Sport

Egyre több a kérdőjel: sajtóhírek szerint Matej Gaber is távozna a Picktől

Egyre több a kérdőjel: sajtóhírek szerint Matej Gaber is távozna a Picktől

Több érkező és távozó neve a levegőben, miközben az edzői stáb is cserélődik.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 15., szerda
Egyre több a kérdőjel: sajtóhírek szerint Matej Gaber is távozna a Picktől

Az OTP Bank-Pick Szeged egyre nagyobb átalakuláson mehet át a nyáron, amennyiben a sajtóban terjedő hírek igazak. Dean Bombac neve már felmerült, mint lehetséges távozó, legújabban Matej Gaber került a távozók listájára. Hivatalos bejelentések azonban még nem történtek, egyedül az új edzői páros kiléte ismert.

Fotó: Ujvári Sándor

 

Miután a tíz év után távozott Juan Carlos Pastor munkáját a 2023–2024-es idényre Kárpáti Krisztián vette át Vladan Jordoviccsal, majd a jövő nyártól már Michael Appelgren és a klubikon, Jonas Källman irányítja a csapatot kijelenthető, hogy

a Pick Szeged új csapatot épít.

Már figyelik az OTP Bank-Pick Szeged mérkőzéseit és a jövő nyári játékoskeret kialakításán dolgoznak - írta az M4 Sport.

A 2024-25-ös szezon rajtján több ismert név hiányozhat, és valószínűleg több új lesz felfedezhető a Szegednél, amennyiben az általában jól értesült RT Handball információi pontosak. A külföldi lap instagram oldala szerint a Pick szlovén beállója a francia Nantes együttesében folytatja, miután két hete aláírt állítólagos új csapatához.

Arról is terjengek a hírek, hogy Dean Bombac, a csapat egyik legnagyobb vezére, a támadójáték kulcsfigurája elhagyni készül a Tisza-partot, miután 2024-ben lejár a szerződése a szegedi gárdával. Mindez másodjára történhet meg az itt eltöltött nyolc szezonja alatt. A 34 éves szlovén irányító jelenleg hatodik éve erősíti a Szegedet, miután 2016-ban távozott a Kielcéhez, és visszatért 2018-ban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A külföldi kézilabda oldal átigazolásokkal is komolyan foglalkozik, amely forrásai szerint több név is szerepel a Szeged kívánságlistáján. A skandináv vonalat képviselve a norvég válogatott és az Elverum 22 éves irányítója, Tobias Grøndahl neve merül fel elsőként. Továbbá hírbe hozták az Appelgren 18 éves feröeri balátlövőjét Oli Mittúnt, a GOG svéd kapusát, Tobias Thulint, a Benfica védőspecialistáját, Miguel Sánchez Migallont is a Szeged kapcsán. Mindegyik játékosnak lejár a szerződése, így nem kellene átigazolási díjat fizetni értük.

Azonban velük szemben Felix Möllerről, az IK Sävehof és a svéd válogatott svéd kézilabdázójáról jó eséllyel lemarad a Tisza-parti csapat, miután a dán Aalborg elcsaklizná a játékost.

Borítókép: Ujvári Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.