Balhé

Metropol: Jakab Péter egyik követője akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

Metropol: Jakab Péter egyik követője akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

2022. augusztus 3., szerda
Metropol: Jakab Péter egyik követője akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

Mint arról a SzegedMa elsőként beszámolt, múlt hét csütörtök éjszaka betörték a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának középső nagy ablakát, majd a 28 éves elkövető azon bemászott és házi készítésű Molotov-koktéllal fel akarta gyújtani a párt helyi székházát. Szerencsére egy arra sétáló riasztotta a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a tettest.

A Metropol további információkhoz jutott az elkövetőről, aki a lap szerint ittas és begyógyszerezett állapotban hajtotta végre veszélyes magánakcióját. A magát punknak és Jakab Péter követőjének egyaránt valló férfi, P. Ádám a Metropol információi szerint zavaros, nehezen követhető elveket vall. Alapvetően punknak mondja magát, de bizonyíthatóan megtalálható „követőként” Jakab Péter Facebook-csoportjában is.

A Jobbikot megdöbbentette és elítéli a párt a szegedi Fidesz iroda elleni támadást

A baloldali ellenzéki pártok közül elsőként a Jobbik szólalt meg a szegedi Fidesz-iroda elleni támadás ügyében.

“Úgy gondoljuk, hogy bármilyen politikai ellentét is legyen köztünk, ez a megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetése nem helyén való egyetlen demokráciában sem. Meglátásunk szerint, a véleménynyilvánítás szabadságának határain belül a pártok irodája mindig jelképes helyeknek számítanak, de soha nem lehetnek az erőszakos bűncselekmények tárgyai. Egyúttal köszönjük a rendőrség hatékony munkáját és az elkövető gyors elfogását.”– írták a közleményükben.

A cikk szerint nem tudni, hogy pontosan mi motiválta a tettest betörésben és a robbantásban, az őt ismerők értetlenségüket fejezték ki a súlyos bűncselekmény hallatán. Többen felhívták a figyelmet arra, hogy tudomásuk szerint a férfi évek óta zavaros elveket vall, és tudomásuk van arról is, hogy jellemzően kábító hatású gyógyszereket beszedve fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt vagy más ajzószereket – írja a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.