Sport

Itthon a Pick, idegenben a Szeged-Csanád és az SZVE

Itthon a Pick, idegenben a Szeged-Csanád és az SZVE

A Pick eddigi minden meccsét megnyerte aktuális ellenfelével szemben, a Szeged-Csanád és az SZVE a sereghajtónál vendégeskedik.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 24., péntek
Itthon a Pick, idegenben a Szeged-Csanád és az SZVE

A labdarúgó-válogatott szünet után bővebb lesz ismét szeged csapatainak sportélete, hiszen folytatja bajnoki szereplését a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is. Idegenbe utazik Alekszandar Sztevanovics csapata, csak úgy, mint a Szegedi VE. Az OTP-Bank Pick Szeged a hétközi kupasikert követően ismét hazai környezetben lép pályára az NBI-ben.

 

 

Pick Szeged-Dabas, Mosonmagyaróvár-Szeged Csanád GA és KSI-SZVE lesz a hétvégi terítéken.

Az előző heti Pelister és Eger elleni sikereket követően csütörtökön is győzelmet aratott a Pick Szeged, ismét az észak-macedónoknál bizonyult jobbnak. Kárpáti Krisztián csapata szombaton 18 órakor a Dabas együttesét fogadja a Pick Arénában.

13. alkalommal találkoznak a felek, a korábbi 12 összecsapás mindegyikét a Szeged nyerte meg. Hazai pályán a 2020–2021-es szezonban, és 2023 tavaszán szerezte a legtöbb gólt a Pick a Dabas ellen: 42–27 , illetve 42-32 volt a Kékek javára. A gólcsúcs mégis idegenben született: 44-26-os eredményt könyveltek el a csapatok.

Az ellenfél jelenleg a kilencedik helyen található a bajnoki tabellán. 

A tavalyi szezonban Rosta Miklós több alkalommal is megzörgette a dabasi hálót. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Labdarúgás: Mosonmagyaróvárra utazik a Szeged-Csanád GA, amely legutóbb a válogatott szünet előtt, Siófokon vendégszerepelt. Tette ezt nem túl sikeresen, hiszen közel 80 percet emberelőnyben játszva sem tudta legyőzni a kiesés elől menekülő hazaiakat. Szezonbeli kilencedik döntetlenét könyvelhette már el a szegedi csapat.

A dolgok pozitív oldalát nézve: a Merkantil Bank Ligában 9 meccse veretlen a Tisza-parti együttes.

A két csapat egymás elleni történelmére pillantva azt látjuk, hogy az eddigi 6 másodosztályú bajnoki mérkőzésen a mérleg: 2 óvári győzelem és 4 döntetlen, szegedi siker még egyszer sem született.

A szegediek vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics is megszólalt az érkező bajnokival kapcsolatban:

Minden korábbi elvárásunk az alacsonyabban rangsorolt csapatok ellen túl nagy nyomásnak bizonyult a játékosaim számára. Őszintén, csak egy kívánságom van a vasárnapi meccs kapcsán: szeretném, ha a legjobbunkat nyújtanánk. Agresszívabbnak kell lennünk a támadások során, ugyanakkor ez nem mehet a fegyelmezettség rovására. Ha megfelelően összpontosítunk, jó eredményt érhetünk el. Hiszem, hogy a játékosaim képesek ezt megvalósítani.

A Credobus Mosonmagyaróvár 15 forduló alatt mindössze 7 pontot szerzett, ezzel utolsó helyen szerénykedik a másodosztály tabelláján. A házigazdák eddig csupán egy győzelmet arattak az idei szezonban, a Haladást győzték le hazai környezetben 2-1-re.

Egyetlen egy szegedi siker sem született még ebben a párosításban. Vasárnap 13 órától próbálnak ezen változtatni a Szeged-Csanád játékosai.  (Fotó: Gémes Sándor)

 

A Zue.hu Szegedi VE idei utolsó előtti bajnoki összecsapására készül. Hazai pályán győzelemmel zárta az esztendőt Kiss Csaba csapata, 10-7-es siker született a PVSK ellen. Szombaton délelőtt, egészen pontosan 11:30-kor ugrik medencébe a KSI ellen a Szeged. Mindezt teljes kerettel teheti az SZVE, így a legerősebb összeállításában szerepelhet a gárda.

A tavalyi szezonban nem bírtak a KSI-vel a Tiszavirág Sportuszodában a szegedi pólósok. Idegenben sikerült a javítás, 18-7-re nyert az SZVE.

A fővárosi együttes 3 ponttal az utolsó helyen áll, eddig egy győzelmet aratott a bajnokságban, a Pécs együttesét verték meg hazai medencében 9-8-ra.

Fiatal, tehetséges csapattal találkozik a Szeged, fél vállról nem lehet venni a feladatot. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.