Sport

Újabb Pick Szeged játékost csábíthat a Telekom Veszprém

Újabb Pick Szeged játékost csábíthat a Telekom Veszprém

Meglehet, már a helyettesét is kiszemelték.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 11., hétfő
Újabb Pick Szeged játékost csábíthat a Telekom Veszprém

A döntő többségben jól értesült, kézilabda átigazolásokkal foglalkozó RT Handball oldala szerint újabb szegedi játékos teheti át székhelyét Veszprémbe.

 

Fotó: Kovács Péter

 

A Pick Szeged tízesét, Miguel Martinst hozták hírbe a bakonyi csapattal. A 26 esztendős irányító 2021-ben érkezett a Tisza-partra a Porto együtteséből, ahol előtte 8 évet töltött el.

2019-ben bejutott a Portoval az EHF-kupa Final Fourjába, ahol a harmadik helyen végeztek. Ebben a szezonban az EHF-kupában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 38 találatot ért el Martins.

A nagy nemzetközi rutinnal, 64 válogatott mérkőzéssel rendelkező portugál játékos fontos láncszemét képezi Kárpáti Krisztián együttesének. A Bajnokok Ligája idei kiírásában mind a tíz összecsapáson játszott, ezeken a meccseken 27 góllal segítette a Szegedet.

A külföldi portál szerint már a helyettesét is kiszemelte a Pick Szeged: a Dinamo Bukarest szerb kézilabdázója, Lazar Kukic érkezhet a napfény városába Miguel Martins pótlására.

A két magyar óriás között nem szokatlan a játékos transzfer, továbbá több olyan kézilabdázó is akad, aki mindkét csapatot megjárta, még ha volt is közte kitérő. A Pick Szeged jelenlegi hálóőre, Mikler Roland 2014-ben távozott a Veszprémhez, majd az ott eltöltött 5 szezon után tért vissza a Tisza-partra. Lékai Máté Szegedről Celjebe igazolt, ahonnan visszatért Magyarországra, de a bakonyiakhoz igazolt. Nagy László neve minden kézilabda szurkolónak ismerősen csenghet, a korábbi játékos a Tisza-partról ment Barcelonába, ahonnan 12 esztendő után igazolt a veszprémiekhez.

Fordított pályát bejárt kézilabdázókat is lehet találni: Tönnesen 4 veszprémi év után lett 2 szezonra Pick Szeged játékos. A jelenleg is Szegedet erősítő Borut Mackovsek pedig két magyarországi év után váltott az országon belül, választása pedig a Kékekre esett.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Kovács Péter

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.