Vádat emeltek Szabó Bálint ellen, valótlannak ítélik az elrablását

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, akiknek valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – áll az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a képviselő 2021. február 15. napján este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. Az Ügyészség közleményében úgy fogalmaz, a vádlott a rendőröknek valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt.

Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A valótlannak vélt bejelentésre a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett.

A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

Előző sztori

Videó: bombagóllal nyert a hajrában a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Rangos versenyen mérte le állapotát Nagy Péter