a baloldalon „Gyurcsány Ferenc a főnök”, és a volt kormányfő embere lesz majd Botka László utóda. Tovább »

Gulyás: Gyurcsány fogságában él az általa vezetett baloldal

2017. október 4., szerda · 3 hozzászólás

Nyolc évvel azután, hogy Gyurcsány Ferenc “botrányos, sikertelen, államcsődhöz vezető kormányzás után” távozott a miniszterelnöki székből, ma is ő a baloldal vezére – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán, azt kommentálva, hogy Botka László lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti tisztségéről. Tovább »

Berezelt vagy bölcs Botka? – a szegedieket kérdeztük

2017. október 4., szerda · 16 hozzászólás

A raszta hajléktalantól a rektorig arról kérdeztük a szegedi járókelőket, mit gondolnak Botka László bukásáról. Vajon jól tette, hogy visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, vagy épp ezzel ásta el magát a politikai életben? Lássuk a véleményeket. Tovább »

Egymillió új szavazót ígért Botka az MSZP-nek, de ez a terve is megbukott

2017. október 4., szerda · 14 hozzászólás

Amikor 2016-ban Botka László bejelentkezett az MSZP miniszterelnök-jelöltségéért, egymillió új szavazót ígért az MSZP-nek. Ahogy a miniszterelnöki terveinek, ennek is kudarc lett a vége. Sőt, miniszterelnök-jelöltségének végére az MSZP támogatottsága a korábbiak felére zuhant, és ismét megelőzi a Jobbik az MSZP-t. A SzegedMa különböző közvélemény-kutatási adatokkal bizonyítja, hogy Botka László baloldali politikai vezetőként is megbukott, és sikertelensége a szakadék szélére sodorta a baloldal legnagyobb pártját. Botka László belebukott szegedi botrányaiba és személyes kudarca mélypontra taszította az MSZP-t. Tovább »

Botrányaiba bukott bele Botka László

2017. október 3., kedd · 6 hozzászólás

Tiszavirág életűnek bizonyult Botka László miniszterelnök-jelöltsége. Szeged polgármestere mindössze négy hónapig volt a szocialisták jelöltje, ezalatt az idő alatt pedig számos botrány miatt kellett magyarázkodnia az országos politikai színtéren. Tovább »

Molnár Gyula: bölcs lépést tett Botka László

2017. október 3., kedd · 8 hozzászólás

Botka László nagy politikai bölcsességről tett tanúbizonyságot, amikor lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, mert belátta, hogy a személye lehet az akadálya az ellenzéki megállapodásnak – jelentette ki a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke kedden, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

A Botka-bukás krónikája hónapról hónapra

2017. október 2., hétfő · 3 hozzászólás

Botka László szegedi polgármester múlt év decemberében jelentette be, hogy vállalná a szocialista párt MSZP miniszterelnök-jelöltségét, majd a hivatalos jelöltségét követően négy hónap alatt negyedszázados mélypontra jutott az MSZP támogatottsága. A Magyar Idők vette sorra Botka bukásának fontos pontjait. Tovább »

Megbukott Botka – és menekülőre fogta (FRISSÜL)

2017. október 2., hétfő · 62 hozzászólás

Előbb egy MSZP-s körlevélben, később személyesen jelentette be Botka László a miniszterelnök-jelöltségről lemondását. Bukása miatt a „Fidesz ügynökeit” vádolta, a sajtó kérdéseire pedig egyáltalán nem válaszolt, alig több mint egy perc után visszament a városháza épületébe. A polgármesterségről még nem mondott le. Tovább »

MSZP-s nagy öregek szerint is az utolsókat rúgja a szocialista párt

2017. október 1., vasárnap · 5 hozzászólás

Aggódással teli, heves nyilatkozatokkal próbálják jobb útra téríteni az összeomlás felé tartó MSZP-t a párt egykori emblematikus arcai, sokat látott nagy öregjei. – A legkevesebb, amit megtehetnek a baloldaliak, hogy csendben összeállnak, és meghozzák azt a döntést, ami alkalmassá teszi őket a győzelemre – mondta az Mno.hu-nak Suchman Tamás. Tovább »

Szabó: Fizessenek a gazdagok, fizessen Czeglédy!

2017. szeptember 28., csütörtök · 10 hozzászólás

Sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Bálint, hogy a diákok mellett már a felnőtt dolgozók is követelik a Czeglédy Csaba vezette cégtől elmaradt bérüket. Több ezer károsult – diák és felnőtt – van már most is, számuk még nőhet. Tovább »

Ha egyedül nem megy, jó lesz Gyurcsánnyal is? – kérdezi a Magyar Narancs

2017. szeptember 28., csütörtök · Egy hozzászólás

Hiába ellenkezett kézzel-lábbal Botka László korábban, úgy tűnik, az MSZP-nek szüksége van Gyurcsány Ferencre. A kérdés az, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje partner lesz-e ebben. Tovább »

Következő oldal »