Sport

Ilyen volt tavaly, és így fest most a Pick Szeged februárja

Ilyen volt tavaly, és így fest most a Pick Szeged februárja

Hat találkozó vár a szegediekre a tavaszi szezon első hónapján

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 23., kedd
Ilyen volt tavaly, és így fest most a Pick Szeged februárja

A felkészülést még január 8-án kezdte el az OTP-Bank Pick Szeged, azóta pedig hétről hétre haladnak az edzésmunkával afelé, hogy február elejére már meccsre kész állapotban legyen a csapat. A labdás tréningek mellett a fizikai felkészítés fontos szerepet tölt be, így a játékosok sok időt töltenek a konditeremben. Kárpáti Krisztián csonka kerettel vágott neki a felkészülésnek az Európa-bajnokság miatt, de azóta voltak már újabb visszaérkezők, illetve az első bajnok előtti már a kontinensviadal is véget ér.

Fotó: Eliza Solya

 

Mikler Roland, Nagy Martin, Emil Imsgard, Matej Gaber, Gleb Kalaras, Carlos Molina, Szilágyi Benjámin, Rea Barnabás és Szymon Dzialakiewicz kezdte el a munkát közösen az új évben a szakmai stábbal közösen. Luka Stepancic végül nem került be hazája nemzeti csapatába, így a jobbátlövő előző héten már csatlakozott is a Szegeden készülő kerethez. A héten bővült a szegedi keret, visszatért a csapathoz Imanol Garciandia, hiszen a spanyol válogatott búcsúzott az Európa-bajnokságon a csoportmeccsek után, így számára véget ért a kontinensviadal. 

Utoljára december 8-án láthattuk pályán a Pick Szegedet, akkor a Budakalász ellen egy 39-29-es sikert arattak a szegediek.

 

Tavaly februárban az előzetes elvárások érvényesültek

Csak úgy mint idén, február 3-án indult a tavaszi szezon a Pick számára. Jó formát mutattak a szegediek már az első meccsen: 45 gólt szórtak Cegléden. Ez egy tökéletes első, egyben ráhangoló volt egy sokkal komolyabb és nehezebb feladatra.

Dániába utazott a Pick, ahol az Aalborg ellen, a Bajnokok Ligájában kellett bizonyítani. Fontos is lett volna, hiszen a dánok a Szeged közvetlen közelében tartózkodtak a BL-csoportban. Ez azonban nem sikerült, egy hatgólos vereség lett a vége.

A nemzetközi porond után a hazai bajnokságba tértek vissza a Tisza-partiak, ahol ismét egy magabiztos győzelmet arattak, 14 góllal győztek a második idegenbeli ligameccsükön is. Ez egy újabb fontos lépés volt a bajnoki alapszakasz megnyeréséhez.

A téli szünet utáni visszatérés első hónapjának felén túl is volt a Pick Szeged. További három, nehezebbnek ígérkező megmérettetés várt a szegediekre februárban. A Kiel, a Barcelona és egy idegenbeli túra Balatonfüreden.

Kijelenhető, hogy a legutóbbi február legnagyobb sikere következett: hazai pályán sikerült megfogni a Kielt. Egy ki-ki meccsen sikerült legyőzni a német csapatot, ezzel is egyre inkább bebiztosítva a BL továbbjutást. Hétvégi bajnokit nem játszott Juan Carlos Pastor csapata, így egyből egy újabb nemzetközi kupameccs következett.

A Barcelona otthonában finoman fogalmazva sem esélyesként lépett pályára a Pick Szeged. Ez is igazolódott gyorsan a találkozón: a félidőben 20-10-re vezettek a katalánok, a különbség a végére is megmaradt.

A nagyarányú vereségen gyorsan túl kellett lépni a Szegednek, hiszen három nappal később Balatonfüreden volt jelenése. A vártnál talán szorosabban alakult az összecsapás, de ha egy góllal is, de sikerült megszerezni a bajnoki pontokat a Picknek. Ezen is elúszhatott volna a bajnoki cím, nem kérdés, hogy a legfőbb cél a megfelelő eredmény elérése volt.

Vegyes eredmények a tavalyi év ezen szakaszában.

 

Ez vár a Pick Szegedre jövő hónapban

Három Bajnokok Ligája és három bajnoki megmérettetés a Szeged előtt. Február 3-án, szombaton a Gyöngyös otthonában indítja az évet a Pick. Az ellenfél a nyolcadik helyezett a bajnokságban. Ősszel egy 37-28-as szegedi siker született.

Február 15-én érkezik a következő meccs, a 10-i találkozót, az FTC ellen elhalasztották

A szezon egyik legnagyobb jelentőséggel bíró összecsapása lesz a Kolstad elleni Bajnokok Ligája találkozó, amely akár a továbbjutásról is dönthet. A Szeged az ötödik, a norvégok a hetedik helyen állnak a BL-csoportban, a feleket mindössze két pont választja el. Norvégiában súlyos vereséget szenvedett a Pick.

A Komló otthonában a ismét győzelmet szeretnének aratni a Kékek, csak úgy, mint a közelmúlt találkozóin. Ősszel 37-24 lett a Picknek.

Egy igazi ki-ki meccs várható a dán Aalborg ellen, akit sikerült legyőznie a Pick Arénában. Idegenben viszont sokkal nehezebb dolga lesz a szegedieknek, az borítékolható. Legutóbb (pont a cikkben korábban említett) tavaly februári meccsen csaptak össze a felek dán földön, akkor 33-27-re kapott ki a Pick.

Két hazai meccs zárja a hónapot: érkezik a Fejér B.Á.L. Veszprém és a THW Kiel, akit viszont sikerült tavaly februárban megverni az Aalborggal ellentétben.

A Veszprém vármegyeiekre nem igazán jellemző, hogy pontot tudnak szerezni a Pick Szeged ellen, eléggé meglepő lenne, ha most ez a bravúr sikerülne, de természetesen sosem tudni, a labda gömbölyű.

Az említett Kiel elleni meccs: a németek vezetik a Bajnokok Ligája csoportot, jól fut szekerük az idei szezonban. Hazai pályán hárommal tudták legyőzni a Pick Szegedet, 35-32 lett annak a meccsnek a vége. Hazai pályán viszont sosem tudni mire képesek a szegediek.

 

 

Így fest az OTP-Bank Pick Szeged februári menetrendje:

Február 3. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: HE-DO B. Braun Gyöngyös–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 15. (csütörtök), 18.45, Bajnokok Ligája: OTP Bank-PICK Szeged–Kolstad Handball.

Február 17. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: Carbonex-Komló–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 21. (szerda), 18.45, Bajnokok Ligája: Aalborg Handbold–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 24. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: OTP Bank-PICK Szeged–Fejér B.Á.L. Veszprém

Február 28. (szerda), 18.45, Bajnokok Ligája: OTP Bank-PICK Szeged–THW Kiel.

A hazai mérkőzésekre már elindult a jegyértékesítés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.