Politika

Szabó Bálint ismét lemond képviselői tisztségéről

Szabó Bálint ismét lemond képviselői tisztségéről

2022. október 10., hétfő
Szabó Bálint ismét lemond képviselői tisztségéről

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. október 4-én jelentette be először Szabó Bálint, hogy távozik a szegedi közgyűlésből. A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője akkor abban bízott, hogy az áprilisi országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerez (végül nem szerzett – a szerk.), ezért mondott le önkormányzati képviselői pozíciójáról – legalábbis akkori bejelentése szerint. Szabó pár nappal később a közösségi oldalán közölte, hogy továbbra is marad a szegedi közéletben.

A botrányairól elhíresült politikus a hétfői sajtótájékoztatóján ismét bejelentette, hogy lemond tisztségéről, egy feltétellel:

a jogilag érvényes lemondó nyilatkozatát kizárólag Botka Lászlónak hajlandó személyesen átnyújtani egy 45 perces beszélgetés keretében.

Szabó újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a polgármesterrel a közös a múltjukról, Szeged jelenlegi és jövőbeli helyzetéről szeretne beszélgetni.

A képviselő a lemondását azzal indokolja, hogy tartósan, önhibáján kívül akadályoztatva van közfeladatai ellátásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.