Sport

Ez nem a Szeged napja volt: nem fért kétség a Honvéd sikeréhez

Ez nem a Szeged napja volt: nem fért kétség a Honvéd sikeréhez

A harmadik fordulóban szállt el a hibátlan mérleg

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 22., vasárnap
Ez nem a Szeged napja volt: nem fért kétség a Honvéd sikeréhez

A Pécs és a Miskolc elleni siker után előzetesen is lehetett rá számítani, hogy a Honvéd már egy felsőbb polcos játékot képvisel majd, ez sajnos az eredményen is meglátszott. Ezen a napon semmi sem akart igazán összejönni a szegedi együttesnek.

 

A Honvéd szerezte meg a vezetést, amire egy kapufával válaszolt a Szeged, ezzel el is szállt az első három perc. Majd további két góllal növelték előnyüket a kispestiek. A korábbi meccsekre emlékezve, nem találta magát ismeretlen helyzetben az SZVE. Szűk két perccel a negyed vége előtt sikerült a szépítés, Pörge Zsombor révén. Az első nyolc perc 3-1-el zárult.

A másik negyed eleje sem alakult kedvezően a Tisza-parti együttes számára, a Honvéd még négy góllal tovább mélyítette a felek közötti szakadékot. A Szeged védekezése hagyott kívánni valót maga után, illetve a támadógépezet is nagyon akadozott, időt is kért Kiss Csaba, ekkor jártunk a játékrész felénél. Több mint hét perc után tudtak ismét betalálni a hazaiak, de ekkor már nyolcnál jártak a fővárosiak. Még egy gólváltás után 9-3-al mentek a nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedben a Szeged talált be először, két és fél percet követően, amire gyorsan érkezett a vendég válasz. A játékrész maradék öt percében összesen egy Honvéd-találat született, ami igazán nagy meglepetés volt a korábbi gólzápor után. Ez nagyrészt annak volt betudható, hogy összeszedte védekezését Szeged. 11-4 állt az eredményjelzőn a meccs háromnegyedénél.

A zárónegyed első felében 1-1 gól született mindkét oldalt, közelebb férkőzni tehát nem sikerült a szegedieknek. A következő percekben egy hazai és egy vendég találatot láthatott még a publikum, így vágtak neki a felek az utolsó két percnek. Az utolsó percben még betalált a Honvéd, beállítva ezzel a 15-6-os végeredményt.

BENU Magyar kupa 3. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - EPS Honvéd 6-15 (1-3 ; 2-6; 1-2 ; 2-3)

A szegediek ennek ellenére a kupaküzdelmeket folytatják tovább, méghozzá a negyeddöntőben.

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.