Balhé

Életfogytiglanit kapott az újszegedi kettős gyilkos

Életfogytiglanit kapott az újszegedi kettős gyilkos

2022. november 3., csütörtök
Életfogytiglanit kapott az újszegedi kettős gyilkos

Életfogytiglani börtönre ítélték azt a férfit, aki a koronavírus-járvány alatti kijárási tilalom idején bozótvágóval végzett hajléktalan társaival.

A brutális gyilkosságot követően a férfi az utcán sétált, véres ruhájában. Miután a rendőröknek feltűnt, a férfi elmondta nekik, hogy megölt két embert.

A férfi aznap a Kertész utcán túli kiserdőben tartózkodott, ahogy a bodegákban lakó hajléktalan áldozatai is. Az egyik férfit 17-szer fejen ütötte és megszúrta bozótvágó késével, a torkát pedig 10 centiméter hosszan átvágta. Ezután a másik férfival is végzett, több szúrással.

Horváth-Tóth Imola bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a többszörösen visszaeső bűnöző tiszta tudatállapotban ölte meg két embert, vagyis beszámítható.

Szerinte a vádlott veszélyes a társadalomra, ráadásul egy nappal a börtönből való szabadulása után ölt.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett.

A férfi a tárgyalások során korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy egy harmadik emberrel is végzett volna - ő csak a szerencsének köszönheti az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.