Sport

Sikeres bajnoki rajt, kupa továbbjutás - Kiss Csaba szerint erre lehet alapozni

Sikeres bajnoki rajt, kupa továbbjutás - Kiss Csaba szerint erre lehet alapozni

Teljesítették a célkitűzést a szegediek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 23., hétfő
Sikeres bajnoki rajt, kupa továbbjutás - Kiss Csaba szerint erre lehet alapozni

Az előző héten elkezdte a szezont a Zue.hu Szegedi Vízilabda Egylet férfi csapata. A szegediek egyből a sűrűjébe vágtak, öt nap alatt négy mérkőzést vívtak meg: egyet a bajnokságban és hármat a kupában. Három győzelem mellett egy vereséget könyvelhetett el Kiss Csaba együttese. A vezetőedző megosztotta a gondolatait a szezonrajttal kapcsolatban.

 

Győztes rajt a bajnokságban

Szerdán egy 13-10-es kaposvári diadallal kezdte meg bajnoki szereplését a Szegedi VE. A szegediek egy remek fordítást mutattak be, a harmadik negyedben aratott 5-1-es sikernek köszönhetően. Többen betegséggel küszködtek, illetve az U19-es Európa-bajnokságról visszatért játékosok nem sokat tudtak együtt edzeni a társakkal, ezek mind nehezítő tényezők voltak.

Egy mérkőzésen belül két arcát is megmutatta a csapat. Erre már a szezon előtt is számított Kiss Csaba vezetőedző, aki még akkor elmondta lapunknak, hogy tisztában van vele, hogy a kezei alatt lévő rendkívül fiatal gárda hajlamos erre.

Viszont mindenki éhes a sikerre, mindenki szeretne előre lépni, ez pedig hatalmas motiváció és hajtóerő.

Fontos pontokat szerzett a csapat. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

"Így ez egy egészen másik történet"

Az előző idényben a hetedik fordulóban aratta első sikerét a szegedi együttes, most a sikerélmény már az első fordulóban megadatott. Azt kérdeztük Kiss Csabától, hogy így mégis mennyire más a hangulata, lelkülete, a motivációja a csapatnak.

Így ez egy egészen másik történet. Tavaly az első hat fordulóban játszottunk a bajnok top hatjával, és a hetedik fordulóban fogadtuk a Szentest, szóval egy elég kemény menet volt.

Hozzátette a szakvezető:

még nagyon a bajnokság elején vagyunk, akkor sem történt volna semmi ha nem nyerünk, de így egy értékes három pont idegenből, nagyon kell rá vigyázni, hogy ne szórjuk majd el máshol.

Sokkal hamarabb jött az első siker. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

Hétvégén következtek a kupaküzdelmek

Pénteken a Pécs ellen kezdte meg kupaszereplését az SZVE, méghozzá hazai környezetben, a Tiszavirág Sportuszodában rendezték a kupa ezen fordulóját. Egy 33 gólos mérkőzést sikerült megnyerni, 18-15 lett a vége.

A kétarcúság a pécsiek ellen is megfigyelhető volt, ismét hátrányba került az elején a szegedi együttes. Kiss Csaba kiemelte, hogy ebben az is közrejátszott, hogy a sűrű menetrend miatt rotálni kellett csapatát.

Lehet nem a legjobb összeállításban kezdtük el a Pécs elleni meccset abból a szempontból, hogy a játékosoknak az lehetett az üzenet, hogy biztos egy nagyon könnyű mérkőzés lesz, de hát nem lett az, talán a legvégére igen. Hátul nagyon lagymatagok voltunk, könnyen jöttek elől a gólok, ilyenkor hajlamos a csapatom arra, hogy hátul egy picit lazítson. A Pécs ellen belefért, a Miskolc ellen már jobban nézett ki.

Leinweber Olivér az Eb után azonnal kezdte a bajnoki szezont. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

Ahogy fentebb említve lett, a Miskolc következett szombaton. Ez a találkozó kilógott az idei mérkőzések sorából, ugyanis itt már az elejétől magához ragadta a kezdeményezést, a kontrollt a Szegedi VE. Simábban is alakult ez az összecsapás, egy 18-10-es sikert aratott az SZVE.

Ott éreztem a leginkább, hogy élesek vagyunk, nyilván az döntött a továbbjutásról, és nekünk az volt a célunk. Remélem az az igazi arcunk, amit a Miskolc ellen mutattunk

- mondta Kiss Csaba az összecsapás kapcsán.

Sokat elérhet ez a fiatal szegedi csapat. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

Majd vasárnap a Honvéd ellen zárult a kupaforduló, méghozzá vereséggel. A kispestiek az első két negyedben nagyon elléptek, a Szegednek semmi nem akart összejönni, a vége 15-6 lett.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Honvéd nem egy Pécs vagy egy Kaposvár szintű, egy nemzetközi kupában szereplő nagyon komoly gárda. Nagyon megbüntették a hibáinkat

- hívta fel a figyelmet Kiss Csaba, majd hozzátette:

Nekünk a továbbjutás volt a célunk, ezt szombaton elértük, és úgy érzem hogy nem találtuk meg a motivációt erre a találkozóra. Ezt nagyon sajnálom, mert szerettem volna ha egy komoly meccset tudunk játszani, így tét nélkül. Emiatt sajnálom, mert ebben több volt, mentalitásban nem tettünk bele többet, ezen mindenképpen változtatnunk kell.

A szakvezető kiemelte:

Kiütköztek a hibáink, remélem ezt a bajnokságra ki tudjuk küszöbölni.

 

Lehet erre alapozni?

Erre mindenképpen. Nagyon fiatal a csapatunk, 22 év az átlagéletkora ennek a gárdának, majd hogy nem egy utánpótlás csapatról beszélünk. Benne van, hogy hektikus a játékunk. Nyilván haragudni nem foguk rájuk, a héten játszottunk négy mérkőzést, hármat megnyertünk és megvan a továbbjutás. A hibákat azért majd kielemezzük

- válaszolta Kiss Csaba.

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.