Életfogytiglanit kapott az újszegedi kettős gyilkos

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életfogytiglani börtönre ítélték azt a férfit, aki a koronavírus-járvány alatti kijárási tilalom idején bozótvágóval végzett hajléktalan társaival.

A brutális gyilkosságot követően a férfi az utcán sétált, véres ruhájában. Miután a rendőröknek feltűnt, a férfi elmondta nekik, hogy megölt két embert.

A férfi aznap a Kertész utcán túli kiserdőben tartózkodott, ahogy a bodegákban lakó hajléktalan áldozatai is. Az egyik férfit 17-szer fejen ütötte és megszúrta bozótvágó késével, a torkát pedig 10 centiméter hosszan átvágta. Ezután a másik férfival is végzett, több szúrással.

Horváth-Tóth Imola bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a többszörösen visszaeső bűnöző tiszta tudatállapotban ölte meg két embert, vagyis beszámítható.

Szerinte a vádlott veszélyes a társadalomra, ráadásul egy nappal a börtönből való szabadulása után ölt. 

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett.

A férfi a tárgyalások során korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy egy harmadik emberrel is végzett volna – ő csak a szerencsének köszönheti az életét.

Előző sztori

Az energiaárak és a rezsi van a kormányülés fókuszában

Videó a cikkben!
Következő sztori

Csokiba rejtett heroint találtak a röszkei határon