A nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé. A bejelentés a Tisza-tónál történt, de az elismerés a szegedi konyha remekének is szól. Barta László szerint ponty nélkül...
Pedig Szegeden és Magyarországon komoly múltja van a halételek fogyasztásának, népszerűsítésüket több kampány segíti. Az algyői halászcsárda vezetője a célért minőségi alapanyagok és jó halászlé segítségével...
Nem kis bosszúságot okozott a szegedi vendéglátósoknak a Cora Áruház ünnepek előtti akciója. A multi is beállt az ilyenkor szokásos halászléfőző-versenybe, s olyannyira levitte az árakat,...
A szegediek igazi lokálpatrióták még a gasztronómia terén is, így a karácsonyi halászlé sem lehet más, csak szögedi. Ez nyilván nem véletlen, hiszen egy 1871-ben éppen...
A hét kérdése rovatunkban a halászléfőző fesztiválhoz kapcsolódóan versenyeztettük meg Szeged legnépszerűbb halászcsárdáit. Több ezren szavaztak portálunkon arról, hogy a tradicionális szegedi halételt melyik étteremben készítik...
Fotók: Gémes Sándor Az országos melegrekordot hozó rekkenő hőség ellenére ezrek és ezrek látogattak ki már az első napon, azaz szombaton is a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál...
Karitatív akció indult a szegedi új- és koraszülöttmentésért Fotók: Gémes Sándor Pénteken délután barátságos kispályás foci-, majd kézilabda-mérkőzésen mérték össze erejüket a szegedi labdarúgó- és kézilabda-szurkolók,...
Paprikás titkok a szegedi halászlében Fotók: Gémes Sándor Csütörtök délután megkezdődtek a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjai. A négynapos rendezvény alatt számos esemény közül válogathatnak az érdeklődők....
Fotó: Gémes Sándor Sokat és sok helyen panaszkodnak a vendéglátósok, a szállásadók, hogy túl hamar ér véget a nyári szezon. Nos, Szegeden több mint egy évtizede...
Fotók: Gémes Sándor A „hivatalos” szegedi ünnepségek alternatívájaként horgászverseny kezdődött augusztus 20-án reggel hatkor a Sárgán (az egykori szabad strandon) a betonhajó szomszédságában, ezzel indult az...