Az évszázad kamujának nevezte az ATV Szabó Bálint “gazdatüntetését”, ami nem is volt – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átverve érzik magukat azok a gazdák, akik elmentek Budapestre a Szabó Bálint által szervezett „gazdatüntetésre.”– derül ki az ATV helyszíni riportjából. A szervező végig azt állította, hogy a demonstráción legalább 1600 traktor és több ezer autó fog részt venni, végül azonban egy munkagép sem jelent meg a fővárosban. A szervező sokáig azzal hitegette a megjelenteket – akik közül többen vidékről érkeztek – hogy hamarosan érkeznek a traktorok is, de ez nem történt meg.

Még a tüntetés előtt a Mediaworks Hírcentrum azt állította: Megpróbálta átverni a gazdákat Szabó Bálint, aki

Jutalékként próbálhatta meg kicsalni a víziszárnyas-tenyésztők pénzét”

– írták.

Hozzátették: a szegedi önkormányzati képviselő 10 százalékot kért a gazdáknak járó állami támogatásból. Akkor ezt a hírt Szabó úgy kommentálta, hogy a kormányzathoz közel álló média egész pályás letámadást indított ellene, egy személyét támadó és álhírt közlő írással. Nem sokkal később az agrárminisztérium közleményben kifejtette, hogy az 1,9 milliárd forintnyi támogatás utalását közvetlenül az államkincstár végzi, és ahhoz nincs szükség közvetítőkre.

Kiemelt kép: Vadhajtások

Előző sztori

Botrány: úgy tűnik, nem ok nélkül háborognak a szabadtéri nézői

Következő sztori

Részegen inzultálta a járókelőket Szeged belvárosában