Fizetni akarnak a szegediek a rókusi parkolásért az MSZP-s képviselő szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ménesi Imre lelkesen kampányolt a fizetős parkolás bevezetése mellett, de most már nem akar válaszolni a kérdésekre.

Mindent a választókért!

Ménesi Imre azon kevés szocialista képviselők egyike, aki zokszó nélkül teljesíti a választópolgárok kívánságát, még akkor is, ha ehhez az önkormányzat egyik kimondottan ötletes kezdeményezését kell megfúrnia.

Mint ismert, a covid első hulláma után, 2020 nyarán nagy népszerűségnek örvendett a Külvárosi Mozipiknik filmvetítés-sorozat a rókusi Fűtőmű utcában, ahová egy látványos mozivásznat festett a Mondolo Egyesület. A programsorozat keretében hét héten át olyan népszerű filmeket nézhettek a szabadban a szegediek, mint például az Üvegtigris, az Indiana Jones, vagy éppen a Mamma Mia. A program lehetőséget nyújtott arra, hogy a nagycsaládosok, akik nem feltétlenül engedhetik meg maguknak, hogy moziba menjenek, maradandó filmélményben részesüljenek a szabad levegőn.

Minden jónak vége szakad egyszer. Így történt ez a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi közreműködésével megvalósuló projekt esetében is, ugyanis Ménesi Imre állítólag a lakók kérésére fákat ültetett a mozivászon elé, ellehetetlenítve ezzel a sorozat későbbi folytatását. A fásítás gondolata viszont nem aratott osztatlan sikert: pár nappal később valaki lefűrészelte a csemeték egy részét, több mint egymillió forintos kárt okozva ezzel.

Ismét Ménesihez fordultak

Rókus szocialista képviselője most ismét “a lakók kérésére” hivatkozva lengetett be egy furcsaságot. Mint azt a SzegedMa megírta, az igencsak feszült hangulatú hétfői közgyűlésen a baloldal minden előre bejelentett emelést megszavazott. Ha ez nem lett volna elég,

Ménesi azt mondta, a lakók javasolják neki, hogy Rókuson is tegyék fizetőssé a parkolást, hogy több hely jusson nekik.

Felmerül a kérdés: mégis kinek jutna eszébe válság idején azt kérni, hogy tegyék fizetőssé az addig ingyenes parkolást? Ráadásul fizetős parkolás nélkül is el lehetne érni, hogy a lakók könnyen parkolhassanak a lakásuk előtt.

Szerettük volna megtudni a szocialista képviselőtől, hányan fordultak hozzá ezzel a javaslattal, de sajnos telefonon nem volt hajlandó válaszolni és írásos megkeresésünkre sem reagált. Pedig arra is kíváncsiak vagyunk, vajon milyen óradíjjal működne az általa vizionált rókusi parkolóövezet, és milyen kedvezményeket kapnának a helyi lakosok.

Parkolás, sarcolás

A horribilis parkolási díjak és a kiterjesztett parkolási zónák már csak abból a szempontból is érdekesek, hogy az önkormányzat tulajdonképpen semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe, hiszen nem őrzött-védett parkolókról van szó, amelyekért megéri a plusz költségeket vállalnia az autósoknak. Egyébként, hogy mennyire (nem) biztonságos a lakótelepi parkolás, azt jól mutatja az eset, amikor egy apuka a fiával együtt katalizátorokat próbált meg ellopni egy szegedi lakótelep nyílt parkolójából, és csak a rendőrök éberségének köszönhetően nem jött össze nekik.

Előző sztori

Szijjártó Péter: jelenleg a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon

Következő sztori

Elfogadták a harmadik híd szándéknyilatkozatát