Balhé

Molotov-koktélos támadás a Fidesz-iroda ellen, véres balhé a Hungi előtt, megvert külföldi orvostanhallgató – ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi botrányai

Molotov-koktélos támadás a Fidesz-iroda ellen, véres balhé a Hungi előtt, megvert külföldi orvostanhallgató – ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi botrányai

2022. december 29., csütörtök
Molotov-koktélos támadás a Fidesz-iroda ellen, véres balhé a Hungi előtt, megvert külföldi orvostanhallgató – ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi botrányai

Áramot vezetett volna a zárka ajtajába két rab Szegeden

Talán Mézga Aladártól leste el az a két rab egy szegedi börtönben a módszert, amivel a felügyelőjükön akartak bosszút állni: áramot akartak vezetni a zárka ajtajának kilincsébe még január elején. A tervük szerencsére kudarcba fulladt és a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt ellenük.

Késelt és verekedett is néhány nap leforgása alatt a szegedi férfi 

Februárban írtuk, meg, hogy egy szegedi férfi egy keddi napon ittas állapotban egy lakásban szóváltásba keveredett egy másik férfival,

AKIT EGY KONYHAKÉSSEL HÁTBA SZÚRT, 8 NAPON BELÜL GYÓGYULÓ SÉRÜLÉSEKET OKOZVA.

Ezt követően még azon a héten vasárnap hajnalban egy szegedi sörözőben szintén ittas állapotban keveredett szóváltásba egy harmadik férfival, akit földre rántva bántalmazott, súlyos fejsérüléseket okozva neki.

Balhé a szegedi majálison

Május elején számoltunk be arról, összeverekedett három férfi és egy nő az Erzsébet-ligeti majálison.

AZ ÜLŐHELYEK MIATT SZÓVÁLTÁSBA KEVEREDETT KÉT TÁRSASÁG, MAJD A VERBÁLIS AGRESSZIÓT TETTLEGESSÉG KÖVETTE, HÁROM FÉRFI EGYMÁSNAK ESETT, ILLETVE AZ EGYIK TÁRSASÁG NŐI TAGJA IS CSATLAKOZOTT A VEREKEDÉSHEZ.

A járőrök a bejelentést követően rövid időn belül a helyszínre értek, ahol az erőszakos garázdákat elfogták, előállították és a Szegedi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták őket.

https://szegedma.hu/2022/05/sorpadrol-a-rendorsegre-osszeverekedett-harom-ferfi-es-egy-no-a-szegedi-majalison

Megvertek egy külföldi orvostanhallgatót a Belvárosi hídon

Május végén írtunk meg, hogy megvertek egy külföldi orvostanhallgatót a Belvárosi hídon. Elmondása szerint épp hazafelé tartott, amikor a Belvárosi hídon egy négyfős magyar csoport közelítette meg, majd rasszista szavak elhangzását követően tarkón, szemen és fejbe vágták őt a csapat férfi tagjai.

A CSOPORT NEGYEDIK TAGJA, EGY LÁNY, BOCSÁNATOT KÉRT A FIÚTÓL, MONDVÁN: IDÉN ÉRETTSÉGIZŐ, RÉSZEG DIÁKOKRÓL VAN SZÓ.

Brutális erőszak a Hungi előtt

Ugyancsak május végén számoltunk be arról, hogy az egyik legnagyobb közösségi portálon kezdett el terjedni az a bántalmazásról készült videó, ami a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóinak figyelmét sem kerülte el. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták, aki tettét elismerte.

A kiszivárgott videón hallható párbeszéd alapján a vádlott azért verte meg a sértettet, mert az állítólag kiskorút bántalmazott.

Részegen halálra verte ismerősét

Június végén arról írtunk, hogy részegen agyonverte ismerősét egy szegedi férfi az egyik helyi kiserdőben. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Életveszélyes üldözés az M5-ösön

Július elején számoltunk be arról, hogy életveszélyes üldözésbe foghatott egy szegedi politikus az autópályán. 160-al követett (valaki) egy fekete autót, amiben állítólag Márki-Zay Péter repesztett.

https://szegedma.hu/2022/07/eletveszelyes-uldozesbe-fogott-egy-szegedi-politikus-az-autopalyan

Molotov-koktéllal akarták felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

Július végén betörték a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának középső nagy ablakát, majd a 28 éves elkövető azon bemászott és házi készítésű Molotov-koktéllal fel akarta gyújtani a párt helyi székházát. Szerencsére egy arra sétáló riasztotta a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a tettest.

https://szegedma.hu/2022/08/metropol-jakab-peter-egyik-kovetoje-akarta-felgyujtani-a-szegedi-fidesz-irodat

Részegen randalíroztak a belvárosban

Augusztusban történt, hogy egy részeg férfi inzultálta a járókelőket Szeged belvárosában. Először egy étterem teraszán ülő asztaltársasághoz egy sószórót dobott oda. Ezután padokon ülő emberekhez, járókelőkhöz ment oda, és őket kéretlenül ölelgetni illetve lökdösni kezdte.

Egy férfit, aki ennek befejezésére szólította fel, hátulról combba rúgott, míg egy idős embert úgy meglökött, hogy egy padnak nekiesett.

Szabó Bálint ámokfutásai

Szeptemberben Szabó Bálint, szegedi önkormányzati képviselő botrányaitól volt hangos a sajtó. Először az “országos gazdatüntetéssel” hívta fel magára a figyelmet, amit az ATV az évszázad kamujának nevezett, majd behajtott a kötcsei piknikre, ahol beszólt Orbán Viktornak, majd Superman-pózban hagyta el a rendezvényt. Később rendőrségi nyomkövetőt kapott a szegedi politikus, mert hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják. Pár napra rá azért emelt vádat ellene a Makói Járási Ügyészség, mert valótlannak ítélték az elrablását. Mindezek után egy hete bejelentette, hogy egy feltétellel ismét lemond az önkormányzati képviselői tisztségéről.

https://szegedma.hu/2022/09/szabo-balint-behajtott-a-kotcsei-piknikre-beszolt-orbannak-fekve-tavozott

Életfogytiglanit kapott az újszegedi kettős gyilkos

Novemberben megírtuk: életfogytiglani börtönre ítélték azt a férfit, aki a koronavírus-járvány alatti kijárási tilalom idején bozótvágóval végzett hajléktalan társaival. A brutális gyilkosságot követően a férfi az utcán sétált, véres ruhájában. Miután a rendőröknek feltűnt, a férfi elmondta nekik, hogy megölt két embert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.