Sport

Kiss Csaba: Sikerre éhesek a játékosok, mindenki szeretne előre lépni

Kiss Csaba: Sikerre éhesek a játékosok, mindenki szeretne előre lépni

A vezetőedző kiemelte, hogy erősödtek a riválisok, fel kell kötni a gatyát

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 10., kedd
Kiss Csaba: Sikerre éhesek a játékosok, mindenki szeretne előre lépni

Hamarosan kezdődik az új idény a Zue.hu Szegedi Vízilabda Egyesület számára. A felkészülésről, a kupasorsolásról, az első megmérettetésekről és a keretről Kiss Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Tanulságos volt az egri szereplés

Előző héten egy felkészülési tornán öt mérkőzést játszott az egri Bárány Uszodában a Szegedi Vízilabda Egyesület. Két győzelem és három vereség lett a szegedi mérleg. Kiss Csaba vezetőedző összegezte a látottakat, tapasztaltakat.

Láttam pozitív dolgokat, biztatót azért kevésbé. Nagyon felemás volt a torna. Jól kezdtük, a szerda esti fordulóban legyőztük a helyi csapatot, az Egert, és aztán ott a csütörtök délelőtt az nagyon- nagyon rosszul sikerült, aminek aztán volt egy folytatása a délutáni mérkőzésre is, tehát ott tényleg csütörtököt mondtunk, mondhatom ezt, hogyha vicces akarnék lenni, de hát ez nem volt olyan mókás ott. Úgyhogy aztán péntekre kikászálódtunk ebből, és ott a Szolnokkal már egy nagyon jó kis meccset játszottunk, a Debrecent pedig viszonylag simán vertük. Az a csütörtöki nap viszont nagyon rosszul sikerült, és rávilágított a gyengeségeinkre. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy pozitív volt az, hogy ott lettünk ezen a tornán. Egyrészt, mert láttuk saját magunkat, hogy mi az, amiben nagyon- nagyon kell fejlődnünk, és sokkal jobbak lennünk, és láttuk az ellenfeleinket.

Kiss Csaba számára fantasztikus érzés volt visszatérni Egerbe. A SZVE vezetőedzője ezer szállal kötődik a városhoz. Éveket vízilabdázott az egri csapatban, valamint felesége is innen származik, akit az itt töltött idő alatt ismert meg.

Kiemelte, hogy különösen meleg szívvel simul a Bárány Uszodához, mert egy olyan miliőt idéz a kavicsos medence, ami a régi klasszikus vízilabdás hangulat. Elmondta a szakvezető, hogy amikor megtudta, hogy az Eger tornát rendez, akkor mindenképpen szeretett volna ott lenni a csapattal. Hozzátette:

ezen a hatcsapatos tornán egyértelműen látszott, hogy elég sok csapat vadászik a mi skalpunkra, és szeretne minket kipöccinteni a legjobb nyolc közül, úgyhogy fel kell vennünk a harcot.

Fotó: Egri Vízilabda Klub Facebook oldala

 

Nincs már sok a felkészülésből

Nincs már sok hátra a felkészülésből, a közvetlen felkészülésből, mert azért most már látótávolságon belül vannak a mérkőzések. 

- hívta fel a figyelmet Kiss Csaba.

Jövő hét szerdán már kezdődik a bajnokság, a Kaposvárhoz utazik az első mérkőzésén a szegedi alakulat. Két napra rá pedig egy hosszú hétvége keretében Magyar Kupa-fordulót rendeznek, ahol a Honvéd, a Pécs és a Miskolc társaságában szerepel majd a Szegedi VE.

Sűrű lesz a jövő hét. Ez a hét még az élesítésről szól, és hát jövő héten pedig jönnek a próbák, hiszen lesz négy mérkőzésünk is.

 

A cél a továbbjutás

A Benu Magyar Kupa beosztásában a B csoportba került az SZVE, amely a Honvéddal, a Péccsel és a Miskolccal csap össze. Megkérdeztük mégis mi várható ettől a három kupamérkőzéstől.

