Sport

Még magabiztosabb volt a játék, továbbra is hibátlan a Szegedi VE

Még magabiztosabb volt a játék, továbbra is hibátlan a Szegedi VE

A bajnoki után, a két kupameccset is sikerrel vették a szegediek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 21., szombat
Még magabiztosabb volt a játék, továbbra is hibátlan a Szegedi VE

A Pécs pénteki legyőzése után másnap a Miskolc ellen folytatódott a Szegedi Vízilabda Egyesület férfi csapatának kupaküzdelmei a Tiszavirág Sportuszodában. A szegediek a második meccsüket is megtudták nyerni.

 

A szezonbeli korábbi meccsekkel ellentétben most nem került hátrányba Kiss Csaba együttese, egy 2-0-val sikerült nyitni a Miskolc elleni találkozót. A negyed feléhez érve már 4-1 volt, centerből két gól is érkezett. A negyed utolsó másodperceiben Kasza Dániel állította be az 5-2-es állást.

Viszont a miskolciak nekiestek a hazaiaknak a következő játékrész elején, feljöttek egy gólra. A vezetést viszont nem adta le a Szeged, egy és két gól között váltakozott a különbség, a nagyszünetre 8-6-al mehettek a felek.

A harmadik negyedből már két perc eltelt mire újabb gól született, Leinweber Olivér állította vissza a korábbi háromgólos differenciát. Bóbis Botond jegyezte a hazaiak tizedik találatát. Ezt még másik két szegedi gól követte, ötre sikerült ellépni. Egy gólváltás volt még az utolsó fél percben, 13-8 volt a meccs háromnegyedénél.

Nem bízta a véletlenre, minél hamarabb dűlőre akarta már vinni a meccset Kiss Csaba együttese, amely további három góllal növelte előnyét a zárónegyed első felében, 16-8 volt az állás négy perccel a vége előtt. A maradék időben született még két-két találat mindkét oldalt, a vége 18-10 lett.

Magyar Kupa, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - Pannergy-Miskolc 18-10 (5-2 ; 3-4 ; 5-2 ; 5-2)

Vasárnap 11 órától a Honvéd együttese ellen ugrik medencébe az SZVE.

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.