Sport

Sajtóhír: a Pick Szeged játékosa BL-győztes csapathoz távozhat

Sajtóhír: a Pick Szeged játékosa BL-győztes csapathoz távozhat

A következő szezont nem biztos, hogy a Tisza-parton kezdi Stepancic. Hivatalos megerősítés nincs, egyelőre sajtóhír látott napvilágot

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 23., péntek
Sajtóhír: a Pick Szeged játékosa BL-győztes csapathoz távozhat

Az OTP-Bank Pick Szeged keretében egy újabb változás történhet, ezúttal a távozók tábora gyarapodhat. A szegedi csapat horvát átjövője, Luka Stepancic egy lengyel sajtóhír szerint a Bajnokok Ligája győztes Kielcénél köthet ki.

Nem csak a lengyel médiában jelent meg a sajtóhír miszerint nem marad a Tisza-parton.

 

A sajtóhír, ahol megjelent a váltás lehetősége

A wkielcach.info portál tudomása szerint Stepancic előkelő helyen szerepel a Kielce listáján, amely azokat a jelölteket tartalmazza, akik az Európa-Bajnokságon megsérült Máthé Dominiket pótolnák a lengyel csapatnál. 

A magyar válogatott átlövő a hosszú sérülése is közrejátszhatott abban, hogy nem akartak vele szerződést hosszabbítani jelenlegi klubjánál, a Paris Saint-Germainnél és végül a Lengyelországba való szerződés mellett döntött.  A kézilabdázóért a Pick Szeged is versenyben volt.

A lengyel oldal cikke tartalmazza, hogy a Kielce egy speciális záradékot is belevett a magyar jobbátlövő szerződésébe, amely lehetővé teszi annak felbontását, de erről még nem született döntés. Luka Stepancic úgy jön a képbe portál tudomása szerint, hogy minden jel arra utal, hogy a Kielce sportigazgatója, Michal Jurecki, és vezetőedzője, Talant Dujshebaev úgy döntöttek, ajánlatot tesznek a Szegeden lejáró a szerződéssel rendelkező horvát játékosnak.

 

Más forrásból is akad megerősítés

A kézilabda átigazolásokkal foglalkozó és jól informált RT Handball arról ír, hogy a Pick Szeged nem hosszabbítja meg a 2023–2024-es idény végén lejáró szerződését a horvát átlövőnek. Stepancic 2019 óta erősíti a Tisza-parti csapatot, de hosszabb ideig, és több sérüléssel is bajlódott ezen időszak alatt, szóval nem légből kapott a feltételezés. 

A tényt az is alátámaszthatja, hogy Stepancic poszttársával, a spanyol Imanol Garciandíával nemrég hosszabbított a szegedi klub.

Nem csoda, hogy kiszemelt Stepancic a Kielcénél, anno a PSG-ben is fehívta magára a figyelmet:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.