Sport

Több világklasszis a Pick Szeged célkeresztjében

Több világklasszis a Pick Szeged célkeresztjében

Köztük egy magyar válogatott játékos érkezhet a Tisza-partra.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 18., hétfő
Több világklasszis a Pick Szeged célkeresztjében

Különböző külföldi hírportálok információt gyűjtötte össze a kézilabda átigazolásokkal foglalkozó RT Handball, amely szerint számos játékossal erősíthet a Pick Szeged csapata 2024 nyarán. Több lehetséges transzferről már nálunk is olvashattak a korábbi hetekben, most még több név került a kalapba.

Fotó: MTI

 

A listán szereplő Jérémy Toto és Lazar Kukic lehetséges érkezéséről már nem először olvashatunk. A francia válogatott beálló az észak-macedón portál, a 24Rakomet szerint a Tisza-partot elhagyni készülő Matej Gaber pótlására érkezhet. A szlovén beállót éppen Toto jelenlegi munkaadójával, a Nantes gárdájával boronálta össze az RT Handball külföldi hírportál, tehát lényegében helyet cserélne a két játékos.

A szerb kézilabdázó pedig a Dinamo Bukarest csapatából érkezhet, amennyiben Miguel Martins valóban távozik a szegedi együttesből. A portugál irányítót ráadásul az ősi rivális, Telekom Veszprémmel boronálták össze.

A frissen összegyűjtött lista további tagjai: Tobias Thulin, Máthé Dominik, Jim Gottfridsson, Tobias Grondahl, Sander Sagosen, Magnus Rod, Manuel Sanchez.

Szerdán a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorának volt vendége Mikler Roland, aki szegedi jövőjét illetően is megszólalt. Az idény végén lejár a kapus szerződése a Pick Szegednél.

Egyelőre még nem tiszta, hogy mi lesz velem a nyártól. Azzal nem árulok el nagy titkot, szeretnék kézilabdázni, és úgy érzem, ezen a szinten is tudok segíteni a csapatnak. Bízom benne, hogy még ezen a szinten folytathatom, ha pedig nem, arra nem szeretnék gondolni.

Ez már elegendő teret biztosít a pletykáknak: a szegedi kapuban is történhet változás. Tobias Thulint a 43-szoros svéd válogatott és a GOG Håndbold játékosát boronálták össze a Szegeddel. Thulin 2021-ben megnyerte az EHF Európa Ligát az SC Magdeburg csapatával.

2017-ben mutatkozott be hazája nemzeti csapatában. (Fotó: Sven Mandel)

 

Egy magyar név a lehetséges transzferek között: a korábban az Elverum, jelenleg a PSG csapatát erősítő Máthé Dominik térhet vissza Magyarországra. A PLER és a Balatonfüred együtteseit megjárt magyar válogatott ezúttal a Tisza-parton kaphat lehetőséget. A több mint kétméteres jobbátlövő biztosan elhagyja a francia fővárost, miután bejelentették a felek, hogy nem hosszabbítanak szerződést.

Vannak érdeklődők, és bár még nincs meg, hova megyek, de hamarosan, novemberben vagy decemberben kiderül, hova fogok igazolni

- nyilatkozta korábban az M1-nek Máthé Dominik.

Két olyan Kolstad játékos érkezhet, akik az ősszel sok borsot törtek a szegediek orra alá a Bajnokok Ligájában. Norvégiában 37-24-es vereséget szenvedett a Pick Szeged októberben, amikor Sander Sagosen 4, Magnus Rod pedig 7 góllal vette ki részét a kolstadi sikeréből. A két norvég válogatott az irányító, illetve a jobbátlövő posztjára érkezhetne.

Pick Szeged vs. THW Kiel, Hungary - 09 Dec 2021
Pick Szeged vs. THW Kiel, Hungary - 09 Dec 2021 (Fotó: Sandor Ujvari/EPA-EFE/Shutterstock)

 

Három játékos még, aki Szegeden kötheti ki 2024 nyarán: Tobias Grondahl, Miguel Sanchez és Jim Gottfridsson zárja a sort. Gottfridsson a maga 31 évével egy rendkívül rutinos irányító, aki Európa -bajnokságot nyert Svédországgal, jelenleg a Flensburg játékosa. Grondahl ezzel szemben sokkal fiatalabb még, jelenleg a 22. életévét tapossa az Elverum norvég kézilabdázója, aki már 21 fellépésnél jár hazája nemzeti csapatában. Miguel Sanchez Migallón a portugál Benfica csapatának oszlopos tagja, aki már a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott. Nemzetközi rutint már korábbi csapatánál, az Industria Kielce együttesénél is szerzett. 

Összegezve: három norvég, két svéd, egy magyar, egy francia, egy spanyol és egy szerb játékos a szegedi kívánságlistán.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.