Sport

Sikerült a fordítás: kaposvári győzelemmel kezdte a szezont a Szegedi VE

Sikerült a fordítás: kaposvári győzelemmel kezdte a szezont a Szegedi VE

Ez megadhatja a kezdeti lendületet

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 18., szerda
Sikerült a fordítás: kaposvári győzelemmel kezdte a szezont a Szegedi VE

Kaposváron kezdte meg a 2024-25-ös bajnoki idényt a Zue.hu Szegedi VE férfi csapata, méghozzá egy remek fordítás után győzelemmel. A szegediek vezetőedzője, Kiss Csaba egy kőkemény ütközetet várt előzetesen, ezt hozta is a találkozó.

 

Másfél perccel a kezdés után góllal használta ki emberelőnyét a Kaposvár, megszerezték a vezetést a hazaiak. Majd a negyed feléhez érve egy centergóllal megduplázták előnyüket a kaposváriak. Nem sokkal később Sziládi Kristóf révén sikerült a szépítés. (2-1)

A szeptemberi U19-es Európa Bajnokságot megjárt Pörge Zsombor egyenlített a második játékrész elején. Nem állt fenn sokáig a döntetlen állás, két góllal válaszolt a Kaposvár. A szegediek tudtak zárkózni, Sziládi a második gólját jegyezte. Az egyenlítésről csak álmodni lehetetett, mert ezt követően ismét a hazaiak voltak kétszer eredményesek. Nagy Márton szerzett gólt, de erre is góllal válaszolt a kaposvári együttes. Viszont a negyedet egy szegedi találat zárta, négy másodperccel a szünet előtt. (Félidőben: 7-5)

A harmadik negyed első szűk két percében egy hazai és két vendég találat esett, így már csak egy volt közte. Igazán belerázódott a meccsbe, felvette a ritmust Kiss Csaba gárdája. Sziládi kettő, Leinweber egy találattal járult hozzá a harmadik negyedes fordításhoz. 5-1-re nyerte a játékrészt az SZVE. Sziládi egészen remek meccset tudhatott magáénak, már 5 gólnál járt. (8-10)

Bóbis Botond és Leinweber vezérletével tovább növelte előnyét a Szegedi VE. Megközelítőleg tizenegy perc után tudott ismét betalálni a Kaposvár, ez a nagy gólcsend meg is pecsételte a hazaiak sorsát. Még egy gólváltás volt a végén, de nem tudtak elég közel férkőzni a Szegedhez, hogy izgalmas legyen a vége. Három gólos szegedi siker a bajnoki nyitányon. (10-13)

E-ON férfi vízilabda OB I. 1. forduló, Kaposvár
Kaposvári VK - Zue.hu Szegedi VE 10-13 (2-1; 5-4; 1-5; 2-3)

 

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.