Sport

Összejött a fordítás a Pick Szegednek, kiemelten fontos siker született

Összejött a fordítás a Pick Szegednek, kiemelten fontos siker született

Mikler Roland teljesítményét elég sokáig fogják emlegetni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 16., csütörtök
Összejött a fordítás a Pick Szegednek, kiemelten fontos siker született

Még október 26-án, a válogatott szünet előtt játszotta utolsó Bajnokok Ligája találkozóját a Pick Szeged, akkor egy kulcsfontosságú siker jött össze a Zagreb ellen. Ismét a Pick Arénában lépett pályára a szegedi együttes, ezúttal az Eurofarm Pelister vendégszerepelt a Tisza-parton. A nemzetközi kupasorozat 7. fordulóját játszották.

A Pick Szeged számára egyedül a győzelem volt elfogadható eredmény. A csoportkör féltávjához érkezve csak az aktuális ellenfelét előzte meg a tabellán a Szeged. A két klub először találkozott a nemzetközi kupaporondon.

A Pelister csapatában egy ismerőst üdvözölhetett a szegedi szurkolótábor: Bogdan Radivojevic 2019-2023 között erősítette a Pick Szegedet.

A szerb játékost hatalmas üdvrivalgással fogadta a Pick Aréna közönsége.

A hazai fanatikusok az elsőtől az utolsó percig a csapat mögött álltak.

Két és fél perc után a vendégek szereztek vezetést a találkozón. Szegedi oldalon Jelinic törte meg a jeget, 4 perc után tudott betalálni  a Pick. Ez nem vetített előre pozitív játékképet, ami sajnos be is igazolódott. A Pelister négy majd öt góllal is ellépett a felidő első felében. A hátrány ledolgozásán Kárpáti Krisztián időkérése sem segített.

A védekezés nagyon nem állt össze a Szegednél, a támadójáték viszont javuló formát mutatott, ami azt jelentette, hogy araszolva ugyan, de egyre közeledett észak-macedón ellenfeléhez a Pick. 

0-0 után a 20. percben állt újra döntetlen állás az eredményjelzőn, Miguel Martins gólja jelentette a 13-13-at.

15-17-el fordultak a felek az első játékrész utolsó 5 percére. Újra feljött döntetlenre a Szeged, azonban ez sem volt elég a végére.

FÉLIDŐBEN: OTP Bank-Pick Szeged - HC Eurofarm Pelister 18-19.

 

Sostaric ezúttal is szállította a gólokat.

 

Összeszedettebb játékkal jött ki a pályára a hazai együttes.

Az összecsapáson először szegedi vezetés: a 37. percben Sostaric hetesével került előnybe a Pick.

Mikler Roland bravúrjai lehetővé tették a hazai előny növelését, a Szeged pedig élt a lehetőséggel: hét gólt szereztek sorozatban a Kékek. Azonban a Pelister egyáltalán nem vesztette el tartását, igyekezett meccsben maradni, sikerült is csökkenteni a vendégeknek a hátrányon, de Mikler Rolandon eszén nem túl sokszor tudtak túljárni. Világklasszis kapusteljesítményt láthatott a közönség.

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki kijutásának híre megérkezett a Pick Arénába is: zúgott a Ria Ria Hungária!

Az utolsó percekben a szegedi győzelem mértéke volt már csak kérdés, olyan közel már egyszer sem tudtak férkőzni a vendégek, hogy a végkimenetel már veszélyben forogjon. Fekete Gellért debütált a Bajnokok Ligájában, így Szilágyi Benjámin mellett két szegedi születésű játékos volt egyszerre a pályán. A biztonságos előny megmaradt az utolsó percig, így a végén egy magabiztos siker jött össze a Szegednek.

VÉGEREDMÉNY: OTP Bank-Pick Szeged - HC Eurofarm Pelister 34-26.

Mikler Roland világklasszis teljesítményt nyújtott a kapuban. 

 

 

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, 7. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Igor Covalciuc és Alexel Covalciuc
OTP Bank-Pick Szeged - HC Eurofarm Pelister 34-26 (18-19)
OTP Bank-Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martins Soares M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Molina Cosano C., Garicandia A. I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
HC Eurofarm Pelister: Lesjak U., Cehte N., Tajnik D., Kisum K., Borzas U., Tankoski M., Radivojevic B., Kosteski N., Nielsen A. J., Petrovic P., Atanaseivikj Petar, Vasilev D., Peshevski Z., Atanasijevikj Pavle, Stevanovic D., Kizikj M. vezetőedző: Angelovski Branislav
Hétméteres: 4/3 illetve 2/2
Kétperces kiállítás: Jelinic M. ('10.) ('31), Matej G. ('30), Stepancic L. ('49) illetve Vasilev D. ('14.), Petrovic P. ('24), Cehte N. ('46.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.