Sport

Nyolcvan percet játszott emberelőnyben a Szeged-Csanád GA Siófokon, mégsem tudott nyerni

Nyolcvan percet játszott emberelőnyben a Szeged-Csanád GA Siófokon, mégsem tudott nyerni

Szezonbeli kilencedik döntetlenét könyvelheti el a szegedi csapat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 12., vasárnap
Nyolcvan percet játszott emberelőnyben a Szeged-Csanád GA Siófokon, mégsem tudott nyerni

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában Siófokra látogatott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A Budafok elleni győzelem után igyekeztek újabb három pontot szerezni a szegediek.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Alekszandar Sztevanovics elmondta az előző bajnoki után, hisz benne, hogy a Siófok ellen is folytathatják jó szereplésüket. Erre minden esély megvolt, hiszen a siófokiak hazai pályán eddig egyetlen mérkőzést sem nyertek meg a szegediek ellen.

A mérkőzés egyik pikantériáját a siófokiak vezetőedzője, Dragan Vukmir jelentette. A 45 esztendős szakember 2021 telétől 2022 tavaszáig irányította a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét, a mérlege 48 bajnoki mérkőzésen szerzett 90 pont volt.

 

Az összecsapás első komoly lehetősége a 8. percben adódott, amikor Papp Áron találta el a kapufát 17 méterről, így nem szerzett korán vezetést a Szeged. Hat perccel később emberhátrányba került a Siófok, miután Nagy Zsombort elkaszálta Szedlár Zoltán, akinek azonnal felmutatta a pirosat a játékvezető. 

A létszámfölényből semmilyen előnyt nem tudott kovácsolni a Szeged-Csanád GA. Az első játékrész utolsó percében mutatott be egy védést a hazai hálóőr, ezen kívül többször nem akadt dolga. Ebből a helyzetből egyébként egy lesgól született végül.

Félidőben: BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-0.

 

Nyolc perc telt el a második félidőben, amikor Schildkraut veszélyes bal oldali beadásába az ötösön Nagy Zsombor tette bele a lábát, Molnár-Farkas azonban jó helyen állt. Egy perccel később Palincsár közelről lőtt, a kipattanót Gajdos kapura kotorta, Winter azonban bravúrral hárította a kapu jobb oldalára tartó próbálkozást. 

Emberelőnyben sem tudta sorozatosan kialakítani a helyzeteket a Tisza-parti csapat, nem forgott igazi veszélyben a hazai kapu. Kicsivel több, mint tíz perccel a vége előtt ismét egy Schildkraut beadás okozott veszélyt a szegedi kapu előtt, Varjas Zoltán 5 méterről fejelte kapura a tovább csúsztatott labdát, a léc alá tartó kísérletet Molnár-Farkas óriási bravúrt bemutatva hárította. Még egy Prosser szabadrúgást lehetett feljegyezni a találkozó utolsó  minutumában, azonban azt könnyűszerrel fogta a hazai hálóőr.

Végeredmény: BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-0.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia közel 80 percet játszott emberelőnyben, és így sem sikerült a három pont megszerzése. Ez volt a csapat szezonbeli kilencedik döntetlene.

 

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–0
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Király Zsolt)
SIÓFOK: Winter – Polényi, Varjas Z., Varga B. – Major G., György N. (László D., 63.), Kitl M., Kovács B. (Nemes, 73.), Schildkraut – Girsik Á. (Dénes, 73.), Szedlár. Vezetőedző: Dragan Vukmir
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey (Gera N., a szünetben), Tóth B., Nagy Zs., Kővári – Márkvárt, Haris – Gajdos (Prosser, 70.) – Papp Á. (Daru, 82.), Borvető, Palincsár (Doncsecz, 70.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Kiállítva: Szedlár (13.)

 

Borítókép: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.