Sport

Ez nagyot szólna: újabb világklasszist igazolhat a Pick Szeged

Ez nagyot szólna: újabb világklasszist igazolhat a Pick Szeged

A posztján a világ egyik, ha nem a legjobbja

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 9., hétfő
Ez nagyot szólna: újabb világklasszist igazolhat a Pick Szeged

Tovább erősödhet az OTP Bank - Pick Szeged jövő évi kerete. Jim Gottfridsson leigazolása után egy újabb nagy név, Hampus Wanne teheti át székhelyét a Tisza-partra.

Az összhangra nem lehetne panasz: Gottfridsson és Wanne jól ismerik már egymást a Flensburgból és a válogatottból is. (Fotó: Getty Images)

 

Lapunk korábban már mindkét svéd klasszis Szegedre igazolását beharangozta. Az irányító esetében ez már hivatalossá is vált, a balszélső klubváltása pedig most egy másik megbízható helyről is megerősítést nyert.

Áprilisban az rthandball, ezúttal pedig a handballbase írt a lehetséges transzferről. A 30 éves játékossal kapcsolatban egyébként az Aftonbladet sportújságírója, Johan Flinck is szót ejtett az X-oldalán. A párizsi olimpia alatt ugyanis rákérdezett a balszélsőnél, hogy valóban a Pick Szegednél folytatja-e jövőre, és sokat sejtetően csak ezt a választ kapta: "Egyelőre nem kommentálom."

 

A világ egyik legjobbja a posztján

Hampus Wanne a svéd Aranäsben kezdte a profi karrierjét, majd az Önneredsnél is megfordult, mielőtt 2013-ban a Flensburghoz igazolt. Itt rögtön az első szezonjában Bajnokok Ligáját nyert, majd 2022 távozásáig német szinten is mindent megnyert, amit csak lehet. Ebben az évben a Bajnokok Ligája álomcsapatába is beválasztották.

Két éve aztán a Barcelonához szerződött. A spanyol bajnokságok és kupák után pedig idén ismét összejött számára a BL-győzelem.

A világ egyik, ha nem a legjobb balszélsőjévé vált. 

Tagja volt a 2018-as Európa-bajnokságon és a 2021-es világbajnokságon ezüstérmes svéd csapatnak, utóbbi tornán bekerült a legjobbak közé. A 2022-es Európa-bajnokságot megnyerte hazája válogatottjával, 45 góljával ő volt a legeredményesebb játékos. A 2024-es kontinensviadalon bronzérmes lett és bekerült a torna All-Star csapatába.

A svéd válogatottnál tehát már dolgozott együtt a Kékek vezetőedzőjével, Michael Apelgren-nel.

 

Címlapkép: Carl Sandin / BILDBYRÅN

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.