Sport

A hét második feladatát is sikeresen teljesítette a Pick Szeged

A hét második feladatát is sikeresen teljesítette a Pick Szeged

A Pelister után az Eger ellen is győzött a szegedi együttes

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 18., szombat
A hét második feladatát is sikeresen teljesítette a Pick Szeged

Felemás érzésekkel vághatott neki az Eger elleni találkozónak a Pick Szeged. Az előző hétvégén, a Veszprém elleni örökrangadón elvesztette bajnoki veretlenségét a szegedi csapat, csütörtökön pedig a Pelister ellen sikerült a győzelem a Bajnokok Ligájában.

 

Fotó: Eliza Solya

A vendégek szereztek vezetést a találkozón, majd erre négy góllal felelt a Szeged. Ez legfőképpen az egrieket rázta fel, akik egy 5-0-ás sorozatot produkáltak, így tíz perc elteltével vezettek a Pick Arénában. Egyik, majd másik oldalra, de csak egygólos volt a felek közötti különbség. 

A félidő vége előtt kevesebb mint öt perccel Bodó Richárd találatával sikerült növelni az előnyt. A szegedi átlövő még kétszer eredményes volt a játékrész hajrájában, így neki is köszönhetőn három góllal vezettek a hazaiak a félidőben.

Félidőben: OTP Bank-Pick Szeged - QHB Eger 16-13.

 

A második félidő elején nem tudta tartani a lépést a vendég együttes, hirtelen 10 gólos hátrányban találták magukat az egriek. Innentől nem volt kérdés a találkozó kimenetele. A második játékrész felénél 12 volt a felek között.

A legnagyobb szakadék az összecsapás legvégén alakult ki, mondhatni kinyílt az olló. Az 59. percben 16 találattal mentek a Tisza-partiak, végül 14-el kapott ki az Eger.

Végeredmény: OTP Bank-Pick Szeged - QHB Eger 42-28.

 

K&H férfi kézilabda liga 11. forduló, Szeged, Pick Aréna
OTP Bank-Pick Szeged - QHB Eger 42-28 (16-13)
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard E., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins S., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Dzialakiewicz Sz., Sostaric M., Molina C., Garciandia A., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
QHB Eger: Marczika B., Ágoston Á., Kiss G., Hebo R., Tóvizi T., Kavin M., Lezák Á., Döme Sz., Boros B., Nastaj B., Száva M., Bajus B., Tóth K., Oliveira S., Maracskó Z., Zennadi A. vezetőedző: Tóth Edmond
Hétméteres: 1/1 illetve 1/1
Két perces kiállítás: Mackovsek B. ('8) illetve Oliveira S. ('32)

Csütörtökön ismét a Pelister, majd szombaton a Dabas ellen lép pályára a Pick Szeged. Utóbbi találkozót a Pick Arénában rendezik.

Borítókép: Eliza Solya

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.