Sport

Kiváló idényt fut Mario Sostaric: a Bajnokok Ligája legjobb góllövője

Kiváló idényt fut Mario Sostaric: a Bajnokok Ligája legjobb góllövője

Minden BL összecsapáson a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
12 órája
Kiváló idényt fut Mario Sostaric: a Bajnokok Ligája legjobb góllövője

A horvát szélsőre idén sem lehet panasz, az OTP Bank - Pick Szeged legeredményesebb játékosa az elitsorozatban. Emellett a klub örökranglistáján a második helyet foglalja el Bánhidi Bence mögött, mindössze egy gólra van a bűvös 400-tól kék mezben.

Fotó: Sólya Eliza

 

Ez a BL-szezon már eddig bővelkedett jubilálásokban: Bodó Richárd és Borut Mackovsek a Nantes ellen ünnepelhetett. Előbbi játékos a 300., utóbbi a 100. Bajnokok Ligája találatát jegyezte a Pick Szeged kötelékében.

 

A csapat húzóembere Sostaric

Nagyban Mario Sostaricnak is köszönhető a Pick Szeged kiváló eredménysora, és hogy a csoportjuk második helyén állnak a Kékek négy kört követően.

A horvát jobbszélső a nyitókörben 7 góllal keserítette a német Magdeburgot. Spanyolországban, a címvédő Barca ellen még termékenyebb volt, 8 alkalommal volt eredményes. Mindkét összecsapáson mindössze 1-1 lövést hibázott el.

Az újabb hazai találkozó a francia Nantes ellen következett, amelyen szintúgy brillírozott Sostaric. Kilenc lövéséből 7 eredményezett gólt. Az alábbi videóban megtekinthető ezek válogatása:

 

A kiváló forma pedig folytatódott szerdán is, a Zagreb ellen. Szülőföldjén sem ismert kegyelmet Sostaric, 10 alkalommal zörgette meg a horvátok hálóját, mindössze 12 próbálkozásból elérve ezt.

A horvát szélső mind a négy Bajnokok Ligája összecsapás alkalmával az OTP Bank - Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt.

 

Az elitsorozat legjobb góllövője

Négy fordulót követően a 32 góljával Mario Sostaric vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját. Ezt a góltermést 82 százalékos lövési pontossággal érte el, ami szintén a legjobb az elitsorozatban.

Mögötte a második helyen a PSG játékosa Kamil Syprzak 31, a harmadik pozícióban pedig a Zagreb kézilabdázója, Luka Lovre Klarica 27 találattal.

Képernyőkép: EHF

 

Egy gólra az újabb mérföldkőtől

Bánhidi Bence az OTP Bank - Pick Szeged történetének legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában, a maga 420 találatával. Őt követi Super Mario (ahogy a szurkolók becézik) méghozzá 399 góllal. Tehát mindössze egy hiányzik a jubiláláshoz.

Az OTP Bank - Pick Szeged jövő hét szerdán az Aalborg vendégeként folytatja Bajnokok Ligája szereplését.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.