Közélet

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen, valótlannak ítélik az elrablását

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen, valótlannak ítélik az elrablását

2022. október 3., hétfő
Vádat emeltek Szabó Bálint ellen, valótlannak ítélik az elrablását

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, akiknek valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani - áll az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a képviselő 2021. február 15. napján este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. Az Ügyészség közleményében úgy fogalmaz, a vádlott a rendőröknek valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt.

Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A valótlannak vélt bejelentésre a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett.

A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.