Sport

Az utolsó percekig harcban volt a Pick Szeged a kieli pontszerzésért

Az utolsó percekig harcban volt a Pick Szeged a kieli pontszerzésért

2023. szeptember 21., csütörtök
Az utolsó percekig harcban volt a Pick Szeged a kieli pontszerzésért

Az OTP Bank-Pick Szeged a 250. BL mérkőzésére készült, a mérlegük 117 győzelem, 21 döntetlen és 111 vereség volt a csütörtöki összecsapás előtt. Közel sem volt ennyire fényes a Kiel elleni összesítés, a két csapat a tizenötödik összecsapására készült, eddig nyolcszor nyertek a németek, ötször a Szeged és egy alkalommal döntetlenre végeztek. Ez az utóbbi, 2021 októberi pontosztozkodás volt az egyetlen, amikor nem kapott ki a Pick Kielben. A szegediektől lábsérülés miatt Szita Zoltán, továbbá Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a Bundesliga-címvédő hazaiaktól pedig többek között Vincent Gérard és Steffen Weinhold hiányzott.

A várt nagy iramban kezdték a németek a meccset, minden szegedi hibát rendkívül gyorsan kihasználtak. Ennek ellenére elhúzni nem tudtak a hazaiak, mert a kékek remekül alkalmazkodtak a játékukhoz. Kárpáti Krisztián a 22. percben egy gólos hátrányban időt kért, majd két perccel később már nem csak a meccsen, de az idei BL kiírásban is először vezetett a Pick. A félidő végére ugyan fordított a Kiel, de ennek ellenére megsüvegelendő teljesítményt nyújtottak a szegediek az első félidőben. Dean Bombac irányítójátéka és Mikler Roland hat védését pedig külön is érdemes megemlíteni. (I. félidő: 16:15)

https://twitter.com/i/status/1704906789849100741

A második félidő Bánhidi Bence remeklésével kezdődött és úgy tűnt tartani tudja a lépést a Szeged. Amikor a szegedi csapatkapitány a meccsen először hibázott, az kisebb fordulópontot is hozott és a Kiel 2-3 gólra tudta növelni előnyét. Egy gyors időkérés azonban megállított a kieliek rohanását és a félidő feléhez közeledve befagyott a különbség a két csapat között. Az utolsó tíz percre kanyarodva tűnt úgy először, hogy a végig komoly koncentrációval és fegyelemmel játszó szegediek meginognak. Ahhoz, hogy nagyobb legyen a különbség, a játékvezetők szigora is kellett, akik 40 másodperc leforgása alatt Matej Gabert és Bánhidi Bencét is kiállították. A németek gyorsan elléptek hat góllal és eldőlni látszott a meccs, de még nem volt vége. Borut Mackovsek és a végig stabilan és jól játszó Mario Sostaric gyorsan betalált, sőt még arra is esély volt, hogy háromra csökkentse a különbséget a Pick. Ez azonban nem sikerült és Kiel rutinból megtartotta előnyét. (Vége: 35-32)

"Hullámzó volt a mérkőzés, így hirtelen talán azt tudom mondani a meccs után, hogy sok ziccert hoztak kapura, nekünk a felállt fal ellen volt nehézségünk. De küzdöttünk, mentünk előre, szerettünk volna pontokat szerezni. Azt gondolom, hogy támadással volt a kevesebb problémánk és a támadással több, de kezd összeállni a játékunk. Nagyon hosszú a szezon, nagyon sok meccsünk van még, mennünk kell tovább"-nyilatkozta Mikler Roland a Sport Televíziónak a találkozó után.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
THW Kiel (német) - OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Kiel, Wunderino Arena, 5236 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
THW Kiel: Mrkva – Ekberg 7/4, Reinkind 6, Skipagötu 4, Wiencek 4, Johannsson 3, Dahmke. Csere Bellahcene (kapus), Överby 2, Duvnjak, Pekeler 3, Gurbindo 3, Wallinius, Ehrig 1, Bilyk 1, M. Landin 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 8/1, Garciandía 3, Bánhidi 7, Jelinic, Mackovsek 4, Bombac 2. Csere: Imsgard (kapus), Gaber 2, Martins 2, Frimmel 1/1, Stepancic 2, Kalaras 1, Bodó. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill 10 perc.
lövések/gólok: 53/35, illetve 51/32

(részletes jegyzőkönyv hamarosan)

A szegediek szombaton a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában lépnek pályára a bajnokságban, majd jövő szerdán 18 óra 45 perckor az Aalborg ellen hazai pályán folytatják a BL küzdelmet.

Fotó: EHF CL

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.