Sport

Nyolc másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet a Pick Szeged

Nyolc másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet a Pick Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 22., szerda
Nyolc másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet a Pick Szeged

Előző héten 34-26 nyert a Pick Szeged a Pelister ellen, szerda este a párosítás visszavágója következett Bitolából. A szegedi együttes a második félidei meggyőző játékával tartotta otthon a két pontot az odavágón, az észak-macedónok sokáig vezettek azon a találkozón.

Fotó: OTP Bank-Pick Szeged

Kárpáti Krisztián egyetlen módosítást sem eszközölt az előző fordulós, győztes Bajnokok Ligája keretén.

A Pick Szeged az odavágóhoz hasonlóan ismét hátrányba került észak-macedón ellenfelével szemben. Azonban ezúttal sokkal kisebb volt a kezdeti különbség, és a lemaradás, gyorsan fordítottak, majd vezettek 2-5-re a Tisza-partiak. Az első negyedórában 2-3 találattal vezettek a vendégek végig.

Az első félidő második felében nem sokat változott a játék képe, és az eredményjelző által mutatott differencia. A hibák ezúttal is megvoltak a szegedi oldalon, azonban látszódott, hogy az előző heti legnagyobb problémákat sikerült valamelyest orvosolni. A játékrész vége előtt hiába mentek néggyel a Kékek, ebből tudott ledolgozni a Pelister.

FÉLIDŐBEN: HC Eurofarm Pelister - OTP Bank-Pick Szeged 12-15.

Nem maradt idegenben sem támogatás nélkül a Pick Szeged.

 

A második félidő elején visszaállította a Pick a korábbi előnyét, 15-19 volt az állás. Ismét mindhiába, hiszen a 43. percre, egy négygólos sorozatot produkálva feljött döntetlenre a hazai gárda. Mackovsek törte meg a szegedi zuhanást, visszavette a vezetést a Szeged.

Sokkal szívósabban tartotta magát a Pelister, mint tette a Pick Arénában, ezúttal nem fáradtak, és fogytak el 40 perc után. 5 perccel a vége előtt is egy teljesen nyitott meccset láthatott a hazai közönség, hiszen mindössze egy góllal vezettek a vendégek. Tovább fokozta az izgalmakat, hogy az 57. percben Frimmel hetest hibázott, majd Garciandia lövését is védte a hazai hálóőr. Matej Gaber a lehető legrosszabbkor kapott kétperces kiállítást, szűk három minutummal az összecsapás vége előtt. A Pelister kihasználta emberelőnyét, egyenlíteni tudott, ez azonban nem tartott sokáig, kevesebb emberrel is betalált a Pick. 

Az utolsó percben belül mindkét vezetőedző kért időt. Kárpáti Krisztián lehozta a kapuból Miklert, hogy létszámfölényben tudjanak támadni, a döntést kifizetődött.

NYOLC MÁSODPERCCEL A VÉGE ELŐTT SZEREZTE MEG A GYŐZELMET A PICK SZEGED.

VÉGEREDMÉNY: HC Eurofarm Pelister - OTP Bank-Pick Szeged 27-28.

 

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, 8. forduló, Bitola, Boro Čurlevski Sportcsarnok, vezette: Karim Gasmi és Raouf Gasmi
HC Eurofarm Pelister - OTP Bank-Pick Szeged 27-28 (12-15)
HC Eurofarm Pelister: Lesjak U., Cehte N., Tajnik D., Kisum K., Borzas U., Tankoski M., Radivojevic B., Kosteski N., Ghedbane K., Petrovic P., Atanaseivikj Petar, Vasilev D., Peshevski Z., Atanasijevikj Pavle, Gjorgovski E., Kuzmanovski F. vezetőedző: Angelovski Branislav
OTP Bank-Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martins Soares M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Molina Cosano C., Garicandia A. I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Hétméteres: 0/1 illetve 2/4
Kétperces kiállítás: Vasilev D. ('19, '34, '43), Atanasijevikj Pavle ('39), Kisum K. ('49) illetve Mackovsek B. ('17), Stepancic L. ('41), Gaber M. ('57)

 

November 29-én az RK Zagreb vendége lesz a Pick Szeged a Bajnokok Ligája következő fordulójában. 

Borítókép: OTP Bank-Pick Szeged

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.