Sport

Ez nagyon nem a Pick Szeged napja volt - súlyos vereség Norvégiában

Ez nagyon nem a Pick Szeged napja volt - súlyos vereség Norvégiában

2023. október 12., csütörtök
Ez nagyon nem a Pick Szeged napja volt - súlyos vereség Norvégiában

A két csapat története első találkozóját játszotta egymás ellen. Mindkét együttesben szerepelt olyan játékos, akiről tudta az ellenfél már az összecsapást megelőzően, hogy kulcsfontosságú a játékának semlegesítése. Szegedi oldalon Dean Bombac 13 előkészítéssel a negyedik, a hazaiaknál pedig Sander Sagosen 26 előkészítéssel az idei Bajnokok Ligája kiírásában az első helyen szerepelt.

Már a mérkőzés legelején magához vette a kezdeményezést a norvég csapat és gyorsan megszerezte a vezetést Magnus Rod révén. Az első szegedi találatra 5 percet kellett várni, Szita törte meg a jeget, azonban ebből semmiféle lendületet nem tudott meríteni a csapat. Éppen, hogy eltelt 10 perc, már 10 találatnál járt a Kolstad, a támadásvezetésük rendkívül olajozottan működött a hazaiaknak. A félidő felénél 14-8 volt az állás.

A következő tizenöt percben tovább folytatódott a Pick Szeged mélyrepülése, vagy a Kolstad szárnyalása, ez nézőpont kérdése. A Szeged támadásvezetéseit a rendkívül pontatlan befejezések, eladott labdák és a lassú tempó jellemezte, nem sok gondot okozva ezzel a kolstadi védelemnek. Az már csak hab volt a tortán, hogy Bergerud ihletett formában védett, a kapura tartó labdák ötven százalékát hárította a norvég hálóőr. A félidő végére egy 13 gólos szakadék került a két csapat közé.

Félidőben: Kolstad - Pick Szeged 24-11.

Fotó: eurohandball.com

Három Szeged-góllal indult a második játékrész, majd a 36. percben Sagosen piros lapot kapott miután arcon ütötte Garciandiát, de ezek a történések sem törték meg a hazaiak lendületét, ott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőt. A 30. kolstadi találat már a 43. minutumban megszületett. A félidő felénél 30:17 volt az állás a norvégok javára.

A Kolstad a magabiztosság mintapéldánya volt az egész találkozó alatt, a vége felé sem engedtek ki, nem igazán tudott közelebb férkőzni a Tisza-parti csapat. Az összecsapás hasonló mederben folyt tovább, magabiztos hazai siker lett a vége. A hazai közönség hatalmas hangorkánnal konstatálta csapata győzelmét. Bergerud kapusteljesítményére nagyon sokáig fognak emlékezni, mindkét félnél más-más okból. A norvég kapuvédő 19 védést mutatott be, 45 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Végeredmény: Kolstad - Pick Szeged 37-24.

Kolstad (norvég)–OTP Bank - PICKSzeged 37–24 (24–11)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Trondheim, Spektrum Arena, 4500 néző. Vezette: Lorente, Serradilla (spanyolok).
Kolstad:Bergerud – Gudjonsson 8, Röd 7, Sagosen 4, Gullerud 1, Johannessen 3, Aalberg 3.Csere:Eck Aga, Lyse 8/2, Björkas 1, Setterblom 1, Langeland 1. Vezetőedző:Christian Berge.
OTP Bank - PICKSzeged: Imsgard – Bombac 1, Garciandía 5, Bánhidi, Kalaras, Szita 2, Frimmel. Csere: Mikler (kapus), Sostaric 3/1, Gaber 5, Mackovsek, Martins 2, Stepancic, Jelinic, Bodó 5, Szilágyi 1.Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
Hétméteres:3/2, ill. 3/1.
Kiállítás:6, ill. 10 perc.

A meccs utáni sajtótájékoztató:

A Kolstad ezzel a győzelemmel a Bajnokok Ligája csoport harmadik helyére lépett fel, míg a Pick Szeged az utolsó előtti, hetedik pozícióban tanyázik. A következő fordulóban, egy hét múlva a Kielcéhez látogat a szegedi együttes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.