Sport

Siker a kupában: 33 gólos meccset nyert meg a Szegedi VE

Siker a kupában: 33 gólos meccset nyert meg a Szegedi VE

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 20., péntek
Siker a kupában: 33 gólos meccset nyert meg a Szegedi VE

A bajnokság után a Magyar kupában volt jelenése a Zue.hu Szegedi VE csapatának. A Tiszavirág Sportuszodában a Pécs ellen arattak sikert a szegediek.

 

A pécsiek kezdtek jobban, kétgólos előnyre tettek szert. A Szeged azonban nem esett kétségbe, tartotta a lépést, a negyed végére sikerült is az egyenlítés, 4-4 volt 8 percet követően.

A második játékrészben is hasonló volt a forgatókönyv, két góllal lépett el a PVSK, amit ismét sikerült behozni Kiss Csaba együttesének, sőt ezúttal már a fordítás is összejött, 7-6-nál voltak először előnyben a szegediek. A negyed végére kettő volt az előny, 9-7 a nagyszünetben.

Kasza Dániel találatával indult a harmadik negyed, először volt három közte, a jó hír hogy a hazaiaknak. Azonban nem lehetett hátradőlni, a meccs közel sem ért véget, zárkózott a Pécs. De valami hihetetlen utolsó másfél percet zártak a szegediek: háromszor zörgették meg a pécsi hálót. Egy nagyon magabiztos, 15-9-es előnnyel vághatott neki az utolsó negyednek Kiss Csaba gárdája.

A gólzápor az utolsó negyedben sem állt meg: mindkét oldalt jöttek a találatok, de szerencsére az előny megmaradt. A negyed során végig 4-5 gól volt az előny a Tisza-partiak javára, majd a végére jött fel három gólra a Pécs, de ez közel sem volt elég. 18-15 lett a vége.

Magyar Kupa, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - PVSK-Mecsek Füszért 18-15 (4-4 ; 5-3 ; 6-2 ; 3-6)

Szombaton 15:30-tól a Miskolc, vasárnap 11 órától a Honvéd lesz az SZVE ellenfele.

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.