Sport

Kárpáti Krisztián: nem rossz az út amin járunk, és van még benne potenciál

Kárpáti Krisztián: nem rossz az út amin járunk, és van még benne potenciál

De közben: "a karácsony a családról fog szólni, és úgy gondolom ez így van jól".

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 25., hétfő
Kárpáti Krisztián: nem rossz az út amin járunk, és van még benne potenciál

A nyáron egy komoly feladatot, a Pick Szeged vezetését vállalta magára Kárpáti Krisztián, aki lapunknak elmondta, hogy véleménye szerint jó úton jár a csapattal. Voltak kételyei, de ezek gyorsan eloszlottak, és úgy érzi a csapat teljesítményének pozitív a visszhangja. A tavaszi folytatást illetően pedig mind az együttes, mind a vezetőedző rendkívül motivált és eltökélt.

A játékosok a kezdetektől mellette állnak. (Fotó: Eliza Solya)

 

Jelenleg már huszadik szezonját tölti edzőként Kárpáti Krisztián, kételyek mégis merültek fel benne a nyáron.

Nyilván ha nem bíztam volna magamban, akkor nem vállalom el a feladatot. Természetesen volt bennem némi kétely, de nem az irányába, hogy szakmailag nem tudom meglépni. Ami miatt volt bennem egy kicsi kérdőjel, az az, hogy a legmagasabb szinten lévő játékosok, hogyan fognak viszonyulni egy olyan edzőhöz, akinek ezen a szinten semmilyen tapasztalata sincsen.

Egy nagyon kellemes csalódás fogadta az első naptól kezdve - mesélte el a vezetőedző. Hozzátette, hogy a szezon jobban alakul, mint ahogy azt előzetesen mások gondolták.

Én azért titkon reménykedtem benne, hogy a jó játékosok azon vannak, és mellette egy sikeréhes, új stábbal beletesznek sok energiát és tudunk együtt sikeresek lenni.

A sikert címek formájában majd az elkövetkező hónapok döntik el, hogy mennyire is gyümölcsöző a közös munka. "Úgy gondolom az út amit elkezdtünk, az nem rossz, és összességében szerintem a csapat és az egész egy pozitív visszhangot keltett, és pozitív kicsengése van" - mondta.

Nem rossz az út, amin járunk, és van még benne potenciál.

Összességében nem lehetünk elégedetlenek - zárta gondolatát Kárpáti Krisztián. 

Azon kevés magyar edzők közé tartozik, aki meccset nyert a BL-ben. (Fotó: Eliza Solya)

 

A hazai porondhoz képest a Bajnokok Ligája az teljesen más kávéház, rendkívül szoros a küzdelem, minden a tavaszi meccseken dől el. A tavalyi szezonhoz képest több pontra lesz szüksége a csapatnak a továbbjutás bebiztosításához, még legalább egy győzelem kell a Pick Szegednek ehhez. Egy hazai, Kolstad elleni sikerrel, illetve ha összejönne egy idegenbeli bravúr, akár még a második hely is megszerezhető lenne.

Két útja van most a Pick Szegednek. Arra nem is merek gondolni, hogy egy ilyen ősszel, amikor még a BL-ben is ötven százalék feletti teljesítménnyel zártunk, hogy ne jussunk tovább a csoportból. 

A vezetőedző szerint a csapatban benne van, hogy eleget nyújtsanak a továbbjutáshoz, azonban rendkívül kemény ellenfelek várnak tavasszal a Pick Szegedre. A német, dán, norvég és a francia bajnok ellen is pályára kell még lépni. Hangsúlyozta Kárpáti Krisztián, hogy a hazai pálya előnyét mindenképpen ki kell használniuk. 

Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. 

"Idáig megdolgoztunk azért, hogy továbbjussunk...Úgy gondolom a társaság eltökélt, szeretne a Szeged odakerülni a Final Four-ba, a játékosokban benne van a motiváció és az ambíció. Szeretnénk egy nagy bravúrt végrehajtani."  - jelentette ki Kárpáti Krisztián. Sok minden függ attól, hogy a csoport hányadik helyét sikerült megkaparintani, és kik lesznek a soron következő ellenfelek.

Nehéz megjósolni a tavaszi Bajnokok Ligája szerpelést, sok kemény ellenfél vár a Szegedre. (Fotó: Eliza Solya)

 

A tavaszi nagyüzem előtt most jut elegendő idő a családra

Az idény után elszaladtam a családdal, és együtt töltöttünk egy öt napot, hogy pihenjünk, és a gyerekeimmel együtt tudjak lenni.

Mindez ráfér Kárpáti Krisztiánra, hiszen a sok utazás, edzés és kötelező program rengeteget kivesz az emberből, illetve a család háttérbe szorul.

Fontos volt, hogy most együtt tudjunk lenni egy öt-hat napot. Az ünnepek családi körben fognak telni, minden évben amióta megvannak a gyerekek, azóta általában a szentestét négyesben töltjük a gyerekekkel. A karácsony többi napján családlátogatás van, megyünk a nagymamákhoz, nagypapákhoz, illetve a testvérekhez.

"A karácsony a családról fog szólni, és úgy gondolom ez így van jól" - hangsúlyozta a szegedi tréner. December 26-ig Szegeden töltik az időt, Krisztián édesapja érkezik látogatóba, és majd ezután utaznak Solymárra, a vezetőedző szülővárosába. Két nappal később pedig feleségének a családját látogatják meg.

Fotó: Eliza Solya

 

A januári kézilabda Európa-Bajnokság végett a csapattal már megtartották az évzárót a Budakalász elleni mérkőzés után. 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Eliza Solya

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.