Sport

Rutinos norvég szélsővel erősíthet a Pick Szeged

Rutinos norvég szélsővel erősíthet a Pick Szeged

Tovább erősödhet a skandináv vonal

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
4 órája
Rutinos norvég szélsővel erősíthet a Pick Szeged

Újabb sajtóhírek láttak napvilágot az OTP Bank - Pick Szeged jövőbeli terveivel kapcsolatban.

 

A második norvég játékos érkezhet

A legtöbb esetben jól értesült kézilabda szakoldal, az RThandball arról számolt, hogy a Szeged szerződtetné Sebastian Bartholdot. A játékos szerződése 2025-ban jár le jelenlegi klubjánál az Aalborgnál, így csatlakozhatna a Pickhez jövő nyáron.

Sebastian Barthold 1991. augusztus 27-én született, tehát már 33. életévét tapossa. Az 1,84 méter magas norvég balszélső junior pályafutását a Haslum HK-nál töltötte, itt is mutatkozott be felnőtt szinten. 2010-2017 között a csapat meghatározó játékosa volt. Ezután országot váltottt, Dániába tette át székhelyét, az Aalborghoz szerződött, ahol a mai napig játszik, immár 8. szezonja.

A norvég válogatottban még 2012-ben mutatkozott be, 91 mérkőzésen 239 alkalommal volt eredményes. 2022-ben Magyarországon is láthattuk: a hazánk és Szlovákia által közösen rendezett Európa-bajnokságon képviselte nemzeti csapatát. A nyáron élete első olimpiáján is bemutatkozott. 

Honfitársa, Magnus Abelvik Rod tavaly szerződött a Kékekhez, hozzá csatlakozva erősödne tovább Szegeden a norvég kontingens.

 

Nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik

Válogatott szinten balszerencsésnek mondhatja magát Sebastian Barthold, hiszen két olyan kiváló játékost is tudhat a balszélső poszton Norvégia, mint Alexander Blonz és Magnus Jøndal. Így lemaradt a norvégok 2017 és 2019-es világbajnoki ezüst, és 2020-as Európa-bajnoki bronzérméről is. Az idén nyári olimpiára viszont utazott a nemzeti csapattal, hatodik helyen zárt. Mindezek ellenére így is magára ölthette már 91 alkalommal a nemzeti csapat mezét, és 239 gólig jutott.

A Haslum HK színeiben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában is. Mielőtt az Aalborghoz szerződött, itt 26 találatig jutott az elitsorozatban. A dán együttesnél hatalmasat fejlődött, ahogy jött a rutin ezen a szinten is: 315 gólnál jár jelenleg. Összesen tehát 341-szer volt már eredményes a BL-ben pályafutásra során.

A Pick Szeged ellen nem láttuk Őt a szerdai mérkőzésen. Az első négy fordulóban 15 gólt szerzett.

 

Tovább erősödhet a skandináv vonal

Az OTP Bank - Pick Szeged jelenlegi keretében, Tobias Thulin, William Bogojevic személyében két svéd, valamint Magnus Abelvik Rod révén egy norvég játékos található. Ahogy már az is köztudott és hivatalosan bejelentett, hogy Jim Gottfridsson is Szegeden folytatja pályafutását, tehát vele már mindenképpen bővül a skandináv különítmény. 

Fotók: OTP Bank - Pick Szeged

 

Ahogy arról lapunk beszámolt, Lukas Sandell lehetne a negyedik svéd kézilabdázó a Tiszta-parton, az átlövő a Veszprémből érkezhetne. Itt viszont nincs megállás: arról is írtunk, szintén az RThandball révén, hogy a Barcelona klasszis szélsője, Hampus Wanne is a kiszemeltek között. A posztján a világ egyik, ha nem a legjobbja. (A kérdés itt felmerülhet, hogy Wanne és Barthold egyszerre érkezne? Mi lenne Jelinic és Frimmel sorsa?)

Mindezen hírek mellé társul most tehát ez a Sebastian Barhold-sztori is. Ami biztos, valóban jelentős átalakuláson megy át az OTP Bank - Pick Szeged a jelenben és a közeljövőben.

Az edzői stábban pedig szintén található két skandináv, Michael Apelgren vezetőedző és Jonas Källman segédedző révén.

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.