Politika

Fizetni akarnak a szegediek a rókusi parkolásért az MSZP-s képviselő szerint

Fizetni akarnak a szegediek a rókusi parkolásért az MSZP-s képviselő szerint

2022. július 5., kedd
Fizetni akarnak a szegediek a rókusi parkolásért az MSZP-s képviselő szerint

Mindent a választókért!

Ménesi Imre azon kevés szocialista képviselők egyike, aki zokszó nélkül teljesíti a választópolgárok kívánságát, még akkor is, ha ehhez az önkormányzat egyik kimondottan ötletes kezdeményezését kell megfúrnia.

Mint ismert, a covid első hulláma után, 2020 nyarán nagy népszerűségnek örvendett a Külvárosi Mozipiknik filmvetítés-sorozat a rókusi Fűtőmű utcában, ahová egy látványos mozivásznat festett a Mondolo Egyesület. A programsorozat keretében hét héten át olyan népszerű filmeket nézhettek a szabadban a szegediek, mint például az Üvegtigris, az Indiana Jones, vagy éppen a Mamma Mia. A program lehetőséget nyújtott arra, hogy a nagycsaládosok, akik nem feltétlenül engedhetik meg maguknak, hogy moziba menjenek, maradandó filmélményben részesüljenek a szabad levegőn.

Minden jónak vége szakad egyszer. Így történt ez a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi közreműködésével megvalósuló projekt esetében is, ugyanis Ménesi Imre állítólag a lakók kérésére fákat ültetett a mozivászon elé, ellehetetlenítve ezzel a sorozat későbbi folytatását. A fásítás gondolata viszont nem aratott osztatlan sikert: pár nappal később valaki lefűrészelte a csemeték egy részét, több mint egymillió forintos kárt okozva ezzel.

Ismét Ménesihez fordultak

Rókus szocialista képviselője most ismét "a lakók kérésére" hivatkozva lengetett be egy furcsaságot. Mint azt a SzegedMa megírta, az igencsak feszült hangulatú hétfői közgyűlésen a baloldal minden előre bejelentett emelést megszavazott. Ha ez nem lett volna elég,

Ménesi azt mondta, a lakók javasolják neki, hogy Rókuson is tegyék fizetőssé a parkolást, hogy több hely jusson nekik.

Felmerül a kérdés: mégis kinek jutna eszébe válság idején azt kérni, hogy tegyék fizetőssé az addig ingyenes parkolást? Ráadásul fizetős parkolás nélkül is el lehetne érni, hogy a lakók könnyen parkolhassanak a lakásuk előtt.

Szerettük volna megtudni a szocialista képviselőtől, hányan fordultak hozzá ezzel a javaslattal, de sajnos telefonon nem volt hajlandó válaszolni és írásos megkeresésünkre sem reagált. Pedig arra is kíváncsiak vagyunk, vajon milyen óradíjjal működne az általa vizionált rókusi parkolóövezet, és milyen kedvezményeket kapnának a helyi lakosok.

Parkolás, sarcolás

A horribilis parkolási díjak és a kiterjesztett parkolási zónák már csak abból a szempontból is érdekesek, hogy az önkormányzat tulajdonképpen semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe, hiszen nem őrzött-védett parkolókról van szó, amelyekért megéri a plusz költségeket vállalnia az autósoknak. Egyébként, hogy mennyire (nem) biztonságos a lakótelepi parkolás, azt jól mutatja az eset, amikor egy apuka a fiával együtt katalizátorokat próbált meg ellopni egy szegedi lakótelep nyílt parkolójából, és csak a rendőrök éberségének köszönhetően nem jött össze nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.