Nagyon jó kérdés. Néha azért én sem teljesen vagyok tisztában azzal, hogy a csapatomtól mit várhatok. Nagyon fiatal a társaság, ezáltal a hektikus nagyon a játékunk, akár még mérkőzéseken belül is tudunk óriási hullámhegyeket és hullámvölgyeket megélni. Meglátjuk, hogy melyik arcunkat mutatjuk, én nagyon bízom benne, hogy a jobbat. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, ehhez az első kettőben kell végeznünk, úgyhogy a cél az ki van tűzve.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Leinweber Olivér remekelt a korosztályos EB-n

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a negyedik helyen zárta a korosztályos Európa-Bajnokságot. A keretnek tagja volt három szegedi játékos is: Gyovai János, Pörge Zsombor és a csapatkapitány, Leinweber Olivér. 

Figyelemmel kísértem a tornát, hiszen három szegedi játékos is képviseltette magát az U19-es válogatottban, ami nekünk nagyon nagy büszkeség, és az Eb előtti felkészülési tornát is Szegeden rendezték, ott is láttam minden mérkőzésüket. Az nagyon jó érzés és nagyon jó hír, hogy Olivér abszolút vezető volt a csapaton belül. Ugye ő volt a csapatnak a kapitánya is, nagyon sok felelősség hárult rá, nagyon sokat tett is, tehát érezte annak a súlyát, hogy sokat várnak tőle

- osztotta meg véleményét Kiss Csaba, aki hozzátette, hogy  "emellett Pörge Zsombi is nagyon-nagyon jól játszott, a rosszkéz oldalon egyértelmű, hogy egy nagyon komoly karakter volt, és Gyovai Jancsi is, amikor szerepet kapott, akkor meghálálta a bizalmat, úgy gondolom."

Elmondta, hogy az nem volt benne, hogy ez a magyar csapat két vereséggel zárja a tornát, ennél azért nekünk erősebb csapatunk volt. A szakvezető elárulta, hogy már sikerült beszélni a srácokkal és reméli "hogy gyorsan ki fognak jönni ebből a kudarcból, és a következő szezonban pedig olyan teljesítményt fognak nyújtani, hogy a következő nyáron, amikor világbajnokságot fog játszani ugyanez a korosztály, akkor ugyanígy ott legyenek a magyar keretben, és éremmel térjenek majd haza a vb-ről."

Az is kiderült, hogy mindjárt az első fordulóban szerephez jutnak már mindhárman, nincs idő a pihentetésre, hiszen mindannyian fontos láncszemei a csapatnak.

Egy kőkemény ütközet vár ránk, egy közvetlen rivális, a Kaposvár ellen, ezért ott kell lenniük a vízben. Örülnek, hogy itt lehetnek újra ebben a közegben, és úgy látom, hogy sikerre éhesek, ami most azért a nyáron elkerülte egy picit őket. Úgyhogy ők is hadra foghatóak lesznek, tehát valószínűleg Kaposváron jövő héten szerdán a legerősebb csapatunkkal fogunk felállni

- árulta el Kiss Csaba, aki hozzátette, hogy a természetesen a keret többi tagja is sikerre éhes.

Sokat várnak Olivértől Szegeden is. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

"Fel kell kötnünk a gatyát"

Erősödtek az ellenfelek, sűrű lesz a mezőny, senki nem veszi félvállról a bajnokságot.

Látom rajtuk, hogy már nagyon várják, hogy elkezdődjön a bajnokság. Nyilván mindenki szeretne előre lépni, ami nagyon jó hír. Látjuk, hogy mennyit erősödtek az ellenfelek, tehát plusz energiákat kell mozgósítanunk. Vannak riválisok, látszik, hogy senki nem akarja ezt a bajnokságot félvállról venni, és nem kirándulni akar ebben a szezonban, úgyhogy nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, annak ellenére is, hogy azért nekünk voltak távozóink, érkezési oldalon pedig nem volt olyan nagy tülekedés.

Kiss Csaba hozzátette:

Én abban bízom, hogy a fiatal játékosaink megint egy évvel idősebbek, megint egy évvel erősebbek, jobbak, fürgébbek, kreatívabbak lettek, és ez meg fog mutatkozni majd a játékunkon, úgyhogy várjuk, hogy felvehessük majd a kesztyűt ezekkel a csapatokkal

- zárta gondolatait a vezetőedző.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.